Aku Louhimies muisteli kevään kohua radiossa: yritti keskustella ohjaajan työmetodeja arvostelleiden näyttelijöiden kanssa – kaikki kieltäytyivät - Viihde - Ilta-Sanomat

Aku Louhimies muisteli kevään kohua radiossa: yritti keskustella ohjaajan työmetodeja arvostelleiden näyttelijöiden kanssa – kaikki kieltäytyivät

Useat näyttelijät syyttivät viime keväänä Aku Louhimien työtapoja alistaviksi.

29.8.2018 16:49

Ohjaaja Aku Louhimies kertoo Radio Suomi Popin haastattelussa, ettei kadu tekojaan. Louhimies joutui kohun keskelle keväällä, kun useat naisnäyttelijät syyttivät ohjaajaa epäasiallisista työtavoista. Myöhemmin myös esimerkiksi näyttelijä, laulaja Samuli Edelmann on kertonut kokeneensa alistamisena Louhimiehen ohjaamisen.

Radiojuontaja Sami Kuronen kysyi Louhimieheltä, kaduttaako joku asia.

– Täytyy ajatella kuitenkin niin, että kannattaako elämässä kauheasti katua. Pitää totta kai kantaa sitten seuraukset siitä, mitä on sanonut. Ja kyllä minä olen ollut tosi tiukka, olen todellakin vaatinut, ettei päästetä läpi huonoa näyttelemistä.

Lue lisää: Samuli Edelmann avautuu kokemuksistaan Louhimiehen kanssa: ”Koin työskentelyn suoranaisena alistamisena”

Louhimies kertoo ottaneensa yhteyttä häntä syyttäneisiin naisnäyttelijöihin. Ohjaaja kuitenkin sanoo, ettei ole päässyt keskustelemaan heidän kanssa elokuvien kuvausten tapahtumista.

– Olen yrittänyt kysyä, että jutellaan, kun teille vaan sopii. Mutta he ovat kaikki sanoneet, että vielä ei ole oikea aika.

Louhimies kertoo, että hakee pikemminkin dialogia kuin anteeksiantoa. Ohjaaja kuitenkin toistaa sen, ettei kiistä naisnäyttelijöiden kokemuksia ja tunteita.

– Jos jollain on jäänyt huono fiilis niin se on jäänyt ja se on tavallaan huono juttu. Mutta se, että se tulee esille 10 tai 15 vuotta myöhemmin, se on harmillista. Se tuntuu niin yllättävältä, kun osa näistä ihmisistä oli vaikkapa kuusi kuukautta aiemmin pistänyt viestiä, että oli mahtavaa tehdä elokuvaa 10 vuotta sitten, että mitä tehdään seuraavaksi. Menee muutama kuukausi ja nämä samat kokemukset näyttävät sitten toisessa valossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?