Oriveden kaupunki ei luovuta tilojaan Jari Sillanpään konserttia varten - Viihde - Ilta-Sanomat

Oriveden kaupunki ei luovuta tilojaan Jari Sillanpään konserttia varten

Oriveden kaupunki on päättänyt, ettei luovuta omistamiaan tiloja Jari Sillanpään konserttitapahtuman käyttöön.

23.8.2018 15:04

Oriveden kaupunki tiedottaa nettisivuillaan, ettei se aio luovuttaa omistamiaan tiloja Jari Sillanpään konsertin käyttöön.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että ratkaisuun päädyttiin kaupungin sisäisen harkinnan jälkeen. Sillanpään on määrä esiintyä Orivedellä 2. syyskuuta, ja järjestäjä varasi tapahtumapaikaksi kaupungin omistuksessa olevan liikuntahallin. Kyseessä on artistin kesäkauden päätöskonsertti.

– Valitettavasti tämän hetken tilanne esiintyjän julkisuuskuvan myötä on se, että Oriveden kaupunki ei pysty luovuttamaan tiloja kyseiseen tapahtumaan, kommentoi kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski.

Jari Sillanpää julkaisi Facebook-sivullaan torstaina kirjoituksen, jossa hän kommentoi Iltalehden eilen julkaisemaa uutista.

Sillanpää kirjoitti päivityksessään, että häntä on kuulusteltu sen johdosta, että hänen kotoaan takavarikoiduilta laitteilta olisi poliisin mukaan löytynyt viitteitä laittomasta materiaalista.

– En ole pitänyt hallussani lasta loukkaavaa kuvamateriaalia, Sillanpää kirjoitti Facebookissa.

Oriveden kaupunki ei ole mukana Sillanpään konsertin järjestelyissä, vaan tapahtuman järjestävät artistin tuotantoyhtiö sekä yksityishenkilö. Konsertin on tarkoitus toimia samalla Oriveden Ponnistuksen tukikonserttina.

– Liikuntapalvelut hallinnoivat tilaa, ja koska kyseessä on tukikonsertti ja tuen kohde koskee urheilutoimintaa, johon liittyy myös kilpaurheilu sekä erittäin merkittävä juniorityö, emme näe mahdollisuutta olla mukana järjestelyissä, Marski kertoo tiedotteessa.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan viimeaikaiset tapahtumat huomioon ottaen Jari Sillanpään esiintyminen kaupungin luovuttamissa tiloissa olisi ristiriidassa Oriveden kaupunkistrategian kanssa. Strategiassa on tavoitteena kuntalaisten, erityisesti lasten ja nuorten, hyvinvoinnin edistäminen sekä paikkakunnan vetovoiman lisääminen.

Espanjan aurinkorannikolla järjestettävä Fugefest-festivaali kertoi aiemmin torstaina, että Sillanpään esiintyminen festivaalilla on vaakalaudalla.

Lue lisää: Jari Sillanpään esiintyminen Fugefestillä vaakalaudalla esiin nousseiden vakavien väitteiden takia – poistettiin esiintymislistalta

Sillanpään keikkamyyjä Marko Riihelä kertoo Ilta-Sanomille, että laulajan loppukesän keikat toteutuvat suunnitellusti. Sillanpään nettisivujen mukaan hänen seuraava konserttinsa järjestetään huomenna perjantaina Vammalassa. Lauantaina hän nousee lavalle Uudessakaupungissa.

Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut, että Keskusrikospoliisilla on käynnissä kansainvälisen lapsipornoringin tutkinta. Tutkinnassa pääepäiltynä on Sillanpään hovihankkijana tunnettu henkilö, joka sai neljän vuoden tuomion törkeästä huumerikoksesta.

Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo IS:lle, että Sillanpää ei ole KRP:n tutkinnassa epäiltyjen joukossa.

– Esitutkinnassa ilmeni, että poliisi oli saanut palautettua joitain kuvia ja lyhyen videon, joita ilmeisesti oli katsottu koneeni kautta. Ne on löydetty koneilta sellaisilta alueilta, joista normaalikäyttäjä ei niitä pystyisi löytämään, Sillanpää kirjoitti Facebookissa.

Sillanpää epäilee, että hänen kotonaan järjestetyissä juhlissa koneita ovat voineet käyttää juhlien osallistujat.

– En ole pitänyt hallussani lasta loukkaavaa kuvamateriaalia, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?