Jari Sarasvuo ei aio katsoa itsestään kertovaa leffaa – ”Mä en ole sellaista elokuvaa toivonut” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Sarasvuo ei aio katsoa itsestään kertovaa leffaa – ”Mä en ole sellaista elokuvaa toivonut”

Jari Sarasvuo ei ole nähnyt elämästään kertovaa Valmentaja-elokuvaa, eikä aio todennäköisesti koskaan katsoakaan sitä.

31.8.2018 6:23

Tv-juontaja ja yritysvalmentaja Jari Sarasvuon, 53, elämästä kertova elokuva Valmentaja saa ensi-iltansa 17. lokakuuta. Moni on kuitenkin jo nähty kyseisen Tuukka Temosen ohjaaman ja Heini Heikkilän käsikirjoittaman elokuvan, sillä se on ennakkonäytöskierroksella 15 paikkakunnalla.

Jari Sarasvuo ei kuitenkaan itse ole elokuvaa nähnyt.

– Tuukka on ollut minuun todella sinnikkäästi yhteydessä ja on totta, että aluksi taisin ihan luvatakin katsoa elokuvan. Mutta myöhemmin tajusin, että ehkä on parempi, että mä en näe sitä, Sarasvuo kertoo Antti Tuiskun elämäkerran julkaisutilaisuudessa, jossa hän oli haastattelemassa poptähteä.

Elokuvan käsikirjoitus pohjautuu pitkälti Sarasvuon vuonna 2015 julkaisemaan elämäkertakirjaan Välähdyksiä pimeässä ja pimeitä välähdyksiä (Otava). Sarasvuo kuitenkin muistuttaa, että se on täysin erillinen Tuukka Temosen teos.

– Mä en ole sellaista elokuvaa toivonut, mutta kun Tuukka semmoisen haluaa tehdä, niin ei mulla ole minkäänlaista syytä häiritä luovan ihmisen työtä, Sarasvuo selittää.

– Mä oon vaan pysynyt siitä etäällä. En ole nähnyt kässäriä, en ole keskustellut mistään ratkaisuista, en ole nähnyt edes traileria. Suhtaudun Tuukkaan myönteisesti ja ehkä varmistaakseni sen, että mun suhde on ystävällinen ja aika neutraali jatkossakin, niin on ehkä parempikin, etten ole sitä nähnyt.

Sarasvuo ei ole vielä päättänyt, että aikooko hän katsoa elokuvaa koskaan. Näillä näkymin ei.

– Luulin vielä alkukesästä, että voisin katsoa sen, mutta aloin miettiä, että se voi sotkea liikaa mun omaa sisäistä maailmaa. Kuulostaa ehkä kummalta, mutta ajattelen sitä niin, että mä samalla myös suojelen sitä itsenäistä teosta. On totta, että se kertoo Jari Saravuosta ja se noudattaa pitkälti mun elämäkertaa, mutta se on silti ohjaaja Tuukka Temosen teos.

Valmentaja-elokuvan ensi-ilta on lokakuussa, mutta siitä on järjestetty useita ennakkonäytöksiä.

Vaikka Sarasvuo ei ole nähnyt elokuvasta vilaustakaan, hän tietää silti Valmentajan nimikkoroolissa esiintyvän Mikko Nousiaisen.

– Meidän piti alunperin tavata, mutta emme kuitenkaan tavanneet. Arvostan häntä näyttelijänä ja onhan se aika ”imartelevaa”, kun jossain lehdessä sanottiin, että Nousiainen on Sarasvuo 2.0, niin ainakin se on komeampi versio, mies nauraa.

Mikko Nousiainen Jari Sarasvuona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?