Tähtinäyttelijä Gérard Depardieuta syytetään raiskauksesta – kiistää väitteet - Viihde - Ilta-Sanomat

Tähtinäyttelijä Gérard Depardieuta syytetään raiskauksesta – kiistää väitteet

Nuoren naisnäyttelijän väitteiden pohjalta on käynnistetty poliisitutkinta Gérard Depardieusta.

30.8.2018 20:00

Näyttelijä Gérard Depardieu on joutunut raiskaussyytösten kohteeksi, AFP uutisoi. Uutistoimiston lähteen mukaan Pariisin syyttäjävirasto on avannut alustavan tutkinnan liittyen Depardieusta esitettyihin väitteihin.

Depardieun asianajajan mukaan näyttelijä ”ehdottomasti kiistää minkäänlaisen hyökkäyksen, minkäänlaisen raiskauksen”.

Ranskalaismedian mukaan rikosilmoituksen Depardieustä on tehnyt 22-vuotias näyttelijätär ja kirjailija, joka tunsi kuuluisan näyttelijän entuudestaan, BBC kertoo. Ranskalaisnainen väittää Depardieun syyllistyneen raiskaukseen ja seksuaaliseen väkivaltaan. Ilmoituksen mukaan väitetyt rikokset tapahtuivat tässä kuussa yhdessä Depardieun Pariisin asunnoista.

Depardieu on yksi Ranskan suurimmista tähdistä. Hän on näytellyt urallaan noin 170 elokuvassa, Reuters kertoo. Hän saavutti kansainvälistä menestystä tähditettyään vuonna 1990 englanninkielistä komediaa Green Card.

Hän on herättänyt kohua ylistämällä Venäjää. Kaikki sai alkunsa, kun näyttelijä suuttui Ranskan veronkorotuksista vuonna 2012. Rikkaiden verotuksen kiristyminen sai näyttelijän muuttamaan ensin kirjansa Belgiaan ja myöhemmin Venäjälle, jossa tuloverotus on huokeaa. Depardieulla on kuitenkin myös Ranskan kansalaisuus.

Depardieu on usein kehunut Venäjää ja sen presidenttiä Vladimir Putinia. Esimerkiksi vuonna 2016 Depardieu esiintyi venäläisellä mainosvideolla, jossa sanoi, että on ylpeyden aihe olla venäläinen.

Depardieu sai Venäjän kansalaisuuden vuonna 2013. Hän äänesti viime keväänä Venäjän presidentinvaaleissa Venäjän Pariisin-suurlähetystössä.

– Patriotismista ja rakkaudesta Venäjään, näyttelijä kommentoi äänestämistä.

Lue lisää: Näyttelijä Gerard Depardieu äänesti Venäjän vaaleissa – ranskalaisilta kitkeriä kommentteja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?