Ensimmäinen kuva julki: Jenni Haukio otti Brigitte Macronin vastaan fuksianvärisessä leningissä – tervehti Ranskan ensimmäistä naista hymyillen

rac

Julkaistu:

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron vierailevat Suomessa.
Ranskan presidenttipari saapui tänään kaksipäiväiselle vierailulle Suomeen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ottivat presidentti Emmanuel Macronin ja tämän Brigitte-puolison Presidentinlinnassa ennen kuin presidentit puolisoineen siirtyivät juhlaillalliselle.


Suomen presidenttipari antoi ranskalaisille vierailleen kukkakimpun, jota kantoi Brigitte Macron. Jenni Haukio tervehti rouva Macronia hymyillen. Kaksikko seurasi miehiään rennosti jutellen paikoilleen, jotta nelikosta saatiin otettua kuvat.


Macronit tulivat Suomeen kaikessa hiljaisuudessa, sillä heidän saapumisaikaansa tai majapaikkaansa ei julkisuuteen kerrottu. Juhlaillallinen on heidän ensimmäinen virallinen tilaisuutensa Suomen-vierailullaan.


Edellisen kerran Suomessa vieraili vieraan vallan presidenttipari heinäkuussa, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja tämän Melania-puoliso tulivat Helsinkiin.

Tuolloin Haukio ihastutti rennolla ja välittömällä emännöinnillä. Pidättyväisenä usein julkisuudessa esiintyneen Haukion käytös yllätti kehonkielen asiantuntijankin.

– Jenni Haukiohan on hyvin hillitty ja kontrolloi omaa viestintäänsä kaikissa tilaisuuksissa hyvin voimakkaasti, mikä sopii tietysti siihen rooliin oikein hyvin. Mutta tässä hän vaikutti oikein välittömältä, kun hänellä oli paljon ilmeitä ja eleitä, kun he keskustelivat, Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus kertoi tuolloin.

– Hän varmasti yritti saada keskustelua aikaiseksi. Se siitä selvästi oli havaittavissa.


Myös muoti- ja etikettiasiantuntija Mirva Saukkola kiinnitti huomiota Haukion käytökseen.

– Hän vaikutti hyvin huomaavaiselta emännältä. Hän oli hyvin eloisa verrattuna Melania Trumpiin ja hän selkeästi halusi avata keskustelua ja luoda vieraalleen sellaisen tunteen, että hän on tervetullut.

Lue lisää: Ilta-Sanomat seuraa Ranskan presidenttiparin vierailua hetki hetkeltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt