Viihde

Suosittu radiojuontaja Rachael Bland on kuollut vain 40-vuotiaana

Julkaistu:

kuolema
Suositun syöpää käsittelevän radio-ohjelman juontaja Rachael Bland menehtyi tänään keskiviikkona.
Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tänään BBC:n radiojuontaja Rachael Blandin sunnuntaina julkaisemasta twiitistä, jonka mukaan hänellä oli vain muutama päivä elinaikaa. Nainen sairasti parantumatonta rintasyöpää.

Lue lisää: Radiojuontajalle annettiin vain muutama päivä elinaikaa – kirjoitti tekstin, joka sai Twitter-kansan kyyneliin: ”Rohkeutesi on ilmiömäistä”

Suosittu radioääni ja kolmevuotiaan Freddie-pojan äiti menehtyi tänään keskiviikkona. Hän oli kuollessaan 40-vuotias. Blandin aviomies Steve kertoo suru-uutisesta Instagramissa.

– Meidän rohkea, kaunis, upea, urhea Rachael kuoli rauhassa tänä aamuna läheistensä ympäröimänä. Meidän kaikkien sydämet ovat särkyneet ja se aukko, jonka hän jättää meidän täydelliseen pieneen perheeseen, ei tule koskaan täyttymään, aviomies kirjoittaa.

Julkaisun yhteydessä hän kiittää kaikkia vaimonsa tukijoita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ikävöimme häntä todella kovasti, mutta olemme myös ylpeitä siitä, mitä hän saavutti 40 elinvuotensa aikana, ja meitä aidosti lohduttaa se, miten hän vaikutti niin kovin moneen elämään.
Rachael Bland sai syöpädiagnoosinsa vuoden 2016 lopulla, jonka jälkeen hän alkoi raportoimaan kokemuksistaan syöpäpotilaana ensin blogissa ja sitten BBC:n julkaisemassa radio-ohjelmassa You, Me and the Big C, jota hän emännöi yhdessä kahden muun syövän kohdanneen naisen kanssa.

Siinä missä ohjelman suosio kasvoi, Blandin vointi heikkeni.

Syöpä muuttui terminaaliseksi tämän vuoden toukokuussa, jonka jälkeen Blandin toivo jäi roikkumaan uuden lääketieteellisen kokeilun varaan. Kaksi kuukautta myöhemmin selvisi, ettei kokeilu kantanut hedelmää ja syöpä oli levinnyt entistä pidemmälle.

Radio-ohjelma ponnahti listojen kärkeen heti sen jälkeen, kun Bland paljasti, että hänellä on vain muutama päivä elinaikaa.

– Legendaarisen Frank S:n sanoin: Pelkään, että aikani on tullut. Yhtäkkiä kerrottiin, että minulla on vain joitakin päiviä elinaikaa. Se on hyvin epätodellista, Bland kirjoitti Twitterissä sunnuntaina.
Lähde: The Guardian

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt