Prinssi George, 5, otettiin mukaan lintumetsälle – skottilainen perinne raivostuttaa somekansaa: ”Kerta kaikkiaan ällöttävää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinssi George, 5, otettiin mukaan lintumetsälle – skottilainen perinne raivostuttaa somekansaa: ”Kerta kaikkiaan ällöttävää”

Pikkuprinssi George pääsi mukaan lintumetsälle nuoresta iästään huolimatta.

28.8.2018 10:45

Viisivuotias prinssi George on hurmannut brittiläisten sydämet. Vastikään brittiläinen seurapiirilehti Tatler nosti nuoren prinssin esimerkiksi vuoden parhaiten pukeutuneiden listalle.

Listalle valitut julkisuudesta tutut henkilöt ovat osoittaneet poikkeuksellisen pettämätöntä tyylitajua.

Nyt George on noussut huomion keskipisteeksi brittiläisten perinteiden takia. Pikkuprinssin kerrotaan olleen mukana lintumetsällä nuoresta iästään huolimatta.

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat viettäneet aikaa viime viikonloppuna kuningatar Elisabetin skotlantilaisella tilalla Balmoralin linnassa. Mukana olivat myös heidän kolme lastaan prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis.

Kuninkaallisen kirjeenvaihtajan Emily Adrewsin mukaan herttuatar Catherine otti hänen poikansa prinssi Georgen nyt ensimmäistä kertaa mukaan lintumetsälle. Seurueeseen kerrotaan kuuluneen myös muita perheenjäseniä mukaan lukien kuningatar Elisabet ja prinssi Charles.

Verkkosivusto News.com.au raportoi, että kyseessä on hyvin tavanomainen skottilainen perinne. Saaliiksi joukkio on havitellut metsäkanoja.

Osa Twitter-seuraajista on joutunut perinteestä raivon valtaan.

– Vaikuttaa siltä, että kuninkaallisille esitellään eläimiin kohdistuvia julmuuksia jo nuorella iällä. Kerta kaikkiaan ällöttävää. Meidän pitäisi opettaa lapsille ystävällisyyttä ja myötätuntoa, ei tappamista ja julmuutta, eräs Twitter-seuraaja huomauttaa.

– Äärimmäisen surullista, toinen kommentoi.

– On äärimmäisen surullista, että monet meistä teemme lujasti töitä, jotta lapset voisivat oppia, että kaikki elämä on arvokasta ja että luonto on täynnä ihmeitä ja voi opettaa meille paljon myötätunnosta. Sitten tulee vastaan jotain tällaista.

Eräs uskaltautui jopa tekemään ehdotuksen prinssi Williamille.

– Hän olisi voinut viedä prinssi Georgen katsomaan lintuja mieluummin kuin ylistämään lintujen tappamista.

Osa kommentoijista kuitenkin koki, että asiasta meuhkaaminen on täysin turhaa ja tekopyhää.

Prinssi George täytti heinäkuussa viisi vuotta. Georgesta tulee mitä luultavimmin jonain päivänä isänsä jälkeen maan hallitsija. Tällä hetkellä hän on kruununperimysjärjestyksessä kolmas, isänsä ja prinssi Charlesin jälkeen.

Mirror ja Hello! -lehdet kertoivat vastikään pikkuprinssin tulleen jo siihen ikään, että hänen odotetaan noudattavan etikettiä.

Pikkuprinssi joutuu esimerkiksi jatkossa aina kumartamaan kuningattarelle, toisin kuin hänen pikkusiskonsa Charlotte, 3.

–  Lapset aloittavat kumartamaan ja niiaamaan viisivuotiaina. Ainoa henkilö, joille heidän tulee kumartaa on hallitsija. Muut kuninkaallisen perheen jäsenet eivät kumarra tai niiaa toisilleen. Välillä kuulee väitteitä, että tämä olisi käytäntö, mutta se ei ole totta, historioitsija Eilers Koening kertoi aiemmin Hello!-lehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?