Upeat kuvat: Ilmakitaransoiton MM-kisa huipentui Oulussa finaaliin – voittaja lumosi tuomariston täysin

Upeat kuvat: Ilmakitaransoiton MM-kisa huipentui Oulussa finaaliin – voittaja lumosi tuomariston täysin

Julkaistu:

Ilmakitarointi
Ilmakitaransoiton MM-valtikka vaihtoi omistajaa, kun edellisvuoden voittaja sijoittui hopealle. Finaalissa nähtiin ennätysmäärä naisia.
Ilmakitaransoiton sähäkkä ja haastava laji sai uuden maailmanmestarin perjantai-iltana Oulussa.

Uudeksi MM-ilmakitaristiksi kruunattiin japanilainen Nanami Nagura, joka käyttää taiteilijanimeä Seven Seas eli Seitsemän merta.

Tapahtuman julkaiseman tiedotteen mukaan tuomaristo piti Naguran Tuhkimo-teemaista esitystä energisenä ja yllättävänä. Tuomaristo oli esityksestä läpeensä lumoutunut, kertoo tiedote.


Nagura sai palkinnoksi Flying Finniksi nimetyn sähkökitaran, jonka ovat tehneet pitkän linjan soitinvalmistaja Matti Nevalainen ja hänen puuseppätyttärensä Saara Nevalainen. Voittaja pääsee myös automaattisesti finaaliin seuraavissa ilmakitaroinnin MM-kisoissa.

Kilpailijoita arvotettiin kolmessa kategoriassa: koreografiassa, virheettömyydessä ja ilmavuudessa.


Toiselle sijalle ylsi yhdysvaltalainen Matt Burns, taiteilijanimeltään The Airistotle. Burns oli kahtena edellisenä vuonna ilmakitaroinnin MM-kultamitalisti. Pronssille tuli Andrew Finn, joka ei taiteilijanimestään Flying Finnista (Lentävä suomalainen) huolimatta ole kotoisin Suomesta, vaan Yhdysvalloista. Yhteensä finalisteja oli 15. Tänä vuonna finaaliin pääsi ennätysmäärä naisia, yhteensä kuusi viidestätoista.

Ilmakitaransoiton MM-kisoja on järjestetty Oulussa vuodesta 1996 ja ne ovat osa Oulun juhlaviikkoja. Suomalainen on voittanut MM-tittelin viimeksi vuonna 2000.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt