Yö-yhtyeen potkuriita käräjillä: todistamassa iso joukko nykyisiä ja entisiä jäseniä – kerran kitaristi erosi kesken keikan - Viihde - Ilta-Sanomat

Yö-yhtyeen potkuriita käräjillä: todistamassa iso joukko nykyisiä ja entisiä jäseniä – kerran kitaristi erosi kesken keikan

Suunnilleen koko Yö-yhtye on tänään käräjillä, kun siellä käsitellään bändin basistin Jukka Lewisin erottamista. –Näin olen ymmärtänyt, sanoo yhtyeen nokkamies Olli Lindholm.

Jukka Lewis ja Olli Lindholm riitelevät oikeudessa Lewisin saamista potkuista.­

29.8.2018 6:01

Olli Lindholm erotti bändin basistin Jukka Lewisin joulukuussa 2016 heti onnistuneen 35-vuotiskiertueen jälkeen. Lewis ei tyytynyt kohtaloonsa, vaan laittoi käräjille kanteen, jossa hän vaatii Lindholmilta 35 000 euron korvausta tulevaisuudessa saamatta jääneistä keikkapalkkioista.

Lewisin mukaan Lindholm oli jo syyskuussa 2016 ilmoittanut bändin muusikoille vuoden 2017 keikkaperiodit. Niitä keikkoja ei Lewisille tullut, koska hän sai potkut joulukuussa 2016. Eikä siten tullut palkkioitakaan.

Käräjäoikeuteen jättämässään vastineessa Lindholm kiistää Lewisin vaatimukset. Lindholmin mukaan Lewis ei menettänyt keikkapalkkioita, koska yhtään keikkaa vuodelle 2017 ei ollut sovittu.

Todistajiksi käräjille on haastettu Yö-yhtyeen nykyisiä ja entisiä muusikoita, roudareita ja ohjelmatoimiston väkeä. Muusikot todistavat muun muassa siitä, että bändistä on ennenkin erottu ja erotettu, eikä korvauksia ole maksettu eikä niitä kukaan ole vaatinutkaan.

Kumpikin osapuoli on haastanut todistajaksi bändin kapellimestarin Mikko Kangasjärven. Hän todistaa muun muassa siitä, että Jukka Lewis on itse ollut erottamassa bändin rumpalia. Nyt sai sitten itse maistaa samaa lääkettä.

– En kommentoi asiaa mitenkään ennen torstaita, Mikko Kangasjärvi sanoo. Asiaa käsitellään käräjillä kaksi päivää, tänään ja huomenna.

Yö-yhtyeen alkuvuosien muusikko, nykyinen studiovelho Jani Viitanen on haastettu todistamaan muun muassa siitä, että Yö-yhtyeestä on ennenkin irtisanottu muusikoita ilman korvausta.

Yö-yhtyeestä on erottu ja erotettu. Bändissä on soittanut yhteensä 19 muusikkoa. Vaihtuvuus on ollut melkoinen. Kerran kitaristi erosi bändistä kesken keikan.

Käräjäoikeuteen jättämässään vastineessa Olli Lindholm perustelee Jukka Lewisin eroa soiton tasolla.

– Lewisille on aiemmin huomautettu soiton tasosta, mutta huomautukset eivät tuoneet parannusta asenteeseen eikä lopputulokseen, Olli Lindholmin vastineessa todetaan.

Joskus tuollaiset riitajutut sovitaan käräjäsalin ulkopuolella. Jossain vaiheessa joku toteaa, että se tulee kaikkein halvimmaksi.

Onko tässä asiassa tarjottu sovinnon kättä?

– Ei ole ollut mitään puhetta, Olli Lindholm sanoo.

Olisitko ollut valmis sopimaan, jos puhetta olisi ollut?

– En osaa yhtään sanoa, Lindholm sanoo.

Jukka Lewisin potkujen kanssa samassa rytäkässä Olli Lindholm erotti bändin kitaristin Duffy Terävän. Duffy ei ryhtynyt käräjöimään potkuistaan.

Erotettujen muusikoiden ja Yö-yhtyeen välillä ei ollut työsuhdetta.

– Yhtye on vapaiden miesten vapaa yhteenliittymä. Lindholmilla on oikeus olla soittamatta joidenkin ihmisten kanssa, jos hän ei halua. Bändistä on oikeus lähteä ja lähdettää, sanoi Lindholmin avustaja, asianajaja Kari Karjalainen Ilta-Sanomille joulukuussa 2017.

– Lindholm on ilmoittanut, että hän ei voi soittaa heidän (Lewis ja Terävä) kanssaan.

Lindholmin ja Lewisin oikeusjuttu saattaa olla ennakkotapaus.

– Ei koskaan ennen kukaan ole nostanut oikeusjuttua siitä, että tulevaisuuden keikoista pitäisi saada jotain tuloja, Karjalainen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?