Yöstä erotettu basisti hakee 35 000 euron korvauksia – kimpaantui Olli Lindholmin tyrmäävästä väitteestä: ”Lähentelee kunnianloukkausta”

Yö-yhtyeestä erotettu basisti Jukka Lewis ei hyväksy Olli Lindholmin väitettä, että soiton taso voisi olla syy potkuihin.

29.8.2018 14:45

Jukka ”Jay” Lewis asui neljä vuotta New Yorkissa ja teki siellä muusikon hommia. Sitten kävi kutsu Yö-yhtyeen basistiksi.

– Olin New Yorkissa viettämässä viimeistä uutta vuotta. Olli Lindholm soitti sinne ja kysyi, että tulisitko basistiksi, Jukka Lewis muistelee.

Jukka ”Jay” Lewis vaatii 35 000 euron korvausta yhtyeen solistilta Olli Lindholmilta.

– Heillä oli ongelmia edellisen basistin kanssa. Ilmoitin Ollille, että jos teillä on niin suuria ongelmia, olen valmis astumaan riveihin. Tunsin Ollin, ja tuohon aikaan olimme kavereita.

Nyt he ovat entisiä kavereita. Oletteko edes puheväleissä?

– Emme ole. Olli on sanonut, että kun potkut annetaan, sen jälkeen ei olla enää kavereita, Lewis kertoo.

Olli Lindholmin mukaan Lewisin potkujen syy oli miehen soiton taso.

Olli Lindholm on ilmoittanut, että soiton taso oli syy Jukka Lewisin potkuihin.

– Se lähentelee kunnianloukkausta. En ole saanut minkäänlaista huomautusta soittamisestani Yö-urallani ikinä. Jos ammattitaito kyseenalaistetaan, se on haitallista vaikka ei pitäisi paikkaansa.

Lewisin potkuja käsitellään parhaillaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Lewis sai potkut joulukuussa 2016. Jutun ydinkysymys on se, että oliko hänelle jo sovittu keikkoja vuodelle 2017. Yö teki silloin 78 keikkaa. Lewis ei niitä keikkoja tehnyt ja keikkapalkkiot jäivät saamatta.

– Tuloni putosivat kolmasosaan, Lewis sanoo.

Korvauskiistaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Olli Lindholm ilmoitti bändin muusikoille vuoden 2017 keikkaperiodit sähköpostilla syyskuussa 2016. Tätä paperia osapuolet tulkitsevat eri tavalla.

Lewisin mukaan siinä lyötiin lukkoon sen vuoden keikat. Lindholmin mukaan paperi tarkoittaa sitä, että bändille myydään keikkoja noille ajankohdille.

– Ja keikoilla soittavat ne, jotka silloin ovat bändissä mukana, Olli Lindholm sanoo.

Yö-yhtyeen jäsenillä ei ollut työsuhdetta, eikä minkäänlaisia paperille präntättyjä sopimuksia tehty. Olli Lindholm päätti kaikesta.

Lewis ja Lindholm eivät ole enää edes puheväleissä.

Vain yksi paperilla tehty sopimus löytyy. Yön muusikot sitoutuivat kirjallisesti vastaamaan tappioista, jos 30-vuotiskiertue menee taloudellisesti pieleen.

– Kiertue onnistui hienosti. Tappioita ei tullut, kertoi Jukka Lewis oikeudessa.

Istunnon alkajaisiksi oikeuden puheenjohtaja puhui ponnekkaasti sovinnon mahdollisuudesta. Se olisi pienimmän riesan tie. Osapuolet eivät lämmenneet ajatukselle. Näkemykset ovat vain etääntyneet toisistaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee parhaillaan riitajuttua ja käsittely jatkuu vielä huomenna. Monimutkaisen ja hankalan jutun päätös tulee todennäköisesti useiden viikkojen kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?