Ökypaattinsa menettänyt Jethro Rostedt heitti Hjallikselle ehdotuksen uusista venekaupoista – Harkimolta viiltävä kuitti

Hjallis Harkimo ei koe huonoa omaatuntoa siitä, että hänen Jethro Rostedtille myymä ökyvene upposi aiemmin elokuussa.

29.8.2018 8:23

Hjallis Harkimo nousi aiemmin elokuussa otsikoihin, kun hänen kiinteistövälittäjä Jethro Rostedtille myymä Yolo-ökyvene upposi yllättäen Turussa. Laituriin sidottu, noin 350 000 euron arvoinen XO Cruiser -vene painui pinnan alle vain kolmessa minuutissa.

Harkimo kertoi paluun tekevän Diili-sarjan tilaisuudessa, että mystisen uppoamisen syy ei ole vielä selvinnyt, mutta asiaa tutkitaan kuumeisesti. Rostedt on pitänyt ystävänsä ajan tasalla tilanteesta. Harkimo epäilee, että uppoamisen taustalla saattaisi olla suurempikin vika, sillä vastaavanlaisia veneitä on hänen mukaansa painunut pohjaan muuallakin.

Hjallis Harkimon Jethro Rostedtille lähes uutena myymä vene upposi Turussa 13. elokuuta tuntemattomasta syystä.

Ikävä sattumus ei ole vaikuttanut ystävysten väleihin eikä Harkimo koe olevansa vastuussa Rostedtin veneen uppoamisesta millään tavalla.

– Ei minulla tullut huono omatunto. Käytin sitä koko vuoden, eikä sille tapahtunut mitään. Vakuutushan sen korvaa. Ei se uppoaminen liittynyt millään tavalla minuun, Hjallis toteaa ja jatkaa:

– Kyllä se kelluvana myytiin.

Veneensä menettänyt Rostedt on suhtautunut surkuhupaisiin tapahtumiin huumorilla. Hän lähestyi Hjallista jopa uusien venekauppojen tiimoilta.

– Jethro soitti ja kysyi, että paljon maksaisi sellainen vene, joka ei uppoaisi. Vastasin, että se maksaa ihan saman verran, Harkimo nauraa.

Hjallis nähdään 23. syyskuuta alkaen paluun tekevässä Diilissä yhdessä poikansa Joel Harkimon kanssa.

Rostedtin Yolo-vene painui pohjaan Turussa elokuun puolivälissä. Rostedt sai tuolloin satamamestarilta puhelun, jossa tämä ilmoitti hänen veneensä uponneen. Kiinteistövälittäjä suuntasi oitis tarkastamaan vahinkoja. Vastassa oli surullinen näky.

– Kun tulin satamaan, vastaan ui loppukesän lonkerot, lempilippis ja Pringles-purkki, Jethro kuvaili näkyä IS:lle.

Kiinteistövälittäjä kertoi, että lähes uutena Hjallikselta hankitun veneen menettäminen oli kova isku.

– Pahalta tuntuu. Sinne meni monen vuoden välityspalkkiot, hän totesi.

Lue lisää: Jethron Yolo-vene upposi – osti 350 000 euron luksuspaatin Hjallikselta vasta kesän alussa: ”On se lohduton näky, voi v***u!”

Rostedtin vene nostettiin ylös pari päivää myöhemmin, sillä vakuutusyhtiö halusi suorittaa sille ensin perinpohjaisen tarkastuksen. Kiinteistövälittäjä saapui tuolloin venesatamaan seuraamaan paattinsa nosto-operaatiota.

– Nyt tarkastetaan Suomen kallein katiska, hän vitsaili.

Rostedtin vene nostettiin ylös hänen seuratessa tapahtumia sivusta.

Lue lisää: Jethro osti Hjallikselta ”uutena” ökyveneen, joka upposi 20 ajotunnin jälkeen – näin kaksikon puhelu eteni: ”Arvaa, mikä on pohjassa?”

Hjallis palaa antamaan potkuja

Hjallis Harkimo nähdään pian tv:ssä, kun Diili palaa ruutuihin viiden vuoden jälkeen. Hjalliksen kanssa sarjassa nähdään hänen poikansa Joel Harkimo sekä Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja. Harkimo sarjassa markkinointijohtajaa kansainvälisiä esports-tapahtumia järjestävään yritykseensä.

Valtavalla vauhdilla kasvavalla alalla liikkuu paljon rahaa, mutta Suomessa sitä ei vielä osata hyödyntää. Diilissä potkuja jakeleva Hjallis kertoo, että alan potentiaali houkutteli sarjaan niin paljon hakemuksia, että kilpailijoiden haku jouduttiin jättämään kesken.

Joel Harkimo, Riia Martinoja ja Hjallis Harkimo muodostavat Diilin johtoryhmän.

Harkimo lupaa, että uudessa Diilissä nähdään värikkäitä persoonia, jotka herättävät varmasti huomiota. Hän kertoo myös, että kilpailijoiden joukosta löytyi hyvä markkinointijohtaja.

– Alussa vaikutti siltä, että ei helvetti, ei näistä kilpailijoista mitään tule. Usko meinasi loppua. Mutta kilpailun edetessä heihin tutustui paremmin ja näki, että mukana oli oikeasti hyviä tyyppejä. Lopulta löytyi tosi hyvä pomo, Hjallis sanoo.

Diilin uudet jaksot MTV3:lla 23.9. alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?