Muotiasiantuntija nosti esiin selkeän eron rouva Haukion ja Brigitte Macronin tyyleissä – näin hän selittää ranskalaisvieraan tummanpuhuvia asuja

rac

Julkaistu:

Muotiasiantuntija Mirva Saukkolan mukaan rouva Jenni Haukio ja Brigitte Macron luottavat Helsingissä edustaessaan omiin, hyvin erilaisiin tyyleihinsä.
Ilta-Sanomat seuraa koko torstain ajan Ranskan presidenttipari Emmanuel Macronin ja Brigitte Macronin valtiovierailua Helsingissä. Rouva Macron viettää päivän yhdessä Jenni Haukion kanssa samalla, kun presidentit edustavat toisaalla osana virallista ohjelmaa.

Macron saapui keskiviikkona vastavalmistuneelle Uudelle Lastensairaalalle yhdessä rouva Haukion kanssa. Macron oli pukeutunut päivän ensimmäiseen edustustilaisuuteen tummaan housupukuun. Pillit, siistit housut sointuivat yhteen suurilla napeilla koristeltuun jakkuun.

Jenni Haukio puolestaan luotti pastellinsävyihin. Haukio oli pukeutunut turkoosiin asuun sekä vaaleaan jakkuun.


Muotiasiantuntija Mirva Saukkola kertoi IS:lle, että molempien rouvien asut olivat heille hyvin tyypilliset. Saukkolan mukaan Brigitte Macron on taitava ja moderni pukeutuja. Rouva Macron on Saukkolan mukaan hyvin nuorekas, mutta ei missään nimessä pimumaisen nuorekas.

– Hän ei todellakaan ole vekkihametädin oloinen vain päinvastoin, Saukkola sanoo.

Macron edustaa usein ranskalaisessa muodissa ja suosii esimerkiksi Louis Vuittonin luomuksia. Saukkola huomauttaa, että hänet on kuitenkin nähty myös edullisemmissa, jokaisen naisen vaatekaappiin soveltuvissa ranskalaismerkeissä. Myös rouva Haukio on edustanut usein suomalaisten suunnittelijoiden luomuksissa.

– Molemmat rouvat hyvin mielellään tuovat esiin oman maan suunnittelijoita ja liputtavat oman maansa puolesta.

– Jenni Haukio haluaa tuoda oman maamme muotisuunnittelijoita esiin, hän arvioi.


Saukkolan mukaan Haukion torstainen asu sopi hänelle loistavasti.

– Hän on pukeutunut pastellinväriin, joka sopii hänelle todella hyvin, koska hän on hyvin kuulasihoinen.

Saukkolan mukaan Haukion ja Macronin tyylit ovat varsin erilaiset ja he luottavat hyvin erityylisiin vaatteisiin. Samalla kun Haukio nähdään hempeässä, klassisessa tyylissään, räväyttää Macron modernisti.

– Hän käyttää paljon vahvoja värejä tai mustaa. Tanskassa hänet nähtiin upeassa valkeassa iltapuvussa, jossa oli hopeanväriset tereet.

– Jenni Haukio nuorena naisena suosii vahvoja pastelleja ja herkkiä sävyjä. Sen sijaan rouva Macron suosii mustaa ja valkoista, ja vahvoja värejä, Saukkola luonnehti rouvien tyylin eroavaisuuksia.

Macron nähtiin myös keskiviikkona Helsingissä tummassa asussa.


Saukkola huomautti, että Macronin tummanpuhuva tyyli on peruja Ranskan kulttuurista. Muoti ja tyylikkyys ovat äärimmäisen tärkeässä osassa maassa ja osa sen kulttuuria, ja musta väri juontaa juurensa jo pitkälle historiaan.

– Ranskassa naiset käyttävät todella paljon mustaa ja se on ollut melkeinpä maan kansallisunivormu siitä asti, kun Chanel oikeastaan kehitti pikkumustan.

Saukkolan mukaan Macron tietää, mikä pukee häntä ja mikä ei. Muotiasiantuntija ei näkisi ranskan presidentin puolison yllä kovin hempeitä sävyjä.

– Hänen voimakkaalle persoonallisuudelleen jäätelön ja sorbetin tyyppiset hempeät pastellit eivät ole ehkä se paras valinta.


Jos jotakin rouva Jenni Haukio voisi jatkossa lainata vieraansa tyylistä jatkossa, Saukkola peräänkuuluttaa lisää pirskahtelevuutta Haukion olemukseen.

– Hänet nähdään usein hillittynä ihmisenä ja hän voisi tuoda vielä enemmän pirskahtelevan ilonsa esiin, Saukkola sanoo.

– Joka kerta kun Jenni väläyttää hymyn, saadaan energiaa koko Suomen kansalle.