Viihde

Jatkuvat haasteet olivat tangokuningas Tommi Soidinmäelle liikaa – meinasi lyödä hanskat tiskiin: ”Kaikki mitä yritin, epäonnistui”

Julkaistu:

Tangokuningas
Vuoden 2004 tangokuningas Tommi Soidinmäki tähtää ulkomaille sekä musiikin että vaatebrändinsä välityksellä.
Hyväntuulisen ja onnellisen näköinen mies. Tämä tulee heti mieleen, kun tapaa ensimmäistä kertaa laulaja Tommi Soidinmäen, 35. Virallisen kättelyn sijaan vuoden 2004 tangokuningas nappaa toimittajan lämpimään halaukseen, joten mielikuva näyttäisi osuvan oikeaan.

Ja miksipä mies ei hymyilisi: häneltä ilmestyi kesällä uusi levy, hän on suuntaamassa musiikillaan maailmalle, hänen Ekso-korumallistoaan myydään ympäri Suomea, hänen vaatebrändiään ollaan viemässä ulkomaille, elämäntaparemontti tuottaa tulosta ja rakkauselämäkin kukoistaa.

– Tässä on kyllä monenlaista. On korumallistoa, vaatemallistoa, keikkoja, näyttelijän töitä, Soidinmäki listaa.

– Ja tein aikamoisen elämäntaparemontin tuossa keväällä. Jätin ruokavaliostani kaikki maitotuotteet ja kauraa lukuun ottamatta kaikki viljat pois. Äijä on nyt paljon energisempi ja jaksaa paljon paremmin keikoilla ja lavoilla.


Soidinmäeltä ilmestyi heinäkuussa levy Päivä jälkeen sen. Mies kertoo levyn olevan vahvasti popiskelmää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Musassa on otettu vahvasti huomioon Spotify-aikakausi ja nuori yleisö. Nuoria on yhä enemmän ja enemmän keikoilla, ja he mahdollistavat myös tämän työn jatkuvuuden.

Levy on tehty yhdessä Maki Kolehmaisen kanssa, ja sen myötä on luvassa myös uusia tuulia.

– Lähdimme Makin kanssa tekemään pitkäjaksoista suunnitelmaa siitä, että mitä mä oon vuonna 2020. Sen verran voin tässä vaiheessa paljastaa, että lähden tekemään musiikkia Suomen rajojen ulkopuolelle, Soidinmäki kertoo.


Mies ei suostu paljastamaan vielä kovin paljon enempää, mutta musiikkia tullaan kuulemaan ainakin venäjän kielellä.

– Makilla on valtavan hyvät kontaktit Venäjälle. Hän uskoo muhun, ja mä annan mennä vaan, Soidinmäki nauraa.

Venäjänkielisistä uusista tuulista kuullaan todennäköisesti lisää vielä tämän vuoden puolella. Mutta onko tuotantoa luvassa joillain muillakin kielillä, esimerkiksi englanniksi?

– Hyvä kysymys. Voihan se olla, että englanniksikin, mutta mä en voi paljastaa vielä tämän enempää, laulaja kiemurtelee veikeä hymynkare huulillaan.

Syksyllä Soidinmäellä on luvassa muutakin kutkuttavaa. Hän on luonut vaatesuunnittelija Iina Naumasen kanssa Tommi Soidinmäki Production feat. Iina Naumanen -vaatebrändiä, jota ollaan viemässä ulkomaille.

– Syyskuun alussa menemme Dubaihin allekirjoittamaan sopimusta. Tämä on todella jännittävää, enhän mä ole koskaan tehnyt mitään tällaista!


Vaikka Soidinmäellä meneekin tällä hetkellä todella hyvin, niin välillä näin ei ollut. Ennen kuin uusimman levyn materiaalia alkoi kertyä, miehen ura oli umpikujassa.

– Jouluna 2016 oli hyvin lähellä, että olisin lopettanut koko urani. Jotenkin kaikki, mitä yritin sinä vuonna, epäonnistui. Tosi paljon tuli iskuja sieltä sun täältä – tai oikeastaan kaikkialta, Soidinmäki kertoo.

– Olin ihan hajalla, että mitä mä haluan tehdä ja mikä mun paikka täällä on. Jotenkin vain ajauduin umpikujaan. Sain onneksi voimaa faneilta ja yleisöltä jatkaa sen syksyn.

Lue myös: Tangokuningas Tommi Soidinmäki: Selvisin kolarista ihmeen kaupalla

Yhtäkkiä kaikki kuitenkin muuttui kuin salamaniskusta. Ensin hänelle lähetettiin uusi biisi, joka iski suoraan miehen tajuntaan. Joulutauon aikoihin asioita alkoikin sitten tapahtua lumipalloefektin tavoin.

– Tuon biisin jälkeen tuli korumallisto ja vaatemallisto ja uusi bändi, kaikkia sellaisia asioita, joita en voinut edes kuvitella. En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta silloin alkoi ihan uusi suunta ja siinä oli mukana varmasti jokin suurempi voima, Soidinmäki kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt