Huumekohuissa ryvettynyt ruotsalaistähti Mikael Persbrandt kertoo menneisyytensä myrskyistä elämäkerrassaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Huumekohuissa ryvettynyt ruotsalaistähti Mikael Persbrandt kertoo menneisyytensä myrskyistä elämäkerrassaan

Ruotsalaistähti Mikael Persbrandt vierailee Suomessa elämäkertansa tiimoilta. ISTV välitti HSTV:n suoran lähetyksen Kansallisteatterissa pidettävästä kirjailijatapaamisesta.

5.9.2018 15:35 | Päivitetty 5.9.2018 18:16

Supersuosittujen Beck-elokuvien Gunvald Larssonina tunnettu näyttelijä Mikael Persbrandt vierailee tänään keskiviikkona Suomessa. Ruotsin eturivin näyttelijöihin kuuluvan Persbrandtin elämästä on kirjoitettu kirja Mikael Persbrandt – Muistini mukaan (Tammi), jota mies on esittelemässä kirjailijatapaamisessa Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä.

Tilaisuuteen osallistuu myös elämäkerran kirjoittanut Carl-Johan Vallgren.

Mikael Persbrandt kertoo kirjassa avoimesti lapsuudestaan, kovasta kamppailustaan näyttelijänä kohti läpimurtoa, unelmarooleistaan, toinen toistaan seuranneista menestyksistä niin ruotsalaisessa kuin kansainvälisessä elokuvamaailmassa sekä myös yksityiselämänsä pimeimmistä puolista.

Tähtinäyttelijän myrskyisään elämään parrasvalojen varjoissa on mahtunut myös kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja päihdeongelmien värittämiä kaoottisia vuosia.

Vuonna 2015 ruotsalaislehden uutisoivat, että Persbrandt poistuu Beck-elokuvasarjasta lähes 20 vuoden jälkeen. Tuotanto kirjoitti miehen hahmon ulos, ja sen uskottiin johtuvan Persbrandtin huumeongelmista.

Miehen huumetörttöilyt nousivat otsikoihin Ruotsissa tasaisin väliajoin vuosien varrella ja kesällä 2014 Persbrandt tuomittiin vankeuteen kokaiinin ostosta. Poliisi pääsi laajan huumevyyhdin jäljille kuunneltuaan näyttelijän puhelua, jossa hän osti 12 grammaa kokaiinia taksikuskilta.

Perbrandt vältti täpärästi vankilan, sillä hovioikeus alensi tuomiota. Hänen tuomionsa muuttui kahden kuukauden ehdolliseksi vankeustuomioksi, jonka lisäksi Persbrandt sai 75 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Expressen-lehti julkaisi kesällä 2015 myös tukholmalaisessa yökerhossa kuvatun salavideon, jossa Persbrandt vetää kokaiinia tunnettujen rikollisten seurassa ja uhoaa hakkaavansa poliisin.

Näyttelijä kiisti kokaiinisyytökset ja uskoi jonkun muun käyttäneen puhelintaan huumausaineiden ostamiseen.

Tuoreessa elämäkerrassaan mies kuitenkin paljastaa, että hän oli 20 vuoden ajan riippuvainen kokaiinista ja alkoholista.

Beck-elokuvien lisäksi Persbrandt on nähty muun muassa elokuvissa Hypnotisoija ja Aurinkomyrsky sekä Hobitti – Smaugin autioittama maa ja Hobitti – Viiden armeijan taistelu, joissa hän esitti Beornin roolia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?