Erika Helin, 24, tuli tunnetuksi seksintäyteisestä kohusarjasta – teki täyskäännöksen: on nyt ”IT-nörtti” ja Miss Suomi -finalisti - Viihde - Ilta-Sanomat

Erika Helin, 24, tuli tunnetuksi seksintäyteisestä kohusarjasta – teki täyskäännöksen: on nyt ”IT-nörtti” ja Miss Suomi -finalisti

Miss Suomi -finalisti nousi alun perin julkisuuteen tosi-tv-sarja Paratiisihotellista.

6.9.2018 18:49

Jyväskylästä kotoisin oleva Erika Helin on yksi Miss Suomi -finalisteista. 24-vuotias Helin on kuitenkin ollut julkisuudessa myös aikaisemmin. Hän osallistui Paratiisihotelli-ohjelmaan vuonna 2015.

Lue lisää: Tässä ovat Miss Suomi 2018 -finalistit! 10 upeaa kaunotarta kuvissa

Missikandidaatti ei missään nimessä kadu tosi-tv-menneisyyttään.

– Tykkään elää hetkessä ja nautin siitä reissusta silloin. Sain paljon uusia kavereita ja paljon uusia kokemuksia. Se oli kasvattava kokemus, Helin kertoo.

Tosi-tv-sarja Paratiisihotelli on kuuma ihmissuhdepeli, jossa sinkut voivat säilyttää paikkansa vain löytämällä itselleen parin. Elämä hotellissa on kimuranttia, eikä paraskaan peluri pysty juonittelemaan ilman, että tunteet ottavat välillä vallan, kerrottiin ohjelman tiedotteessa.

Helin paljastaa, että ihmisillä on usein negatiivisia mielikuvia tosi-tv-ohjelmaan osallistumisesta.

– En itse näe siinä mitään pahaa. Kyllä telkkarissakin voi käyttäytyä fiksusti, ja omasta mielestäni olen niin tehnytkin. Ei tosi-tv:ssä ole pakko olla bimbo, hän täräyttää.

  • Myös Paratiisihotellilla nähtiin missikilpailun bikinikierros vuonna 2015.

 

Ohjelmaan osallistumisensa jälkeen IT-alasta jo lapsena kiinnostunut Helin aloitti ohjelmistotekniikan opinnot. Ne eivät kuitenkaan sujuneet aivan suunnitelmien mukaan.

– Meidän luokallamme oli noin kolme tyttöä. Oli todella hankalaa, kun porukka alkoi jakaantumaan ja jäi ulkopuoliseksi. Jäin ulos ryhmätehtävistä ja sillä lailla, hän kertoo.

– Se tuntui todella pahalta. En usko, että kukaan tarkoitti pahaa, mutta… Kun ei haluta ottaa mukaan, niin kyllä se tuntuu todella pahalta.

Helin työskentelee nykyään IT-alalla.­

Lopulta Helin lopetti ohjelmistotekniikan ja aloitti mediatekniikan linjalla. Nykyisessä työssään Helin tekee sovellustukea katsastussovellukseen.

– Olen IT-alalla, mikä ei sinällään ole hirveän erikoista, sillä elämme vuotta 2018.

Pienenä jopa yksinkertaisia robotteja rakennellut Helin haluaa myös rikkoa ennakkoluuloja.

– Haluaisin näyttää esimerkkiä ihan kelle tahansa, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Voit olla samaan aikaan IT-nörtti ja kauneuskuningatar, eikä siinä pitäisi olla mitään outoa.

Helin ei myöskään tuomitse kauneusleikkauksia tai muita kauneuskirurgisia operaatioita, kunhan niihin ei ryhdytä itsetunnon kohottamiseksi. Finalisti paljastaa, että hänen huuliaan on täytetty. Muihin operaatioihin Helin ei kerro ryhtyneensä.

– En halua tyrmätä kauneusoperaatioita, mutta niihin tulee suhtautua varauksella, hän pohtii.

– Ei siinä ihan hullusti käynyt, kun töitäkin sai, Helin iloitsee.

Tosi-tv:n parissa uraa suunnitteleville kaunottarella on antaa yksi vinkki.

– Mieti, että koko sukusi tulee näkemään ohjelman. Jos mummosi voi katsoa ohjelmaa häpeämättä, silloin se on todennäköisesti ok, hän päättää.

Miss Suomi -finalistit vasemmalta oikealle: Milla-Mari Waismaa, Jenna Ruohola, Alina Voronkova, Janina Koskinen, Eevi Ihalainen, Emilia Anttikoski, Erika Helin, Mirella Merivirta, Jenny Lappalainen ja Ellinoora Myötyri.­

Helin Paratiisihotellin esittelykuvassa vuonna 2015.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?