Eeva: Laulaja Ami Aspelundin lapsuutta varjosti perhetragedia – 7-vuotias veli hukkui uintireissulla äidin silmien edessä - Viihde - Ilta-Sanomat

Eeva: Laulaja Ami Aspelundin lapsuutta varjosti perhetragedia – 7-vuotias veli hukkui uintireissulla äidin silmien edessä

Laulaja Ami Aspelund kertoo Eeva-lehdessä veljensä kuolemasta.

29.8.2018 15:55

Laulaja Ami Aspelund, 64, kertoo tuoreessa Eeva-lehdessä lapsuuttaan varjostaneesta perhetragediasta. Aspelund kertoo lehdelle, että hänen veljensä hukkui 7-vuotiaana ollessaan uintireissulla. Aspelund itse ei ollut tuolloin vielä syntynyt, mutta onnettomuus varjosti myöhemmin myös hänen elämäänsä.

Eevan mukaan Aspelundin veli oli oppinut juuri sukeltamaan ja testasi taitojaan vedessä. Mukava uintihetki sai traagisen käänteen, kun veli hukkuikin äitinsä silmien edessä.

– Äiti pyysi häntä tulemaan ylös vedestä, jolloin hän huusi sukeltavansa vielä yhden kerran. Se oli viimeinen kerta, sillä hän iski päänsä kiveen ja menehtyi, Aspelund kertoo Eevassa.

Ami Aspelund kesällä 2017.­

Lapsen kuolema vaivasi Aspelundin äitiä koko tämän loppuelämän ajan. Laulajan isä pysyi vaiti vaikeasta asiasta, eikä hän muista vanhempiensa jutelleen veljensä kuolemasta keskenään.

– Aistin, että he eivät kyenneet siihen. En tiedä, miten paljon äiti tunsi syyllisyyttä lapsen kuoleman johdosta tai ajatteliko hän, että isä syytti häntä.

Aspelund kertoo Eevassa, että veljelle sattuneen onnettomuuden vuoksi hänen äitinsä oli aina erittäin varovainen uimisen suhteen eikä Aspelund itse oppinut koskaan sukeltamaan.

Takana pitkä ura

Pitkän linjan laulajana tunnetun Ami Aspelundin laulajanura alkoi jo 1970-luvulla. Hänen vuonna 1973 julkaistu esikoissingle Apinamies nousi hitiksi ja nuoren laulajan ura lähti lentoon. Aspelund esiintyi Dannyn kanssa ja osallistui myöhemmin, vuonna 1983 euroviisuihin kappaleella Fantasiaa.

Aspelundille viriteltiin myös kansainvälistä uraa, joka ei kuitenkaan levy-yhtiöiden vuoksi lopulta päässyt vauhtiin.

Viime vuosina Aspelund on esiintynyt esimerkiksi kesäteattereissa ja musikaaleissa. Aspelun kertoi viime vuonna IS:lle, että hän nauttii tekemisestä ja pitää mielellään itsensä kiireisenä.

– Voin huonosti, jos ei ole tekemistä. Ihan oikeasti fyysisesti huonosti, ei pelkästään henkisesti, laulaja sanoi.

Aspelund oli aiemmin naimisissa muusikko Kari Kuusamon kanssa, mutta parin liitto päättyi eroon. Nykyisen, armeijan kapteenina työskennelleen miehensä Aspelund tapasi nelikymppisenä sokkotreffeillä.

– Tuli tarkkuutta elämään, monessa asiassa rennoksi tunnustautunut laulaja kertoi IS:lle kesällä 2017.

Lue lisää: Ami Aspelund, 63, tapasi aviomiehensä sokkotreffeillä – rakkaus armeijan kapteeniin ei kuitenkaan syttynyt heti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?