Brigitte Macron ja Jenni Haukio saapuivat näyttävästi Suomenlinnaan – korot saivat kyytiä: ranskatar luotti luksukseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Brigitte Macron ja Jenni Haukio saapuivat näyttävästi Suomenlinnaan – korot saivat kyytiä: ranskatar luotti luksukseen

Brigitte Macron ja Jenni Haukio vaihtoivat Suomenlinnan-visiitille mukavammat jalkineet.

30.8.2018 11:58

Ilta-Sanomat seuraa koko torstain ajan Ranskan presidenttipari Emmanuel Macronin ja Brigitte Macronin valtiovierailua Helsingissä. Rouva Macron viettää päivän yhdessä rouva Jenni Haukion kanssa samalla, kun presidentti Macron edustaa toisaalla yhdessä Sauli Niinistön kanssa.

Presidenttien päivä koostuu virallisesta ohjelmasta, mutta heidän puolisonsa pääsevät nauttimaan Helsingistä hieman rennommin. Presidenttien puolisoiden päivä alkoi vierailulla Uudelle Lastensairaalalle, jonka jälkeen rouvat saapuivat vierailulle Suomenlinnaan.

Lue lisää: Hellyttävä kuvasarja: Brigitte Macron sai yllättävän lahjan pikkulapselta – muoti-ikoni otti asusteen heti käyttöön

Rouvat rantautuivat Tykistölahden laiturille Suomen presidentin Kultaranta VIII -nimisellä edustusveneellä, jota seurasi poliisivene. Ohjelmassa Macronilla ja Haukiolla on aikakin lounas ja Helsingin edustalla sijaitsevan linnoitukseen tutustuminen.

  • Katso rouvien saapuminen Suomenlinnaan yllä olevalta videolta.

Rouvat astelivat laiturilta maalle hyväntuulisesti vilkuttaen. Kansa oli kerääntynyt seuraamaan rouvien saapumista.

Sekä Haukio että Macron olivat vetäneet jalkaansa Suomenlinnan maastoon sopivat kengät. Madame Macron oli vaihtanut piikkikorkokenkänsä mataliin valkoisiin Louis Vuittonin tennareihin. Louis Vuitton on ranskalainen luksusbrändi.

Valinta oli mainio Suomenlinnan vaikeakulkuiseen maastoon. Rouva Jenni Haukio oli valinnut jalkaansa niin ikään käytännölliset, vaaleansävyiset ja matalapohjaiset ballerinat.

Lue myös: Muotiasiantuntija nosti esiin selkeän eron rouva Haukion ja Brigitte Macronin tyyleissä – näin hän selittää ranskalaisvieraan tummanpuhuvia asujaMuotiasiantuntija Mirva Saukkola arvioi presidentin rouvien tyylit

Brigitte Macron vaihtoi aamuiset piikkikorot käytännöllisempiin kenkiin.

Rouvat aloittivat vierailunsa Suomenlinnakeskuksesta, jossa he viipyivät vain hetken aikaa. Rouvat astuivat ulos ja ihmiset huudahtivat innostuneina nähdessään heidät.

– Bonjour madame, he huusivat ja vilkuttivat.

Suomenlinna näyttelee suurta osaa Suomen ja Ranskan yhteisessä historiassa. Ranska oli mukana Suomenlinnan rakentamisessa taloudellisesti. Ranskalaiset tukivat ruotsalaisia merkittävästi 1700-luvulla, sillä Venäjä oli tuohon aikaan Ruotsin ja Ranskan yhteinen vihollinen.

Keskeinen asia Suomen ja Ranskan yhteisessä historiassa on Krimin sota 1855, jolloin englantilainen ja ranskalainen laivasto saapui, pommitti linnoitusta ja vaurioitti sitä merkittävästi. Suomenlinna on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

IS seuraa vierailua paikan päällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?