Viihde

Radiolegenda Erkki Pälli sairaalaan – hyvästeli ystävänsä Facebookissa

Julkaistu:

Ylen rakastettu radioääni Erkki Pälli hyvästeli ystävänsä Facebook-kirjoituksessa.
Parantumatonta syöpää sairastava rakastettu radiojuontaja Erkki Pälli, 83, on joutunut sairaalaan.

Pälli kertoi viime torstaina yksityisessä Facebook-päivityksessään vointinsa heikentyneen. Lyhyessä tekstissä juontaja kirjoitti myös olevansa viimeistä kertaa kotonaan ja hyvästeli ystävänsä.

Pälli halusi vielä itse kertoa Ilta-Sanomille tilanteestaan. Radiojuontaja kertoi maanantaina perheenjäsenten ja ystävien vierailleen sairaalassa. Kipuja ei ole.

– Lähtöä odotetaan, lääkärin kanssa puhuttiin aiemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pälli kertoi maaliskuussa sairastavansa parantumatonta maksasyöpää. Julkisessa Facebook-päivityksessään Pälli kirjoitti ottaneensa diagnoosin vastaan ”fatalistisella tyyneydellä”.

– Ystävät, älkää siis ryhtykö päivittelemään. Kaikella on tunnetusti aikansa, niin minunkin elämänkaarellani. Otankin nyt päivän kerrallaan, kuten vanhassa virressä kehotetaan.


Tieto suositun radiojuontajan sairastumisesta nousi nopeasti valtakunnalliseksi uutiseksi. Myöhemmin Pälli kertoi, että ilmoitus oli tarkoitettu hänen lähipiirilleen, mutta siitä oli vahingossa tullut julkinen.

– Mutta kyllä mä silti ihmettelin, että minusta oltiin niin kiinnostuneita. Tällaisesta vanhasta ukkelista! Pälli päivitteli Ilta-Sanomien haastattelussa viime keväänä.

Erkki Pälli aloitti pitkän mediauransa jo 1950-luvulla ja työskenteli radion lisäksi sanoma- ja aikakauslehdissä. Ennen kaikkea hänet kuitenkin tunnetaan Ylen radioäänenä ja toimittajana.

Pälli sanaili puhekielellä, heitti vitsejä ohjelmien välissä ja tuli tunnetuksi ”säksättävästä” äänestään.

– Puhun luonnostani vanhana Stadin kundina aika nopealla tempolla, eikä artikulointini ole ollut koskaan kovin hyvää. Virheitä ja vääriä ääntämisiä tuli lähetyksissä vaikka kuinka paljon.

– Kerran meillä radiossa oli toimittajille suunnattu puheopetustunti. Pomojen ajatus oli, että kaikkien tulisi puhua hirveän huolitellusti. Jouduin itsekin puheopettajan tenttiin. Hän kuitenkin sanoi, että älä tee yhtään mitään tuolle sun äänelle. Että ole vain niin kuin olet, juontaja muisteli keväällä.


Pälli kertoi tuolloin radiotoimittajan työn olleen hänen suurin intohimo. Vuosikymmenien varrella mies ehti työskennellä myös levy-yhtiöpomo Toivo Kärjen oikeana kätenä Fazerilla, pyörittää omaa kuvatoimistoa, toimia Iskelmä-lehden toimitussihteerinä ja musiikkituottajana esimerkiksi useilla Vesa-Matti Loirin levyillä.

Radiojuontaja jäi eläkkeelle vuonna 1998.

Tulevaisuutensa Pälli kertoi suhtautuvansa sairastumisenkin jälkeen positiivisesti, päivä kerrallaan.

– Oma isäni kuoli 40-vuotiaana. Olen elänyt yli tuplasti hänen ikänsä. Siinä mielessä olen onnellisessa asemassa. Olen kokenut elämässäni hyvin paljon ja tavannut paljon kivoja ihmisiä. Perheen takia olen toki surullinen. He surevat tätä enemmän kuin minä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt