Lordi esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen

Lordi esiintyy Tavastialla joulukuussa. Suomessa yhtye keikkaili viimeksi vuonna 2016.

Lordi on suosittu Euroopassa.

3.9.2018 12:14

Hard rock -yhtye Lordi konsertoi perjantaina 28. joulukuuta Helsingin Tavastia-klubilla.

Lokakuussa kahden kuukauden mittaiselle Euroopan-kiertueelle suuntaava bändi tuo Tavastialle show’n, joka nähdään tulevina kuukausina Euroopassakin.

Viime vuosina pääosin ulkomailla keikkaillut Lordi nähtiin Suomessa viimeksi Tuska-festivaalilla vuonna 2016. Edellisestä Tavastian-keikasta on aikaa jo kymmenen vuotta.

Lordi on suosittu Euroopassa.

– Lordi on Euroopassa kovassa nosteessa ja klubikeikkojen lisäksi yhtye esiintyy joka vuosi merkittävillä eurooppalaisilla festivaaleilla, mikä osoittaa että bändillä on edelleen paljon annettavaa myös kotimaassaan, Tavastia-klubin promoottori Juhani Merimaa hehkuttaa.

Lordin uusin albumi Sexorcism julkaistiin toukokuussa. Bändin yhdeksäs pitkäsoitto on menestynyt erityisesti Saksassa ja Suomessa.

Lordi tunnetaan erityisesti näyttävistä esiintymisasuistaan. Yhtyeen keulakuva Mr. Lordi Tomi Putaansuu kertoi IS:lle heinäkuussa, että keikkailu 23-kiloisessa kumiasussa on kuumaa hommaa. Kun yhtälöön lisätään hellelukemat, tukaluus kasvaa entisestään.

– Puvun sisällä on järkyttävän kuuma, mutta ulkopuolisella lämpötilalla ei ole niin hirveästi merkitystä kuin voisi luulla, koska puvun sisällä ovat alun perinkin asteet niin korkealla. Kun puvussa on ollut viisi minuuttia, kehon lämpötila on noussut jo huimasti. Silti puvun sisällä on kuitenkin viileässä vähän helpompi olla, mies tuumasi.

Helle ei ole armollinen Mr. Lordille.

Kuuma on loppujen lopuksi vain asenne- ja nesteytyskysymys. Urheilujuomaa keikalla menee nelisen litraa.

– Onhan homma helvetin kuumaa, mutta koskaan ei ole oltu niin tulisessa pätsissä, ettei olisi pystytty esiintymään. Kyse on asenteesta ja työmoraalista. On vaan jaksettava vetää. Me olemme kuitenkin miehiä emmekä mikkihiiriä, Putansuu täräytti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?