Yle: Vain yksi asia harmittaa pitkän uran tehnyttä Heikki Kinnusta – ”Nuoret miehet ovat niin itsevarmoja” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yle: Vain yksi asia harmittaa pitkän uran tehnyttä Heikki Kinnusta – ”Nuoret miehet ovat niin itsevarmoja”

Heikki Kinnunen oli sunnuntaina Arto Nybergin vieraana.

2.9.2018 20:26

Uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan on nähnyt pian 100 000 katsojaa. Pääroolissa loistavan Heikki Kinnusen mukaan luku on häkellyttävä.

– Puolessatoista viikossa. Ihan käsittämätöntä, Kinnunen totesi Arto Nybergin haastattelussa.

Ensimmäisessä elokuvassa mielensä pahoitti Antti Litja. Nyt rooli meni Kinnuselle.

– Ohjaaja Tiina Lymi soitti. Tiesin, ettei Antti voi tehdä sitä. Ei minulla ollut mitään sitä vastaan. Varsinkin kun kalenterissa oli sopivasti tilaa.

Mielensäpahoittaja on suunnilleen Kinnusen ikäinen mies.

– Minun ei tarvinnut näytellä vanhaa, kun olen vanha. Pystyin samaistumaan ihan hyvin.

Nyberg muistutti Kinnusta pari vuotta vanhasta haastattelusta, jossa näyttelijä kertoi vihaavansa näyttelemistä. Vihaavansa siksi, että Kinnunen ei näyttele, vaan menee roolihahmonsa nahkojen sisään.

– Ajattelen sen näin: kuinka pystyy tekemään teatterissa 200 kertaa saman jutun? Jos joutuisi näyttelemään, se olisi ikävää, mutta jos harjoitellaan se juttu elämäksi, niin elämähän on kivaa. Sanon aina, että eletääs taas nämä kaksi tuntia, mitä ollaan harjoiteltu.

Kinnunen on valmistunut näyttelijäksi melko tarkalleen 51 vuotta sitten.

Intohimo näyttelemiseen roihahti jo poikasena.

– Menin 9-vuotiaana teatteriin näyttelemään. Se oli niin hurmaavaa, että sanoin isälle alkavani näyttelijäksi. Sitten kun tein sitä vielä 13-vuotiaana, isäkin alkoi olla sitä mieltä, että tämä on pojan laji.

Pitkän uran aikana Kinnunen ei ole monesta asiasta kieltäytynyt, mutta yhden tilanteen hän muistaa, joka saattaa jopa hieman kaduttaa.

– Toivo Kärki näki mut telkkarissa ja otti yhteyttä. Hän oli kiinnostunut tekemään jotain, mutta minä sanoin: antaa olla nyt. Olisihan se kiva, jos olisi joku Kärjen kanssa tehty single, mutta ei. Nuoret miehet ovat niin itsevarmoja, Kinnunen nauroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?