Yllätysveto: Hugo, 17, ja Aina, 13, Häkkinen kävelevät tänään muotinäytöksessä Helsingissä – tältä F1-legendan lapset näyttävät nykyään - Viihde - Ilta-Sanomat

Yllätysveto: Hugo, 17, ja Aina, 13, Häkkinen kävelevät tänään muotinäytöksessä Helsingissä – tältä F1-legendan lapset näyttävät nykyään

Erja, Hugo ja Aina Häkkinen esiintyvät näytösmalleina Gloria Fashion Show’ssa tänä viikonloppuna.

1.9.2018 11:30

Erja Häkkinen kävelee turisteja kuhisevan helsinkiläishotellin aulaan reippain askelin. Hänen perässään seuraavat teini-ikäiset Hugo, 17, ja Aina, 13, jotka ovat saapuneet äitinsä kanssa Monacosta Suomeen vasta myöhään torstai-iltana.

Hugo ja Aina ovat viettäneet kesällä runsaasti aikaa Suomessa. Lasten isä, formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen asuu myös Monacossa, mutta Häkkisillä on kotimaassaan paljon sukulaisia.

Erja sen sijaan on ehtinyt lomailla kotimaassaan vain neljän päivän ajan. Äidin vapaa-aikaa on syönyt myös muuton organisointi Monacon päässä.

– Tämä on ollut siinä mielessä erikoinen kesä, hän sanoo nauraen.

Aina ja Hugo ovat kasvaneet hurjasti. Erja poseerasi pitkänhuiskeiden lastensa kanssa Gloria Fashion Show’n kutsuvierasnäytöksessä perjantaina.­

Erilainen, vaikkakin työntäyteinen on myös perheen viikonloppu. Hugo ja Aina toimivat ensimmäistä kertaa näytösmalleina Gloria Fashion Show’n muotinäytöksessä. He kävelevät sekä perjantain kutsuvieras-show’ssa ja että lauantaina, kun ovet avataan yleisölle.

– Onhan se tosi jännittävää. On yrittänyt olla miettimättä, ettei niin paljoa jännittäisi, Hugo sanoo ja katsoo innokkaasti nyökkäilevää pikkusiskoaan.

Myös Erja paljastaa jännittävänsä. Ex-malli nousee hänkin catwalkille 20 vuoden tauon jälkeen.

– Olemme kaikki ihan samassa pisteessä. Hauskaa siitä tulee, hän sanoo.

Erja Häkkinen valloitti catwalkin 20 vuoden tauon jälkeen.­

Hugo sai ensikosketuksensa mallimaailmaan kesällä 2017, kun mallitoimisto bongasi pitkänhuiskean 17-vuotiaan Milanon kadulta. Hän oli tuolloin suorittamassa lukio-opintoihin kuuluvaa työharjoittelua design-toimistossa.

– Mut scoutattiin sieltä kadulta, Hugo kertoo.

– Yhtäkkiä siihen tuli pariskunta kiertelemään, lastensa kanssa liikkeellä ollut Erja muistelee.

– Se oli hyvin hämmentävä hetki. Hugo kävi tekemässä koekuvaukset vielä samalla reissulla.

Hugo kertoi IS:lle, että yritti olla miettimättä viikonlopun muotinäytöksiä liikaa.­

Kuvaukset onnistuivat Hugon mukaan hyvin, mutta ura huippumallina on toistaiseksi jäissä. Viimeisen vuoden lukiolainen haluaa panostaa opintoihinsa.

– En voi kauheasti tehdä mitään trippejä, siis matkoja, Hugo tuumaa.

– Mallitoimiston omistaja kertoi, että Milanossa järjestettävien muotinäytösten sijaan he tekevät paljon kuvausmatkoja muun muassa Afrikkaan ja Japaniin. Ne ovat pitkiä reissuja, ja viimeisessä kouluvuodessa riittää töitä, Erja täydentää.

Kolmikko ehtii olla Suomessa vain viikonlopun, sillä maanantaina lapsilla on jo tiedossa tavallinen koulupäivä. Hugo ja Aina käyvät Monacossa kansainvälistä koulua ja opiskelevat englanniksi.

Erja ja Mika Häkkinen elokuussa 2005. Hugo on kuvassa 4-vuotias, Aina alle vuoden.­

Perheen esikoinen ei ole vielä aivan varma siitä, mitä haluaa opiskella lukion jälkeen, mutta Monacoon hän ei ole ajatellut jäädä. Tällä hetkellä Milano tai Pariisi tuntuvat miehenalun mielestä hyviltä opiskelukaupungeilta.

Lue koko haastattelu viikonlopun Ilta-Sanomista tai digilehdestä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?