Brigitte Macron pyysi kuvaajia rajaamaan kenkänsä pois kuvista – tällaiset ovat 580 euron luksuslenkkarit: myynnissä myös Suomessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Brigitte Macron pyysi kuvaajia rajaamaan kenkänsä pois kuvista – tällaiset ovat 580 euron luksuslenkkarit: myynnissä myös Suomessa

Julkaistu: 30.8.2018 13:56

Rouva Macron luotti Suomenlinnassa luksukseen.

Ilta-Sanomat seuraa koko torstain ajan Ranskan presidenttipari Emmanuel Macronin ja Brigitte Macronin valtiovierailua Helsingissä. Rouva Macron viettää päivän yhdessä rouva Jenni Haukion kanssa samalla, kun presidentti Macron edustaa toisaalla yhdessä Sauli Niinistön kanssa.

Presidenttien päivä koostuu virallisesta ohjelmasta, mutta heidän puolisonsa pääsevät nauttimaan Helsingistä hieman rennommin. Presidenttien puolisoiden päivä alkoi vierailulla Uudelle Lastensairaalalle, jonka jälkeen rouvat saapuivat vierailulle Suomenlinnaan.

Lue lisää: Hellyttävä kuvasarja: Brigitte Macron sai yllättävän lahjan pikkulapselta – muoti-ikoni otti asusteen heti käyttöön

Rouvat rantautuivat Tykistölahden laiturille Suomen presidentin Kultaranta VIII -nimisellä edustusveneellä, jota seurasi poliisivene.

Sekä Haukio että Macron olivat vetäneet jalkaansa Suomenlinnan maastoon sopivat kengät. Rouva Macron vaihtoi hulppeat piikkikorkonsa ranskalaisen luksusbrändi Louis Vuittonin tennareihin.

Suomenlinnassa rouvat pysähtyivät poseeraamaan upeassa yhteiskuvassa merinäköalan edessä. Huumorintajuinen rouva Macron innostui vitsailemaan pilke silmäkulmassa kuvaajille.

– Rajatkaa kuva niin, ettei kengät näy, madame heläytti ja esitteli valkoisena hohtavia lenkkareitaan.

Lue lisää: Kuin vanhat ystävykset! Jenni Haukio ja Brigitte Macron poseerasivat yhteiskuvissa Suomenlinnassa – rouva Macron ohjeisti valokuvaajia topakasti

Louis Vuittonin Pohjoisesplanadin liikkeestä kerrotaan, että rouva Macronin käyttämä kenkämalli on nimeltään Run Away Sneaker ja se on tämän syksyn mallistoa.

Run Away Sneakerin hinta vaihtelee hieman sen värin mukaan. Brigitte Macronin kengät olivat valkoiset kultaisin yksityiskohdin. Kengissä oli myös kärjessä ja takaosassa kaistaleet Louis Vuittonin ikonista monogram-kuosia.

Kyseisen mallin hinta on tällä hetkellä 580 euroa ja sitä saa myös Suomen liikkeestä sekä verkkokaupasta.

Valinta oli mainio Suomenlinnan vaikeakulkuiseen maastoon. Rouva Jenni Haukio oli valinnut jalkaansa niin ikään käytännölliset, vaaleansävyiset ja matalapohjaiset ballerinat.

Brigittestä tuli tyyli-ikoni ja muotivaikuttaja viimeistään miehensä virkaanastujaisissa, kun 65-vuotias nainen saapui tilaisuuteen sinisävyisessä Louis Vuittonin asussa.

Muotitalon takkimainen yläosa oli hyvin maskuliininen ja peittävä, kun taas hame nousi selvästi polven yläpuolelle. Asu oli samalla kannanotto: se oli nimittäin vain lainassa muotitalolta.

Sittemmin Louis Vuittonin luomukset ovat kuuluneet olennaisesti rouvan vakiovaatetukseen. Keskiviikon juhlaillallisella Macron luotti myöskin Vuittoniin.

Louis Vuittonin ensimmäinen myymälä avattiin vuonna 1854 Ranskan Pariisiin. Forbesin mukaan yhtiön liikevaihto oli viime vuonna lähes 10 miljardia euroa. Samainen lehti on arvioinut brändin arvoksi noin 33,6 miljardia euroa toukokuussa 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?