Näin Cheekin megakonsertti Lahden mäkimontussa alkoi: ilotulitteet ja valtavat liekit nuolivat heti taivasta – ”Tänään juhlitaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Cheekin megakonsertti Lahden mäkimontussa alkoi: ilotulitteet ja valtavat liekit nuolivat heti taivasta – ”Tänään juhlitaan”

Cheek päättää tänä viikonloppuna uransa kahdella konsertilla kotikaupungissaan. Perjantain konsertti alkoi näyttävästi hieman kello kahdeksan jälkeen.

24.8.2018 20:39

Cheekin Valot sammuu -konsertti Lahden mäkimontussa on alkanut näyttävästi. Cheekin jäähyväiskonsertteihin Lahden hyppyrimäelle saapuu viikonlopun aikana yhteensä 60 000 fania, jotka haluavat todistaa idolinsa viimeisiä keikkoja.

Tunnelma tiivistyi mäkimontussa ennen keikan alkua, kun noin 30 000 ihmistä saapui paikalle useaan tasoon rakennettuihin katsomoihin.

Yleisö hurrasi äänekkäästi jo räppärin bändin saapuessa lavalle.

Suuri laskuri kerrostalon kokoisen lavan yläpuolella minuutteja keikan alkuun. Ensimmäinen kahdesta Cheekin uran päättävästä konsertista alkoi kellon päästessä nollaan klo 20.10.

Konsertti alkoi näyttävällä videoteoksella, jossa Cheek nähtiin erämaassa viitassa ja ratsastamassa. Pian tanssijat valtasivat lavan ilotulitusten paukkuessa.

Illan päätähti Cheek saapui kiljuvien faniensa eteen laskeutumalla lavan yläosasta.

– Onks jengi hyvä fiilis täällä? Tänään juhlitaan niin kuin huomista ei ois, Cheek avasi keikan.

Konsertti alkoi menevällä Kuka muu muka -hitillä. Tunnelma paikan päällä oli oitis sähköinen, kun ihmiset pälyilivät lavalle ja alkoivat tanssia räppärin johtaessa yhteislaulua.

Heti konsertin alussa nähtiin runsaasti pyrotekniikkaa liekkien ja ilotulitusten räiskyessä.

– Tuntuu, et ois ajatus pitää juhlat tänään. Väännetään lisää volyymia ja energiaa, Cheek spiikkasi yleisölle ennen toista biisiä ja lavalle hänen kanssaan saapui laulaja Diandra.

Kaksikko esitti yhdessä duettokappaleensa Fiiliksissä.

Sää suosi konserttivieraita, sillä Lahdessa on päästy perjantain aikana jopa 25 asteen lämpötiloihin. Ennen konserttia taivas kuitenkin täyttyi pilvistä ja fanit saivat niskaansa kesäsateen, mutta keikan alkaessa aurinko pilkotti hyppyrimäen takaa.

Jäähyväiskonsertit ovat vertaansa vailla myös tekniikan puolesta. Yli 60 metriä leveä, 25 metriä korkea ja kokonaismassaltaan satojatuhansia kiloja painava lava on jalkapallokentän levyinen ja kokonaismitoiltaan suuren asuinkerrostalon kokoinen.

Lavan rakenteisiin on kiinnitetty peräti tuhat neliömetriä videoseinää sekä yli tuhat valaisinta tai muuta efektilaitetta. Konsertin sähköntarpeita hoitavat 12 siirrettävää generaattoria sekä satoja kilometrejä kaapeleita. Tapahtuman kaluston kuljettamiseen tarvittiin yli 50 rekkaa.

Cheekin uran päättyminen näkyy näyttävästi myös televisiossa. Nelonen esittää tänään perjantaina Cheek – Kuka muka? -dokumentin tv-ensi-illassa kello 21.00.

Cheekin viimeinen jäähyväiskonsertti järjestetään lauantaina Lahden mäkimontussa. Nelonen esittää lauantaina Cheek – Valot sammuu ETKOT kello 19.30 alkaen ja yksinoikeudella viimeisen jäähyväiskonsertin Cheek – Valot sammuu LIVE kello 20 alkaen.

Cheek tiedotti lopettamispäätöksestään marraskuussa 2017, jolloin hän kertoi järjestävänsä Lahden mäkimontussa uransa päättävän suuren konsertin 25. elokuuta. Suuren suosion johdosta päätettiin järjestää myös perjantain konsertti. Molemmat konsertit on myyty loppuun. Ajatus lopettamisesta on muhinut Cheekin päässä jo pidempään.

– Tämä lopettamispäätös on ollut reilun kolmen vuoden matkan tähän päivään, Cheek kertoi IS:n haastattelussa marraskuussa 2017.

– Vuonna 2014 loppuvuodesta mulla oli jo ajatus päässä, että lopetanko nyt? Mitä voisin enää antaa enempää. Sitten päätin, että tehdään kirja, albumi ja elokuva. Kaivoin vielä jotain mitä en ollut antanut itsestäni. On hyvin vaikea jatkaa uraa, jos on antanut kaikkensa, Cheek kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?