Pirjo Heikkilä on myötähäpeän mestari: sai oman sarjan, joka pohjautuu naisen omiin arjen kommelluksiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Pirjo Heikkilä on myötähäpeän mestari: sai oman sarjan, joka pohjautuu naisen omiin arjen kommelluksiin

Pirjo Heikkilä tarjoilee myötähäpeää aiheuttavia arkipäivän sattumuksia uudessa komediasarjassaan.

Pirjo Heikkilä on myötähäpeän mestari.­

27.8.2018 12:43

Kuinka kiusalliselta tuntuu törmätä vanhaan tuttuun, jonka nimeä ei enää muista? Tähän ja moniin muihin arjen epämukaviin tilanteisiin paneudutaan koomikko ja näyttelijä Pirjo Heikkilän omaa nimeä kantavassa Pirjo-komediasarjassa.

Sarjan kymmenen ensimmäistä jaksoa julkaistaan Yle Areenassa maanantaina 27.8. Loput kahdeksan jaksoa julkaistaan syyskuun puolella Areenassa.

Sarjassa Heikkilä esittää Pirjoa, naista, joka ajautuu noloihin tilanteisiin tuiki tavallisissa arkisissa tilanteissa, esimerkiksi kaupan tuoretiskillä tai puistossa. Kaikki sarjan kohtaukset ovat syntyneet arkielämän havainnoista, oikeista tilanteista, joista osa on tapahtunut Heikkilälle itselleen.

Näyttääkö tilanne tutulta? Pirjo Heikkinen kuvaa sarjassaan arkipäiväisiä tilanteita, jotka saavat kiusallisen käänteen.­

Heikkilä on Krisse Salmisen ohella ainoita suomalaisia naiskoomikoita, joka ovat saaneet televisioon omaa nimeään kantavan komediasarjan.

– Aitomedialta soittivat ja ehdottivat tällaista projektia, joissa olisin omana itsenäni, omalla nimelläni. Innostuin siitä, ja sarjaa oli todella kiva ideoida.

Koomikolle annettiin vapaat kädet sarjan tekemisessä. Heikkilä on käsikirjoittanut sarjan yhdessä Lauri Nurksen kanssa. Heikkilä kuvailee ideoiden saaneen alkunsa tilanteista, joissa joku on mokannut tai puhunut ohi suunsa. Tosielämästä tuttuja tilanteita on jalostettu käsikirjoitusvaiheessa.

Pirjo Heikkilä kuvailee Pirjo-hahmon olevan hyvin samankaltainen kuin hän, mutta huomattavasti suorapuheisempi.­

Heikkilä uskoo monien pystyvän samaistumaan häpeän tunteeseen, tai siihen, että on yrittänyt höpöttelemällä päästä pälkähästä ja todellisuudessa vain pahentanut kiusallista tilannetta.

– Lähtökohtaisesti sarjan tilanteet ovat sellaisia, jotka ovat tapahtuneet itselleni. Jos minulle käy jotain joka hävettää, niin se on päästävä kertomaan kavereille. Kun muut nauravat tilanteelle, niin se ei tunnu enää niin pahalta kun sen pääsee jakamaan jollekin.

Miten Pirjo-sarjan Pirjo ja koomikko Pirjo Heikkilä sitten eroavat toisistaan?

– Suuni ainakin pidän enemmän kiinni kuin tuossa sarjassa, Heikkilä naurahtaa.

– Sarjassa nähdään minusta sellainen versio, joka on välillä aika röyhkeä. Pirjo on hahmo, joka saattaa välillä puolustautua syyttämällä toista. Mitä jos möläyttäisi vain kaiken mitä mieleen tulee. Siitä syntyisi juuri tuollaisia sarjassa nähtäviä tilanteita.

Pirjo Heikkilä tietää kuinka kiusalliselta tuntuu törmätä vanhaan tuttuun, jonka nimeä ei enää muista.­

Loppusyksystä hänet nähdään MTV3-kanavan Villien jäljillä -ohjelmassa luontotoimittaja Kimmo Ohtosen kanssa. WWF:n kanssa yhteistyössä tehdyssä sarjassa he tutustuvat kahdeksaan uhanalaiseen eläinlajiin ympäri maailman. Muutoin Heikkilä kuvailee syksyn kuluvan pitkälti käsikirjoittamisen parissa.

Huippusuositun Siskonpedin jatkosta Heikkilä ei pysty lupaamaan vielä mitään, sillä ohjelman tekeminen vaatii aikaa.

– Tänä syksynä lähinnä vain käsikirjoitan viihdejuttuja. Siskonpedistä ei ole sovittu mitään. Se tarvitsee aina sen oman aikansa, että tulee uusia ideoita.

Noloihin tilanteisiin voi ajautua vaikka kaupan tuoretiskillä.­

Pirjo Yle Areenassa 27.8. ja TV2-kanavalla klo 19.51 ja 19.55.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?