Marita Taavitsainen täyttää 50 vuotta! Farkkutakit ja pörröiset kiharapilvet ovat vaihtuneet klassisempaan tyyliin – katso kuvat vuosien varrelta

Laulaja ja ex-tangokuningatar Marita Taavitsainen juhlii pyöreitä vuosia. Säteilevän laulajan vauhti ei ole vuosien varrella hiipunut, meno vain kiihtyy.

Marita Taavitsainen täyttää perjantaina 50 vuotta. Ikä ei häntä ole pätkääkään hidastanut, vaan keikoilla hän paahtaa menemään täysillä.

– Tuntuu, että meno vain kiihtyy tai sitten kunto hiipuu, Taavitsainen kommentoi Ilta-Sanomille aiemmin.

Viisikymppisiään hän kertoi juhlivansa rennosti ystävien kesken. Taavitsaisen mukaan syntymäpäivää on tarkoitus juhlistaa pienellä porukalla, ehkäpä järjestää jonkinlaiset grillibileet tai lettukestit.

– Meillä on seuraavana päivänä jo yhdeltä päiväkeikka, että juhlimiset alkavat jo varmaan sitten heti aamusta, Taavitsainen vihjasi.

Päivänsankarilla tulee mittariin jo 23 vuotta taiteilijaelämää.

Marita Taavitsainen nousi koko kansan rakastamaksi iskelmätähdeksi Syksyn sävel -kilpailun myötä 1998 voittokappaleellaan André. Kappale kuuluu edelleen tiiviisti laulajan ohjelmistoon.

Läpimurto koitti kolme vuotta sen jälkeen, kun laulaja ensimmäisen kerran nousi suurille estradeille. Taavitsainen kruunattiin tangokuningattareksi 1995. Tuolloin vierellä seisoi hänelle sittemmin hyväksi ystäväksi muodostunut Jari Sillanpää.

Tangokuningas ei antanut tangokuningatar Marita Taavitsaisen pitää Seinäjoella farkkutakkia, kertoo kuvateksti vuonna 1995.- Tämä takki ei ole mitenkään kummallinen, mutta Jari on. Tämä on sentään ostettu Pariisin ”Seppälästä”, Taavitsainen tuumasi.

Marita Taavitsainen ja Jari Sillanpää kruunattiin tangokuninkaallisiksi 1995.

Pyöreää merkkipäivää viettävällä artistilla tuleekin tiimalasiin jo 23 vuotta taiteilijaelämää.

– Ei minulle 23 vuotta ole juuri mitään. Kun se on 40, sitten se on pitkään.

Vuosien varrelle mahtuu paljon. Sinnikäs työ on kantanut hedelmää, ja Taavitsainen keikkailee ahkeraan oman bändinsä Koivun kanssa.

– Totuus on tarua ihmeellisempää. Kyllä minä elän unelmaani. Toivottavasti keikkaa riittää, tämä jatkuu ja siivet jaksaa kantaa.

Kultalevyn julkistustilaisuus 1998.

Syksyn sävel -kilpailun voittajalla on syytä hymyyn 1998.

Työ ja lapset ovat laulajan mukaan parasta, mitä voi olla. Taavitsainen oli aikanaan ehtinyt jo tuudittautua ajatukseen lapsettomasta elämästä. Lääkäri oli kertonut 30-vuotiaalle laulajalle, että hänen ikänsä oli Taavitsaisen sairastaman diabeteksen kanssa eläville ehdoton takaraja lapsien hankkimiseen.

Kun lapsia lopulta myöhemmin siunautui peräti kaksi, on tämä ollut laulajalle unelmien täyttymys.

– Kuinka kiitollinen olenkaan, että sain lapsia. Sitten kun niitä on kaksi, ja maailman ihanimpia, kaikki muu on vaan plussaa sen päälle. Kunhan heillä vain menee hyvin ja pystyisimme tekemään heille sellaisen elämän, että on sitten jotakin, mitä muistella ja arvostaa vanhana – tai tällaisena viisikymppisenä.

Marita Taavitsainen kuvattuna Helsingissä 2008.

Lapset ovat Marita Taavitsaiselle tärkeintä elämässä. Kuva vuodelta 2013.

Lapsien kanssa kotona nyprätään, näprätään, ja askarrellaan. Taavitsaisen suuri haave on lähteä yhdessä reissaamaan: ajella ympäri Eurooppaa, näyttää Legolandiat ja Walt Disney Worldit. Antaa lapsille kaikki se, mitä ehkä itseltä lapsena jäi puuttumaan.

Taavitsainen nähdään syksyllä televisioruudussa, sillä hän on mukana syyskuussa MTV3-kanavalla alkavassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

– Työkuviot on paremmin kuin pitkiin pitkiin aikoihin, että ihan hyvällä mielellä olen.

Taavitsainen nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Laulajan tanssin pyörteisiin johdattaa Sami Helenius.

Marita Taavitsainen saapumassa Linnan juhliin 2009.

Energinen viisikymppinen tuntee olevan omassa elämässään siinä pisteessä, että nyt hän voi keskittyä vain nauttimaan elämästä ja saavutetuista virstanpylväistä. Keskittyä tuntemaan elävänsä ja tehdä asioita, mitä itse haluaa, mitä arvostaa ja mihin satsaa.

– Jos nyt vain eläisi sitä elämää, eikä aina vaan sitku, sitku, sitku.

– Tietysti toi kuntopuoli on aina se, että pitäiskö vähän tehdä jotain. Ehkä rupeen kuntoilemaan, että sellainen viidenkympinvillitys.

Uudelle vuosikymmenelle on Taavitsaisen mukaan luvassa kuitenkin paljon uutta, ja hänestä kuullaan varmasti.

– Vierivä kivi ei sammaloidu, kunhan vain pyörii mukana. Tammikuussa odottaa perinteinen loma Kanarialla, mutta nyt tämä on ihan täydellistä.

Energinen viisikymppinen tuntee olevan omassa elämässään siinä pisteessä, että hän voi keskittyä vain nauttimaan elämästä.

Laulaja kuvattuna 1999.

Marita Taavitsainen juhlii syntymäpäiviään ystävien kesken. Kuva vuodelta 1999.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?