Radiojuontajalle annettiin vain muutama päivä elinaikaa – kirjoitti tekstin, joka sai Twitter-kansan kyyneliin: ”Rohkeutesi on ilmiömäistä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Radiojuontajalle annettiin vain muutama päivä elinaikaa – kirjoitti tekstin, joka sai Twitter-kansan kyyneliin: ”Rohkeutesi on ilmiömäistä”

Rachel Blandilla on vain kaksivuotias poika. Hän kertoo pelkäävänsä vain sitä, että hänen poikansa joutuu kasvamaan ilman äitiään.

5.9.2018 10:12

BBC:n radiojuontaja Rachael Bland sairastaa parantumatonta rintasyöpää. Radio 5 Live -kanavalla juontava Blandilla diagnosoitiin syöpä kaksi vuotta sitten, marraskuussa 2016.

Muutama kuukausi sitten vain 40-vuotias Bland kertoi julkisesti, että hänellä on jäljellä alle vuosi elinaikaa. Muun muassa You, me and the Big C -nimistä podcast-ohjelmaa juontanut Bland sai pian tietää, ettei aikaa olisi niin kauaa.

Juontaja on kertonut haluavansa julkaista muistelmateokseen pojalleen Freddielle, mutta kilpailee aikaa vastaan. Blandin ja hänen aviomiehensä Steven Freddie-poika on kolmevuotias.

– Haluaisin nähdä sen julkaistuna ennen kuolemaani, hän pohti.

– En pelkää kuolemaa. Pelkään vain heidän puolestaan, jotka jätän taakseni, hän jatkaa.

– Minun täytyy tukahduttaa paljon pimeitä ajatuksia siitä, että Freddie joutuu kasvamaan aikuiseksi ilman äitiään.

Cheshiressä asuva Bland kirjoitti sunnuntaina Twitterissä, että hänellä on enää joitakin päiviä elinaikaa.

– Legendaarisen Frank S:n sanoin: Pelkään, että aikani on tullut. Yhtäkkiä kerrottiin, että minulla on vain joitakin päiviä elinaikaa. Se on hyvin epätodellista, Bland kirjoittaa twiitissään.

– Kiitos kaikesta tuesta, jonka olen saanut. Debs ja Iozz jatkavat You, me and the Big C -podcastin tekemistä. Au revoir, ystävät, hän jatkoi.

Blandin avoimuus sairaudestaan on herättänyt somessa paljon kannustusta ja ihailua.

– En ole koskaan tavannut sinua, enkä tule koskaan tapaamaan. Jos tarkoituksemme tässä maailmassa on muuttaa sitä ja jättää se parempana paikkana, olet varmasti onnistunut siinä.

– Kauniita sanoja.

– Rohkeutesi uhmaa sanoja, Rachael.

– Rachael, en tunne sinua, mutta twiittisi sai minut ajattelemaan tekemisiäni ja elämää hyvin tarkasti. Olet todellinen inspiraatio, eikä tarinasi lopu tähän. Elät sanojesi ja rakkautesi läpi.

– Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka paljon olet inspiroinut, antanut toivoa ja tukenut muita tämän sairauden kanssa. Olet rohkaissut meitä puhumaan niistäkin syövän varjopuolista, joista yleensä on liian vaikeaa puhua. Rohkeutesi on ilmiömäistä.

– Kiitos, että jaoit tämän kanssamme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?