Fanit äänestivät kaikkien aikojen parhaat Vain elämää -esitykset - Viihde - Ilta-Sanomat

Fanit äänestivät kaikkien aikojen parhaat Vain elämää -esitykset

Vain elämää -sarjan fanit äänestivät oman suosikkinsa aikaisempien kausien kappaleista. Mikä on sinun suosikkisi?

31.8.2018 21:29

Huippusuosittu Vain elämää palaa tv-ruutuihin yhdeksännen kauden jaksoin. Seitsemän tähtiartistia avaa jälleen uransa ja elämänsä käännekohtia Satulinnassa, Hirvensalmella. Mukana kaudella ovat Pyhimys, Evelina, Anne Mattila, Lauri Ylönen, Pepe Willberg, Ellinoora ja Tuure Kilpeläinen.

Ensimmäinen Vain elämää nähtiin tv:ssä vuonna 2012. Sen jälkeen sarjaa on esitetty Nelosella joka vuosi, parhaimmillaan kaksi kautta vuodessa.

Vuosien saatossa ohjelmassa on kuultu mitä erilaisempia tulkintoja artistien kappaleista ja nyt tv-katsojat ovat äänestäneet omat suosikkinsa esityksistä.

Vain elämää -ohjelmassa nähdään Tuure Kilpeläinen (vas.), Lauri Ylönen, Pepe Willberg, Evelina, Anne Mattila, Ellinoora ja Pyhimys.­

Uusi Vain elämää -kausi starttaa tänään perjantaina Etkot-jaksolla, jossa listataan 20 katsojien suosikkikappaletta seitsemältä ensimmäiseltä kaudelta. Osa ohjelmassa kuulluista kappaleista on vakiinnuttanut paikkansa artistien omassa ohjelmistossa ja kappaleet ovat nousseet myös yleisön suuriksi suosikeiksi. Eräs niistä on Anna Abreun toisella kaudella tulkitsema Jukka Pojan Kylmästä lämpimään. Suosikkeihin kuuluu myös Paula Vesalan versioima Elastisen rap-duo Fintelligensin Sori-kappale.

Kuka myöskään voisi unohtaa Cheekin tulkintaa Kaija Koon Tinakenkätyttö-hitistä?

Nämä kappaleet nousivat äänestyksessä tv-katsojien suosikeiksi:

5. Sanni: Kelpaat kelle vaan

Sannin tulkinta Juha Tapion kappaleesta Kelpaat kelle vaan nousi katsojien äänestyksessä sijalle viisi. Sanni marssitti Satulinnaan esitystä varten Apocalyptican, jonka kanssa hän tulkitsi kappaleen.

  • Katso alla olevalta videolta Sannin Kelpaat kelle vaan:

– Halusin laittaa ekstrapaljon paukkuja tähän sun biisiin. Haluan osoittaa sulle, että vaikka olen ehkä joskus ollut hölmö omissa sanoissani ja biiseissäni, niin arvostan sua ihan sairaasti tekijänä, Sanni kertoi ohjelmassa.

Sannin tulkinta Kelpaat kelle vaan -kappaleesta on jäänyt katsojien mieleen.­

– Tämä on niin valtavan tärkeä laulu. Koen todella isona asiana tuon, kun sanoit, että haluat tehdä tämän arvostuksesta. Olen kiitollinen, Juha Tapio kehui mahtipontista tulkintaa.

4. Cheek: Tinakenkätyttö

Cheekin tulkinta Kaija Koon Tinakenkätytöstä kuultiin jo ohjelman ensimmäisellä kaudella, mutta se on edelleen yksi katsojien suurista suosikeista.

  • Katso alta miltä Tinakenkätyttö kuulostaa Cheekin tulkitsemana:

Vaikka ei uskoisi, niin Kaija Koon Tinakenkätyttö löysi tiensä suomalaisten sydämiin vähitellen. Kaija Koo on sanonut IS:n haastattelussa, että kun kappale vuonna 1999 julkaistiin, sitä ei löydetty. Vähitellen kappaleesta kasvoi kuitenkin megahitti.

– Olimme varmoja, että juuri siitä tulee hitti. Mutta ei. Ihmettelimme, että eivätkö ihmiset tajunneet sitä. Vähitellen biisi kuitenkin kampesi itsensä yleisön tietoisuuteen ja siitä on tullut keikoille suoranainen kivijalkabiisi, Kaija Koo on kertonut IS:lle.

Cheekin ura lähti vinhaan nousuun räppärin esiinnyttyä Vain elämää -ohjelmassa.­

3. Samu Haber: Hiljaisuus

Kolmannelle sijalle listalla kohosi Sunrise Avenue -yhtyeestä tunnetun Samu Haberin tulkinta Irinan kappaleesta Hiljaisuus. Tulkinta kuultiin kuudennella tuotantokaudella Espanjassa Mondan linnassa.

– Hiljaisuus on ollut mulle vuosikaudet sellainen voimabiisi, johon mä oon palannut aina vaikeina hetkinä. Jos mulla on viisi hyvää ystävää elämässä, niin Hiljaisuus on ehkä se kuudes ystävä. Sen kanssa on mennyt aika syvissä vesissä välissä ja hakenut siitä lohtua, Samu Haber kertoo kappaleen merkityksestä.

  • Katso alla olevalta videolta Samu Haberin tulkinta kappaleesta:

Hiljaisuus-kappaletta on ohjelman jälkeen kuultu myös konserttilavoilla.

– Nyt keväällä 2018 Hartwall Arenalla, joka oli täynnä meidän suomalaisia kannatusjoukkoja, me päätettiin, että siellä se pitää ainakin kokeilla, miten Sunrise Avenue -yleisöt tuon biisin ottaa. Tajusin sen, mitä Vain elämää mahdollisti Sunrise Avenuelle ja toi uusia kuulijoita meidän luokse. Palaute mitä muilta sai ja mikä fiilis meillä oli lavalla, niin olihan se keikan kohokohta ihan ylivoimaisesti, Haber muistelee.

2. Antti Tuisku: Sata salamaa

Toisella sijalla suosikkilistalla on neljännellä kaudella Satulinnassa kuultu Antti Tuiskun Sata salamaa -tulkinta. Vicky Rostin kappale muovautui Tuiskun käsittelyssä bilehitiksi, jota on kuultu radioissa, klubeilla ja artistin areenakiertueilla.

  • Tältä Sata salamaa kuulosta Antti Tuiskun esittämänä:

Antti Tuiskun Sata salamaa -esityksestä tuli valtava hitti.­

Etkot-jaksossa Antti Tuisku kertoo olevansa iloinen siitä, miten ohjelma on tuonut katsojat lähemmäs artisteja.

– Olen artistina ihan äärimmäisen onnellinen siitä, että Suomen kansa on ottanut tuollaisen musiikkiohjelman niin hienosti vastaan. Ennen kaikkea me artistit ollaan varmasti tultu tv-katsojia lähemmäs, sellainen kuilu siitä fanin ja artistin välistä on tietyllä tavalla pienentynyt tai hävinnyt jopa kokonaan, Tuisku pohtii.

1. Jenni Vartiainen: Keinu

Katsojien suosikkikappaleeksi kohosi Jenni Vartiaisen tulkinta Cheekin kappaleesta Keinu.

– Haluan kiittää kaikkia äänestäneitä. Merkitsee minulle tosi paljon, että biisi on kolahtanut teille isosti, se on minulle myös tosi rakas ja tärkeä, Jenni Vartianen kiittää faneja.

Jenni Vartiaisen tulkinta Keinu-kappaleesta on katsojien kaikkien aikojen suosikki.­

Myös Cheekille Keinu-tulkinnalla on Vartiaisen mukaan erityisen suuri merkitys.

– Jare sanoi minulle, että nyt kun hän lopettaa uransa, niin hän tulee olemaan aina kiitollinen siitä, että tuo biisi jää elämään minulla. Uskon, että Jare on myös superiloinen tästä tuloksesta, artisti kertoo.

  • Katso videolta Jenni Vartiaisen lumoavan kaunis Keinu:

Seitsemäs kausi antoi Jenni Vartiaiselle paljon. Aiemmin artisti oli mukana ohjelman kolmannella kaudella ja kertoo, että paluu Satulinnaan oli positiivinen kokemus.

– Oli siistiä palata takaisin tuonne leirille aika paljonkin muuttuneena. Jäi tosi hyvä olo ja rento fiilis, sellainen, että kaikki pystyivät olemaan jo ensimmäisestä hetkestä asti vapautuneita, nyt kun palattiin toisen kerran. Se oli hyvä leiri, artisti sanoo hymyillen.

Vain elämää 9. kausi alkaa Nelosella pe 7.9. kello 20.

Nämä kappaleet nousivat äänestyksessä parhaimpien joukkoon:

20. Anssi Kela: 2080-luvulla

19. Suvi Teräsniska: Päästä mut pois

18. Chisu: Polte

17. Nikke Ankara: Pettävällä jäällä

16. Samuli Edelmann: Teit meistä kauniin

15. Paula Vesala: Pahempi toistaan

14. Cheek: Surulapsi

13. Jari Sillanpää: Liekeissä

12. VilleGalle: Lähtisitkö?

11. Anna Abreu: Kylmästä lämpimään

10. Erin: Mitä tänne jää

9. Paula Vesala: Sori

8. Mikael Gabriel: Lumi teki enkelin eteiseen

7. Elastinen: Naurava kulkuri

6. Lauri Tähkä: Kipua

5. Sanni: Kelpaat kelle vaan

4. Cheek: Tinakenkätyttö

3. Samu Haber: Hiljaisuus

2. Antti Tuisku: Sata salamaa

1. Jenni Vartiainen: Keinu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?