Cheek päätti upean uransa – kerro IS:lle parhaat muistosi räppäristä - Viihde - Ilta-Sanomat

Cheek päätti upean uransa – kerro IS:lle parhaat muistosi räppäristä

Cheekin upea ura päättyi lauantaina Lahden mäkimontussa nähtyyn viimeiseen konserttiin. Millaiset muistot sinulle jää räppärin upeasta urasta?

Cheek kuvattuna perjantaina Valot sammuu -konsertissa.­

25.8.2018 23:05

– Nyt on tullu meitsin uran viimeisen biisin aika. Antakaa mä näytän, miten saatetaan saaga finaaliin, Cheek lausui lauantaina jäähyväiskonsertissaan.

Cheekin eli Jare Tiihosen ura päättyi Valot sammuu -kappaleeseen, jonka jälkeen hän katsoi pitkään yleisöä kyynelten valuessa pitkin poskia.

– Kiitos et ootte ollu mukana. Tänään valot sammuu mut tarina ja musiikki jää elämään. Kiitos! Cheek sanoi ääni väristen.

Cheek herkistyi viimeisen kappaleensa jälkeen.­

Yleisö itki vuolaasti Cheekin kanssa ja heilutteli ilmassa ”Kiitos” -kylttejä.

Cheek kertoi viimeiseksi jääneessä videohaastattelussaan olevansa tyytyväinen saavutuksiinsa ja poistuvansa lavoilta hyvillä mielin. Hän kuvaili odottavansa nyt uutta vaihetta elämässään.

– Aika kultaa muistot, Cheek sanoi Sami Kurosen haastattelussa ja vakuutti uran olevan nyt tässä.

Millaiset muistot sinulla jää Cheekistä? Kerro muistosi kommenteissa tai lähetä kiitosvideo WhatsApp-viestinä numeroon 040-660 9019.

Yleisö kiitti Cheekiä yhteisistä vuosista.­

Vain elämää teki räppäristä huippusuositun

Cheekin ura alkoi jo 90-luvulla, jolloin hän aloitti riimien kirjoittamisen 1998. Omakustanteina julkaistuilla ensimmäisillä albumeillaan hän räppäsi englanninkielellä, mutta solmittuaan levytyssopimuksen 2003 Sonyn kanssa kieli vaihtui suomeksi. Hän teki läpimurtonsa 2004 julkaistulla Avaimet mun kulmille -levyllä, josta hitiksi nousi muun muassa kappale Avaimet mun kiesiin.

Ura lähti hurjaan nousukiitoon Cheekin osallistuttua Vain elämää –ohjelman ensimmäiselle kaudelle vuonna 2012.

Cheek konsertoi Helsingin olympiastadionilla kahden keikan verran elokuussa 2014. Saavutus oli historiallinen, sillä hän oli ensimmäinen suomalainen yksittäinen artisti, joka täytti Olympiastadionin.

Mies on uransa aikana saanut 13 Emma-palkintoa. Kun Alpha Omega -levy ilmestyi vuonna 2015, Cheek teki historiaa valloittamalla koko Spotifyn top 10 –listan kappaleillaan.

Cheek on stadionkeikkansa lisäksi myynyt loppuun jäähallikiertueen, esiintynyt intiimeillä klubikeikoilla, kiertänyt suurimpia festareita Profeetat-kokoonpanolla yhdessä Elastisen kanssa ja julkaissut dokumenttielokuvan, elämäkertakirjan ja Veljeni vartija -elokuvan.

Ajatus lopettamisesta on muhinut Cheekin päässä jo pidempään.

– Tämä lopettamispäätös on ollut reilun kolmen vuoden matkan tähän päivään, Cheek kertoi IS:n haastattelussa marraskuussa 2017.

– Vuonna 2014 loppuvuodesta mulla oli jo ajatus päässä, että lopetanko nyt? Mitä voisin enää antaa enempää. Sitten päätin, että tehdään kirja, albumi ja elokuva. Kaivoin vielä jotain mitä en ollut antanut itsestäni. On hyvin vaikea jatkaa uraa, jos on antanut kaikkensa, Cheek kertoi.

Katso videolta, miltä konsertti Lahden mäkimontussa näytti. Videolla ei ole ääntä sopimussyistä:

Nämä biisit kuultiin jäähyväiskonsertissa:

1. Intro

2. Kuka muu muka

3. Fiiliksissä

4. Sokka irti

5. Jippikayjeij

6. Chekkonen

7. Kaikki hyvin & All Good Everything

8. Tuhlaajapoika

9. Liekeissä

10. Jossi

11. Avaimet mun kiesiin

12. Tinakenkätyttö ja Nää yöt ei anna armoo

13. Sä huudat

14. Sillat

15. Anna mä meen

16. Keinu

17. Sinuhe

18. Yhtäccii

19. Me ollaan ne

20. XTC

21. Leveellä

22. Felxaa

23. Niille joilla on paha olla

24. Kyyneleet

25. Enkelit

Encoret

26. Mitä tänne jää

27. Timantit on ikuisia

28. Äärirajoille

29. Valot sammuu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?