Hollywoodissa mainetta niittävä Jasper Pääkkönen takoi miljoonia jo paljon ennen läpimurtoaan – näin hän sen teki

Ennen kansainvälistä läpimurtoaan valkokankailla näyttelijä Jasper Pääkkönen teki kovaa tiliä rahapelibisneksillä.

25.8.2018 10:28

Näyttelijä Jasper Pääkkönen teki läpimurron Hollywoodiin nappaamalla roolin ohjaajalegenda Spike Leen Blackkklansman-elokuvaan. Näyttelemisen lisäksi Pääkkönen on menestynyt erittäin hyvin myös liiketoimissaan.

Maltan kaupparekisterin asiakirjat osoittavat, että Pääkkösen rahapelibisnekset saarivaltiossa olivat hyvin tuottoisia.

Pääkkösen yksin omistama yhtiö Rock ’n’ Roll Fly Fishing Investments Limited on rekisteröity Maltalle San Gwannin kaupunkiin.

  • Katso yllä olevalta videolta kooste Jasper Pääkkösen tähänastisesta urasta.

Tuoreimpien kaupparekisterissä olevien tilinpäätösten mukaan Pääkkösen yhtiö sai vuosina 2012 ja 2013 yhteensä yli 1,1 miljoonan euron osinkotulot. Yhtiön toimintakulut olivat molempina vuosina noin 1 500 euroa.

Jasper Pääkkönen teki Hollwood-läpimurtonsa roolillaan elokuvassa Blackkklansman, joka sai vastikään ensi-iltansa.

Pääkkösen yhtiö maksoi osinkotulostaan veroa yli 30 prosenttia. Malta on suosittu paikka ulkomaalaisten yrityksille, koska maan lakien mukaan maksetuista yritysveroista on mahdollista usein saada veronpalautuksia. Tyypillisesti palautusten jälkeen todellinen yritysvero on viisi prosenttia.

Ilta-Sanomien tiedossa ei ole, onko Pääkkösen yhtiön maksamista veroista saatu takaisin palautuksia. Tilinpäätöksen mukaan Pääkkönen nosti vuonna 2013 yhtiöstään osinkoa 150 000 euroa.

Pääkkönen sanoi Ylelle vuonna 2016, että hän on maksanut Maltan bisneksien osingoista verot Suomessa.

Ilta-Sanomat tapasi Pääkkösen Helsingissä muutama kuukausi sitten.

Pääkkösen Rock ’n’ Roll Fly Fishing Investments on omistanut kaupparekisterin mukaan yli viisi vuotta 15 prosenttia maltalaisesta yhtiöstä, joka omisti joukon rahapelialan firmoja. Maltalaisen Plus One Groupin alaisuudessa oli muun muassa Suomessa tunnettuja Kolikkopelit.com- ja Hertat.com-sivustoja operoinut Plus One Dreams.

Keväällä 2014 tiedotettiin, että Plus One Dreams ja toinen Maltalle rekisteröity suomalaistaustainen pelipalveluyritys iGame fuusioituvat. Yhtiöiden tiedotteessa kerrottiin, että yhdistymisen jälkeen iGame-nimen alla toimiva yritys työllistää lähes 100 henkilöä.

Vuoden 2014 tilinpäätöksessään iGame Holding -yhtiö kertoo, että se antoi vajaat 1 530 000 osakettaan Pääkkösen osin omistamalle Plus One Groupille vastineeksi sen tytäryhtiöiden osakkeista. Tilinpäätöksessä arvioitiin Plus One Groupilta hankitun Plus One Dreamsin ja viiden muun pelialan yhtiön yhteisarvoksi yli 21,5 miljoonaa euroa.

Helsingin Hernesaaressa sijaitseva Löyly -saunakompleksi valmistui vuonna 2016. Jasper Pääkkönen on yksi sen perustajista.

Syyskuussa 2015 varmistui kauppa, jossa Unibet Group osti iGame Holdingin ja sen tytäryhtiöt. Kauppahinnaksi kerrottiin 59 miljoonaa euroa. Kindred Groupiksi muuttuneen Unibetin vuoden 2016 vuosikertomuksesta selviää, että se maksoi lisäksi tuloksen mukaan määräytynyttä lisäkauppahintaa 20 miljoonaa euroa iGame Holdingin entisille omistajille.

Pääkkösen tai muiden entisten omistajien kaupasta saamia osuuksia ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Pääkkösen kohdalla on kyse todennäköisesti useista miljoonista euroista.

Kesäkuussa 2015 Maltan kaupparekisterissä kirjatun asiakirjan mukaan Plus One Group omisti 49 prosenttia iGame Holdingista. Pääkkösen omistaman Rock ’n’ Roll Fly Fishing Investmentsin omistusosuus Plus One Groupista on 15 prosenttia. Omistusosuuksien perusteella laskettuna Pääkkösen osuus olisi ollut iGame-kaupasta noin kuusi miljoonaa euroa.

Jasper Pääkkönen on saanut roolisuorituksestaan runsaasti kiitosta kollegoiltaan.

Ennen kauppaa iGamen omistajiin kuului suoraan ja yhtiöiden kautta muitakin tunnettuja suomalaisia, kuten sijoittaja Kai Mäkelä, pokerinpelaaja Aki Pyysing ja elokuvatuottaja Markus Selin. Lisäksi omistajiksi oli merkitty muun muassa ruotsalaisia, brittiläisiä ja maltalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

On vaikeaa selvittää kattavasti kaikkia iGamea omistaneita, koska omistajiksi merkityistä yhtiöistä osa on veroparatiiseissa kuten Caymansaarilla ja Brittiläisillä Neitsytsaarilla.

Pääkkösellä on Suomessa kansanedustaja Antero Vartian (vihr) kanssa suurta huomiota Suomen ja ulkomaiden mediassa saanut bisneshanke, helsinkiläinen sauna- ja ravintolayritys Löyly.

Vartia kertoi Ylellä 2016, että Pääkkösellä oli ystävyyden ja yhteisten arvojen lisäksi tarjottavanaan hankkeeseen muutakin.

– Kuten hyvin tiedetään, Jasperilla on rahaa, Vartia sanoi.

Jasper Pääkkönen perusti 2016 Löyly-saunan.

Vuoden 2017 tilinpäätöksen mukaan Hernesaaren Löyly Oy:llä oli velkaa yli kuusi miljoonaa euroa, josta 2,5 miljoonaa oli omistajien antamaa pääomalainaa.

Suuresta velkamäärästä huolimatta yhtiölle jäi voittoa 1,1 miljoonan liikevaihdosta yli 400 000 euroa.

Kauppalehti kertoi viime toukokuussa, että Pääkkönen on myös yksi ammattimaista AirBnb-vuokrausta tekevän WeHost Oy:n pääomarahoittajista.

Lue myös: Löyly valittiin Time-lehden maailman parhaiden paikkojen listalle – Jasper Pääkkönen on todella otettu kunniasta: ”Suurin tunnustus, jonka voin ajatella”

Löylyn rakennuskulut olivat noin kuusi miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?