Leijonan luola -miljardööri biletti helsinkiläisbaarissa – keravalainen Jesse, 25, tarttui tilaisuuteen: heitti tv-tähdelle ronskin läpän

Yhdysvaltalaismiljardööri viihtyi maanantaina helsinkiläisessä yökerhossa, jossa hän pelasi rulettia, joi lonkeroa ja käväisi tanssilattialla.

22.8.2018 9:48

Yhdysvaltalainen yrittäjä ja miljardööri Mark Cuban vieraili Suomessa. Leijonan luola -ohjelmasta tuttu Cuban nähtiin maanantaina useaan otteeseen Helsingissä. Cuban vierali muun muassa Löylyssä, 1 800 neliömetrin kokoisessa saunakompleksissa Helsingin Hernesaaressa Aleksi Valavuoren kanssa.

Miesten ilta jatkui pitkään yöhön, sillä keravalainen Jesse Ikonen, 25, bongasi Cubanin Helsingin keskustassa sijaitsevasta Milliklubi-yökerhosta, jossa nuori mies oli viettämässä iltaa ystävänsä kanssa.

– Näimme, kun Aleksi Valavuori pelasi rulettia jonkun miehen kanssa. Tajusin, että sehän on Mark Cuban! Sanoin asiasta heti kaverilleni, Ikonen kertoo.

Valavuori ja Cuban eivät herättäneet helsinkiläisessä yökerhossa suurta hysteriaa, sillä Ikosen mukaan harva tajusi, kuinka suuri maailmantähti rulettipöydän ääressä tavallisena maanantai-iltana istui.

– Me olimme ensimmäisiä, ketkä huomasivat Cubanin. Kaverinikaan ei tajunnut ensin, vaan hän bongasi vain Valavuoren. Menimme Instagramiin ja sieltähän selvisi heti, että toinen mies todella on Mark Cuban, Ikonen kertoo.

Keravalainen Jesse Ikonen, 25, kertoo Mark Cubanin suostuneen yhteiskuviin ilomielin. Yhdysvaltalaismiljardööri oli Ikosen mukaan kaikin puolin ”rennon oloinen kaveri”.

Nuoret miehet eivät epäröineet, vaan menivät Cubanin ja Valavuoren kanssa samaan rulettipöytään. Ikonen kertoo harrastaneensa ”small talkkia” Cubanin kanssa.

– Pelattiin siinä hetki rulettia yhdessä. Heitimme vähän juttua, ei kuitenkaan mitään ihmeellistä. Hän oli erittäin rennon oloinen tyyppi, Ikonen kehuu.

Ikosen ystävä rohkaistui ensimmäisenä pyytämään yhteiskuvaa Cubanin kanssa. Mies suostui ilomielin ja Ikonenkin pääsi poseeraamaan miehen kanssa samaan otokseen.

– Minä kysyin, että mitä hän tekee täällä. Hän sanoi olevansa täällä tekemässä bisnestä. He myös mainitsivat tulleensa Milliklubille suoraan Löylystä, Ikonen muistelee.

Ikosella ja hänen ystävällään ei ollut pelionnea matkassa, sillä heiltä loppuivat pelirahat melko nopeasti.

Cuban ja Valavuori sen sijaan nettosivat ruletista mukavan voittopotin. Ikosen arvion mukaan miehille napsahti voittoa 500–600 euroa, ellei enemmänkin.

– Cuban olisi halunnut antaa voitot tippinä baarimikolle, mutta baarimikko ei suostunut ottamaan niitä vastaan, Ikonen kertoo.

Ikonen näki tilanteen vierestä, ja sanavalmiina nuorena miehenä päätti heittää miehille melko rohkean ehdotuksen.

– Huikkasin heille vitsillä, että kyllä minä voin ottaa ne voitot. Valavuori antoi ne minulle, mutta hetkeä myöhemmin Mark pyysi niitä minulta takaisin, Ikonen kertoo naureskellen.

Voittojen kohtalo jäi lopulta mysteeriksi.

– En tiedä, suostuiko baarimikko lopulta ottamaan voitot vastaan vai mitä niille tapahtui, Ikonen sanoo.

Ruletin pelaamisen lisäksi Cuban viihtyi tanssilattialla. Suomalainen lonkerokin maistui yhdysvaltalaismiljardöörille.

– Hän käväisi pari kertaa tanssilattialla, ja istui pöydässä juomassa, Ikonen kertoo.

Cuban poistui Valavuoren kanssa yökerhosta Ikosen arvion mukaan ennen kello kahta yöllä.

– Onhan se aina mukava nähdä noita maailmantähtiä täällä Suomessa, Ikonen toteaa.

Mark Cuban (ensimmäinen vasemmalta) etsii muiden miljardöörisijoittajien kanssa sopivia sijoituskohteita Leijonan luola -ohjelmassa.

Ikonen on nähnyt Cubanin usein tv:stä Leijonan luolassa. Hän oli sattumalta törmännyt aiemmin samana päivänä Youtubessa videoon, jossa kerrottiin Cubanin saavutuksista. Tämäkin auttoi yhdysvaltalaismiljardöörin tunnistamista yökerhon pimeydessä.

– Valavuori kuitenkin herätti ehkä enemmän huomiota, sillä hänet tunnistetaan helpommin. Ihmiset tulivat juttelemaan hänelle illan aikana monta kertaa, Ikonen muistelee.

Mark Cuban omistaa koripallojoukkue Dallas Mavericksin ja hänen omaisuutensa arveltiin olevan 3,3 miljardia dollaria vuonna 2011.

Cuban tienasi rahansa IT-bisneksellä.

Hän myi perustamansa MicroSolutions-yrityksen vuonna 1990. Sen jälkeen hän perusti Audionetin (myöhemmin Broadcast.com) ja myi sen Yahoolle.

Cuban oli Helsingissä pääpuhujana tiistaina Finlandia-talossa järjestetyssä Your Business Tomorrow -tapahtumassa. Hän hehkutti Suomea ja Helsinkiä omissa sosiaalisen median kanavissa maanantaina ja tiistaina.

Cuban kävi Aki Riihilahden kanssa HJK:n stadionilla ja kehaisi saaneensa uuden suosikkijoukkueen Suomesta.

Ehtipä Cuban katsella kaupunkiakin. Stockmannin tavaratalon edessä otetussa selfiessä mies kehuu päivän olleen kaunis.

Mark Cuban ja vaimo Tiffany kuvattuna Valkoisessa talossa 2015.

Mark Cuban poikansa Jaken ja tyttärensä Alyssan kanssa Radio Disney Music Awards -tapahtuman punaisella matolla Los Angelesissa 2016.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?