Antti Tuisku paljastaa uutuuskirjassa: parisuhde oli viedä häneltä hengen – ”Se alkoi ihan kirjaimellisesti nyrkillä silmään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Tuisku paljastaa uutuuskirjassa: parisuhde oli viedä häneltä hengen – ”Se alkoi ihan kirjaimellisesti nyrkillä silmään”

Antti Tuisku paljastaa tuoreessa Antti Tapani -kirjassa riipaisevia yksityiskohtia elämästään, johon on kuulunut muun muassa lähisuhdeväkivaltaa.

30.8.2018 15:31

Suomen valovoimaisimpiin ja suosituimpiin poptähtiin kuuluva Antti Tuisku on aina ollut erittäin tarkka yksityiselämästään. Hän on pitänyt julkkisminänsä ja arkiminänsä visusti erillään toisistaan – tähän asti.

Torstaina julkaistaan Antti Tuiskun, Anton Vanha-Majamaan ja Antti Aronin kirjoittama kirja Antti Tapani (WSOY), jossa poptähti päästää faninsa pintaa syvemmällä ja paljastaa todellisen minänsä suurelle yleisölle.

Kirjassa käsitellään paljon arkoja aiheita kuten läheisriippuvuutta, tähteyttä, koulukiusaamista, uran aallonpohjia ja kateutta.

Antti päästää lukijat kurkistamaan myös hänen rakkauselämäänsä ja seurustelusuhteisiinsa, jotka eivät ole olleet pelkkää ruusuilla tanssimista.

Antti Tuisku kertoo uutuuskirjassa joutuneensa lähisuhdeväkivallan uhriksi.­

Erityisesti yksi suhde on vaikuttanut häneen pysyvästi, eikä sillä hyvällä tavalla. Antti kertoo kumppaninsa olleen hyvin mustasukkainen, manipuloiva ja väkivaltainen.

– Hyppään aina parisuhteissa suoraan syvään päähän, otan ne heti tosissaan. Rakastuin tähän ihmiseen nopeasti ja halusin viettää kaiken mahdollisen aikani hänen kanssaan. Se oli viedä multa hengen, Antti kertoo kirjassa.

– Se alkoi ihan kirjaimellisesti nyrkillä silmään, hän jatkaa tarinaansa.

  • Kuuntele pääkuvan paikalla olevalta videolta kirjasta katkelma, jossa Antti Tuisku kuvailee väkivallan ajautuvan pisteeseen, jossa joutuu soittamaan hätäkeskukseen. Lukijana IS:n toimittaja Sami Lindfors.

He olivat ajaneet talvella autolla Helsingin keskustassa ja Antti oli huomannut seurustelukumppaninsa käyttäytyvän omituisesti ja katsoneen häntä ”hullun kiilto” silmissä. Hän oli saanut päähänsä, että Antti pettää häntä heidän yhteisen tuttunsa kanssa ja Antti oli nauranut hänen väitteilleen.

– Häntä ei naurattanut. Hän veti mua turpaan siinä keskellä Mannerheimintietä. Sitten hän sanoi tämän auton pysähtyvän nyt tähän ja vetäisi yhtäkkiä käsijarrusta. (...) Näin peräpeilistä, että bussi tulee päin ja huusin, että nyt me kuollaan.

Antti sai kuitenkin auton hallintaansa ja alkoi huutaa kumppanilleen, joka pyyteli hysteerisenä anteeksi.

– En voinut käsittää, että ihminen, jota rakastan ja johon luotin täysin, löi mua naamaan. Peilistä näin, että mulla oli musta silmä.

Laulaja antoi rakkaalleen anteeksi jo seuraavana päivänä ja yhteiselo jatkui. Niin jatkui myös väkivalta.

– Kun me oltiin reissussa ulkomailla, se telkesi mut yöksi hotellihuoneen parvekkeelle. Myöhemmin automatkalla hän alkoi huutaa naama punasena ja sylki suusta lentäen, että ”jos sie et nyt sano, että rakastat mua, mie ajan päin tätä kallion seinää!” Nopeutta oli 160 kilsaa tunnissa.

Yksi vakavimmista tilanteista sattui erään baari-illan jälleen.

– Hän sai taas hullun mustasukkaisuuskohtauksen ja posautti kuuden metrin päästä mua ruokalautasella päähän. Mulla aukesi takaraivo, Antti kertoo kirjassa.

– Rupesin vuotamaan verta olohuoneen lattialle ja synty kauhee käsirysy. Otin lattialta lautasen palan käteeni ja päätin, että tapan tuon ihmisen. Musta tuli ihan primitiivisiä puolia esille, en yhtään tunnistanut itteeni.

Hetken painimisen jälkeen Antti pakeni makuuhuoneeseen ja soitti äidilleen, joka käski poikaansa soittamaan välittömästi hätänumeroon. Antti teki työtä käskettyä ja kun hän esitteli itsensä hätäkeskukselle siellä alettiin nauraa. Vastaaja luuli kyseessä olevan pilapuhelu.

Lopulta hätäkeskus uskoi itkevää ja huutavaa Anttia ja kehotti häntä pakenemaan ulos, jossa häntä odotti ambulanssi. Laulaja sai tikit päähänsä ja meni ystävänsä vanhempien luokse yöksi.

Tälläkin kertaa hän otti kumppaninsa takaisin.

Myöhemmin pariskunta meni yhdessä poliisilaitokselle puhumaan tapahtuneesta. Antti selitti tapahtuneen ja häneltä kysyttiin, haluaako hän nostaa syytteen pahoinpitelystä.

– Mulle sanottiin ihan suoraan, että jos nostan syytteet, tää näkyy joka paikassa. Heidän mielestä saattaisi olla helpompaa, jos me pystyisimme sovittelemaan koko asian.

Antti Tuisku eli pitkään suhteessa, jossa hän koki parisuhdeväkivaltaa. Lopulta hän pyysi isäänsä päättämään suhteen.­

Tilanteen jälkeen Antti kertoo olleensa hyvin ahdistunut ja viettäneensä lähes kaikki vapaansa Henna-siskonsa luona Oulussa, johon hän ajoi 650 kilometriä suuntaansa.

Eräällä automatkalla levy-yhtiöstä soitettiin hänelle ja sanottiin, etteivät julkaise häneltä yhtään levyä ennen kuin tämä tilanne ratkeaa ja että homman täytyy loppua. Antti kertoi miettineensä samaa, muttei tiennyt miten sen tekisi, sillä ei ollut onnistunut lähtemään tilanteesta ennenkään.

– Kun aiemmin olin yrittänyt erota, hän saattoi kytätä mun kodin luona ja lähteä autolla mun perään ajelemaan, laulaja kertoo kirjassa.

– Pelkäsin, etten voi koskaan erota, hän vaan seuraa mua loppuun asti. Tai tappaa mut.

Suunnitelma erosta alkoi kuitenkin kyteä Antin mielessä ja hän kertoo muistavansa sen edelleen kuin eilisen. Hän vei kumppaninsa kotiinsa ja sanoi näkevänsä tämän huomenna. Hän pyysi tältä omat kotiavaimensa ystävän vierailun verukkeella ja lähti salamana ajamaan siskonsa luo.

Seuraavana päivänä hän haki uuden puhelinliittymän ja soitti itkien vanhemmilleen ja pyysi heiltä apua. Hän ei voisi itse ilmoittaa kumppanilleen erosta, eikä hän uskoisi ja jättäisi häntä rauhaan, niinpä Antti pyysi isäänsä soittamaan.

– Kun olen jälkikäteen puhunut tästä isälle, se on ruvennut kyynelehtimään. Se on sanonut, ettei ole koskaan puhunut kenellekään ihmiselle niin kuin sille ihmiselle puhu. Että jos hän vielä kajoaa muhun, isä tulee Helsinkiin eikä takaa, mitä tekee.

Antti kertoo olleensa aikansa katkera ex-kumppanilleen, mutta ei ole sitä enää.­

Kaikesta huolimatta Antti kertoo, ettei hän ole enää katkera.

– Olen kiitollinen siitä, että olen järjissäni. Luulen, että kaikkien noiden tapahtumien takia en päässyt kunnolla nauttimaan menestyksen tuomasta gloriasta. Mulla oli kotiseinien sisällä helvetti irrallaan ja selviytymistaistelu koko ajan käynnissä. Oma elämä lähti kunnolla käyntiin vasta, kun pääsin siitä parisuhteesta irti.

Sitaatit ja tekstiotteet Antti Tuiskun elämästä kertovasta Antti Tapani -kirjasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?