Legendaarinen maajussi paljastaa, kuinka hurjaksi meno muuttui ohjelman jälkeen: muistaa yhä erikoisen ”tissiepisodin”: ”Naisia oli jonoksi asti!”

Juha Rossista tuli 2006 koko kansan tv-julkkis Maajussille morsian -ohjelman Mehiläis-Jussina. Emäntää ei ohjelmasta löytynyt, mutta aika paljon on ehtinyt tapahtua naisrintamalla 12 vuoden aikana.

Kyllä elämässä pitää olla hauskuutta! Ei sellaista synkkää puurtamista jaksa kukaan, sanoo Jussi Rossi.

25.8.2018 14:04

Kuopiolle kuuluvassa Syvänniemen kylässä, vanhassa teollisuustaajamassa, on tänään säpinää. Kyläläiset kokoontuvat pian kivinavettaan kyhättyyn kesäteatteriin, jossa juhlistetaan ensi-iltaa. Tavallisesti Jussikin nousisi lavalle, mutta tänä kesänä hän päätti pitää välivuoden.

– Olen ollut teatterin kanssa tekemisissä koko pienen ikäni, joten otin sen Maajussille morsiamenkin eräänlaisena roolina, mies aloittaa ja keskeyttää äkisti.

– Mutta ensin mennään Eevantalolle kahville.

Pikkukylän julkimo tarjoaa munkkikahvit ”kyläyhdistyksen piikkiin”.

– Diabeetikon herkkuja, hän virnistää ja ottaa suuren haukun munkkirinkilästään.

Teatteri on Jussin rakas harrastus ja intohimo.

Vaikka aikaa on kulunut jo toistakymmentä vuotta, Juha ”Jussi” Rossi tunnistetaan yhä Mehiläis-Jussiksi, Maajussille morsian -ohjelman irvileukaiseksi mehiläisfarmariksi. Mies oli mukana sarjan ensimmäisellä kaudella keväällä 2006.

Jussi Rossin tv-tähteys lähti liikkeelle sähköpostiviestistä, jolla naarattiin rohkeita maamiehiä mukaan ohjelmaan.

– Mikäs piru tämä on, savolainen tuumasi.

– Tuohon jos sitä pääsisi, niin kyllä lähtisi Suomen hunajavuoret purkaantumaan.

Jussi täytti hakulomakkeen ja viimeisteli sen loppukaneetilla ”peräkylän juntti joka kirjoittaa rakkausrunoja”.

– Aamulla yhdeksän aikaan minulle soitettiin ja kysyttiin, että oletko ylihuomenna kotona, jos tulisimme jututtamaan. Siitä se lähti rullaamaan.

Tuotantoyhtiön mielestä suonenjokelainen Jussi oli nappivalinta yhdeksi uuden sarjan kokelaista: avoin, puhelias, eikä ota helposti itseensä. Mies sai yhteensä 55 kirjettä, joista hän valitsi viisi mieleistään naista. Ohjelma oli kuitenkin vielä niin alkutekijöissään, että morsianehdokkaita alkoi jänistää ja he peruivat puheensa.

– Vasta kolmas erä lähti mukaan ohjelmaan asti, mies paljastaa.

Mehiläis-Jussina tituleerattu Jussi Rossi on altistunut mehiläisen pistoille jo niin useasti, ettei hän voi enää tehdä rakastamaansa työtä.

Jussi vei farmiviikoille mukanaan Anun ja Päivin, jotka pääsivät putsaamaan mehiläispesiä juuriharjalla. Työnteko oli naisille fyysisesti niin raskasta, että se tuntui seuraavana päivänä jäsenissä.

– Se vissiin nyt kokeilee meitä, tai sitten se tosiaan on ihan hullu, Anu tuumasi ohjelmassa.

Myös katsojien mielestä maajussi oli liian ankara naisilleen, mutta mies vakuuttaa, että tv:stä välittynyt vaikutelma oli vain osa ohjelman dramatisointia.

– Siinä oli leikelty totuuksia sieltä täältä, mutta ei minulle jäänyt siitä mitään hampaankoloon. Viihdeohjelman on tarkoitus viihdyttää ja kerätä katsojia, ja negatiivisuus myy paremmin kuin positiivisuus, mies tietää.

– Oli siinä paljon minua itseänikin, mutta jos minulta pyydettiin kommenttia, niin osasin kyllä ladata täysillä. Minä olen tämmöinen kokolailla huumoriveikko ollut aina.

Jussi valitsi finaaliin Anun, joka antoi suupaltille savolaiselle rukkaset ohjelman päätösjaksossa. Katsojilta jäi kuitenkin näkemättä, että Anu viihtyi kaikesta huolimatta Jussin kyljessä kesän yli. Romanssi kuitenkin loppui lyhyeen.

Jussi Rossi rakastamansa työn parissa kesällä 2007.

Ohjelman jälkeen Jussi näyttäytyi monien silmissä sovinistisena ja pihinä piiskurina, joka ei osaa ottaa naisia huomioon. Todellisuus on miehen mukaan jotain aivan muuta.

– Olen justiinsa päinvastainen, mitä julkisuus on antanut ymmärtää, mies vakuuttaa.

Jussin muun muassa väitettiin kieltäneen naisia käyttämästä sisävessaa. Oikeasti mehiläisfarmilla ei mitään sisävessaa ollutkaan.

– Mehiläistarhaus on siitä erilaista, ettei siihen tarvita isoa tilaa, vaan pelkkä tontti riittää. Sponsori toi siihen taukotuviksi kaksi asuntovaunua, ja heidän toive oli, ettei vaunujen vessoja käytettäisi, Jussi avaa.

Mehiläismies suhtautuu 12 vuoden takaisiin väittämiin remakasti naureskellen.

– Ei minua haittaa. Kunnia kun mennöö, niin maine sen kun kasvaa!

Ja sehän kasvoi. Jussi paljastaa lähteneensä ohjelmaan mukaan puhtaasti markkinointimielessä.

– Ajattelin, että mitä enemmän tähän saadaan draamaa, niin sitä enemmän se puree ja se on purrut tähän päivään asti.

Puremisella hän tarkoittaa hunajakauppansa kasvua.

– Silloin kiivaimpaan aikaan keksin sellaisen markkinointikikan, että pakkuutin 10 grammaa hunajaa voinappirasiaan, jonka kannessa oli pilapiirroskuva minusta. Pakkaus maksoi veroineen 1,7 senttiä. Kun menin Iisalmen markkinoille ja ilmoitin asiasta lehdessä, meni kolme tuntia, ennen kuin sain edes teltan pystyyn, kun ihmiset jonottivat sitä nappia. Ja ostivat tietysti samalla hunajaa, mies muistelee.

Oletko sovinisti, Jussi Rossi? –En sitten pätkääkään. Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että olen vakaa tasa-arvon kannattaja, vapaaehtoistyötäkin tehnyt Jussi vakuuttaa.

Poiki ohjelmasta paljon muutakin kuin bisnesloistoa. Miehen mukaan hänen sähköpostiinsa pärähti päivittäin jopa satoja viestejä naisilta eri puolelta maata – tutuilta ja tuntemattomilta.

Kesällä 2007 hän kirjaili nimensä sydänkuvion kera noin 200 rintaan. Mies kutsuu sitä tissiepisodiksi.

– Vanhat morsiamet soittelivat, kun niitä oli puolenkymmentä siinä jonossa. Ne pahoittivat mielensä. En ymmärrä minkä takia, eihän yksi mies voi revetä joka paikkaan, Jussi vitsailee.

Viestit eivät johtaneet mihinkään vakavaan, mutta vuonna 2008 Jussi tapasi mehiläiskuvioiden kautta naisen, jonka hän rengasti itselleen. Pari ei kuitenkaan koskaan päätynyt alttarille asti, vaan erosi tulisissa merkeissä vain muutaman vuoden yhdessäolon jälkeen.

– Se päättyi niin, että kun hän lähti kuntoutukseen, niin minä soitin pojille, että nyt tarvittais kymppipyörä ja joku kantaja.

Miehellä on ollut epäonnea rakkaudessa aiemminkin. Hänellä on takanaan viiden vuoden mittainen avioliitto, joka loppui naapurin väliintuloon.

– Meistä tuli naapurin kanssa sukulaisia eli niin sanottuja napalankoja.

Jussi Rossi ei kadu tekemisisään Maajussille morsian -ohjelmassa, se ei sovi hänen luontoonsa. –Mitä sitä katumaan ja ottamaan itselleen stressiä. Äitivainaakin sanoi aina, että antaa hevosen märehtiä, sillä on isompi pää.

Kun Jussi siirtyy entisistä heiloistaan nykyhetkeen, hänen äänensävynsä muuttuu asteen pehmeämmäksi.

– Kyllähän ne kylillä väittävät, että minulla on joku nainen, mies ilveilee.

Jussi ja Satu ovat seurustelleet nyt kaksi vuotta, vaikka asuvatkin vielä eri osoitteissa. Jussi viihtyy Suonenjoen-mökillään vuoden ympäri, Satu pysyttelee talvet kaupunkiasunnossaan Kuopiossa. Pari tapasi toisensa Facebookin Savolaeset sinkut -ryhmässä.

– Akat siellä kirjoitti, että miehet ei ota yhteyttä, niin minä latasin takaisin, että mikä helkutti se miehen tehtävä on. Satu rohkaistui siitä ja otti yhteyttä, mies kertoo.

Nainen tajusi vasta toisilla treffeillä, että on lyömässä lusikkaansa tv:stä tutun maajussin soppaan, mutta siinä vaiheessa ei ollut enää perääntymistä.

– Tämä on paras parisuhde, mikä mulla on ollut.

Jussin mukaan hyvä parisuhde on toisen huomioimista eikä vaadi aina suuria tekoja. Pelkät eleet ja olemus riittävät.

– Ihmisille terveisiä, että kosketelkaa toisianne. Rakkaus on ikuista, vaikka kohteet vaihtuu.

Maajussille morsian -ohjelma jälleen ruuduissa maanantaisin klo 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?