Antti Tuisku avoimena uutuuskirjassa: selästä löytyi kasvain kesken kevään areenakiertueen – ”Viimeinen asia, mitä kuvittelin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Tuisku avoimena uutuuskirjassa: selästä löytyi kasvain kesken kevään areenakiertueen – ”Viimeinen asia, mitä kuvittelin”

Antti Tuisku paljastaa karujakin yksityiskohtia elämästään tuoreessa Antti Tapani -kirjassa.

30.8.2018 6:07

Antti Tuisku on yksi Suomen tunnetuimmista ja suurimmista poptähdistä. Koko kansan tuntema Antti Tuisku on kuitenkin tyystin eri ihminen kuin yksityisyyttään varjeleva Antti Tapani, joka on selviytynyt rankoista kokemuksistaan niin nuorena kuin vähän varttuneempanakin.

Torstaina julkaistavassa Antti Tuiskun, Anton Vanha-Majamaan ja Antti Aronin kirjoittamassa Antti Tapani -kirjassa (WSOY) poptähti päästää faninsa pintaa syvemmällä ja kertoo sellaisia asioita vuosien varrelta, joita hänestä ei ole ennen kuultu. Jotkut niistä ovat hänen ala-asteajoiltaan, toisen puolestaan tämänhetkisiä.

  • Yllä olevalla videolla otteita Antti Tuiskun Antti Tapani -kirjasta.

Antti Tuiskun elämästä kertova Antti Tapani -kirja tulee myyntiin torstaina.­

Antti Tuisku jäi kesäkuisen Provinssi-keikkansa jälkeen määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

Ennen toistaiseksi viimeistä keikkaansa miehellä oli takanaan rankka kevät, jonka oli täyttänyt Mun on pakko twerkkaa -areenakiertue.

Jo ennen kiertuetta Antti oli sairastellut paljon ja hän kertoi sairastumisistaan myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi vain viikkoa ennen kiertueen alkua hän joutui puhekieltoon oikeanpuoleisesta äänihuulesta löytyneen verenpurkauman vuoksi.

Antti sai kuitenkin ensimmäiset kolme keikkaa vedettyä, jonka jälkeen hänellä oli parin viikon tauko. Antti lähtikin Raanujärvellä sijaitsevalla mökille, jossa hän aikoi lepäillä ystävänsä kanssa.

Antti Tuiskun Mun on pakko twerkkaa -areenakiertuetta valmisteltiin pitkään ja se piti sisällään yhdeksän keikkaa.­

Alku lähti hyvin, mutta eräänä aamuna Antti heräsi, eikä hänellä liikkunut pää. Hän sai kammettua itsensä vessaan, jossa tuupertui lattialle. Ystävä vei hänet sairaalaan.

Tuoreessa kirjassa Antti kertoo, että lääkärireissun jälkeen niska oli hieman parempana. Viikon lopussa hän palasi Helsinkiin ja meni magneettikuviin.

”Antti oli maannut putkessa 50 minuuttia, kun hoitaja tuli kertomaan, että lääkäri halusi laittaa häneen vielä varjoainetta. Niskassa kuulemma näkyi ”jotain”. Enempää hän ei osannut sanoa, mutta tulokset saataisiin parin tunnin sisään.”

Antti odotti hermostuneena puhelua sairaalasta koko päivän. Illalla lääkäri soitti ja kertoi uutiset:

”Selän oikealta puolelta lapaluun ja selkärangan välistä oli tosiaan löytynyt jotakin. Kasvain.

Puhelussa oli kestänyt, koska lääkäri oli käynyt kahden eri radiologin kanssa kuvia läpi, eikä kukaan heistä ollut nähnyt vastaavaa aiemmin.”

Lääkäri oli lisännyt, että kasvain on 99 prosentin todennäköisyydellä hyvälaatuinen, koska varjoaine ei reagoinut siihen.

– Kasvain oli viimeinen asia, mitä kuvittelin sieltä löytyvän, Antti kertoo kirjassa.

Lue lisää: Uutuuskirja: Antti Tuisku kuuli kesken baari-illan exänsä olevan raskaana – ”Oli kaksi vaihtoehtoa”

Antti Tuiskun selästä löytyi kasvain kesken hänen viimekeväisenä areenakiertueensa.­

Heti kasvaimesta kuultuaan Antti ilmoitti asiasta äidilleen ja siskolleen.

– Henna on röntgenhoitaja ja tottunut käymään läpi tollaisia kuvia. Siltä saatoin kysyä, että pitääkö tästä olla huolissaan, ja Henna rauhotteli. Se muistutti, että tällaisia sivulöydöksiä tehdään yllättävän usein, ja suurin osa niistä on vaarattomia, Antti kertoo.

Antti ei hätäillyt vaan pohti, onko kasvaimen ja niskalukon välillä yhteys. Lääkäri ehdotti hänen kiertueelleen mukaan hyvää hierojaa ja hän onnistuikin saamaan mukaansa Suomen hiihtomaajoukkueen hierojan Kerttu Helsyn.

Ennen seuraavaa areenakeikkaa selvisi, että niskalukolla ja kasvaimella ei ole yhteyttä toisiinsa.

”Kasvain kuvattaisiin uudestaan vuoden päästä, jolloin nähdään, onko se lähtenyt kasvamaan.”

Jutun otteet ja sitaatit ovat Antti Tapani -kirjasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?