Löyly valittiin Time-lehden maailman parhaiden paikkojen listalle – Jasper Pääkkönen on todella otettu kunniasta: ”Suurin tunnustus, jonka voin ajatella” - Viihde - Ilta-Sanomat

Löyly valittiin Time-lehden maailman parhaiden paikkojen listalle – Jasper Pääkkönen on todella otettu kunniasta: ”Suurin tunnustus, jonka voin ajatella”

Julkaistu: 23.8.2018 21:43

Jasper Pääkkösen mukaan jopa Los Angelesissa monet ovat kuulleet Löylystä.

Näyttelijä Jasper Pääkkösen ja kansanedustaja Antero Vartian perustama sauna- ja ravintolakompleksi Löyly on päässyt todelliseen maailman maineeseen. Yhdysvaltalainen Time-aikakauslehti valitsi sen nimittäin maailman parhaiden paikkojen listalle.

Lista on koottu yhdessä yli 1200 toimittajan ja asiantuntijan mielipiteiden ja suositusten pohjalta ympäri maailman. Listalta löytyy niin hotelleja, ravintoloita, kylpylöitä kuin museoitakin, jotka tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisia kokemuksia.

– Tämä on varmasti suurin tunnustus, jonka voin ajatella Löylyn saavan. Timen top 100 -listaukset ovat melkoinen käsite maailmanlaajuisesti, joten Löyly ja suomalainen saunakulttuuri saavat tätä kautta huomattavaa näkyvyyttä ympäri maailman, kunniasta todella otettu Pääkkönen toteaa tiedotteessa.

Antero Vartia ja Jasper Pääkkönen Löylyn avajaisissa 2016.

Pääkkösen ja kansanedustaja Antero Vartian rakennuttama Löyly-saunakompleksi valmistui Helsingin Hernesaarenrantaan vuonna 2016. Puisessa rakennuksessa on kolme erillistä saunatilaa, ravintola ja suuri terassi. Löyly on avaamisestaan lähtien ollut niin paikallisten kuin turistienkin suuressa suosiossa, ja tänä vuonna Löylyssä on vieraillut jo reilusti yli 200 000 kävijää.

– Täällä Los Angelesissa yllättävän moni on jo kuullut Löylystä. On hauska huomata elokuva-alaan liittyvissä tapaamisissa, että Löyly-viidakkorumpu on soinut. Ne harvat leffa-alan ihmiset, jotka Suomessa vieraillessaan ovat käyneet Löylyssä, ovat kertoneet paikasta kollegoilleen: ”Ai olet Helsingistä? Siellä on kuulemma sellainen hieno sauna, oletko käynyt?”, on kommentti, johon olen törmännyt muutamaan otteeseen, Pääkkönen nauraa.

Time-lehti laati maailman sadan parhaan paikan listauksen tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kriteereinä olivat muun muassa laadukkuus, omaleimaisuus ja kekseliäisyys.

Time-lehti valitsi Löylyn maailman parhaiden paikkojen listalle.

Löylyn lisäksi myös Pääkkönen itse niittää tällä hetkellä mainetta maailmalla. Mies nähdään parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä Spike Leen ohjaamassa Blackkklansman-elokuvassa, jossa Pääkkönen esittää Ku Klux Klaniin kuuluvaa julmaa rasistia.

Jasper Pääkkönen nähdään Spike Leen uutuuselokuvassa.