Me too -liikkeen johtohahmo myöntää maksaneensa 380 000 dollaria 17-vuotiaalle pojalle – kieltää syyllistyneensä häirintään

Muusikko-näyttelijä Jimmy Bennett väittää näyttelijä-ohjaaja Asia Argenton ahdistelleen häntä hotellihuoneessa.

22.8.2018 4:35 | Päivitetty 22.8.2018 8:21

Italialainen elokuvanäyttelijä ja -ohjaaja Asia Argento kiistää syyllistyneensä 17-vuotiaan pojan seksuaaliseen häirintään. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaiset lehdet.

Syytökset tulivat ilmi New York Timesin artikkelissa sunnuntaina. Muusikko-näyttelijä Jimmy Bennett, 22, väittää Argenton, 42, ahdistelleen häntä hotellihuoneessa Kaliforniassa 2014. Bennett oli tuolloin 17-vuotias. Bennettin mukaan Argento maksoi hänelle viime keväänä 380 000 eli noin 330 000 euroa vaitiolorahaa, jotta Bennett ei puhuisi tapauksesta julkisuudessa.

Jimmy Bennett.

Argento on yksi Me too -liikkeen näkyvimmistä hahmoista. Hän oli viime syksynä niiden näyttelijöiden joukossa, jotka syyttivät tuottajamoguli Harvey Weinsteinia pitkään jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Tapauksesta käynnistyi seksuaalisen häirinnän vastainen Me too -kampanja, joka on ravisuttanut koko länsimaailmaa.

Tiistaina julkaistiin lausunto, jossa Argento kiistää jyrkästi syyllistyneensä seksuaaliseen häirintään. Argento kieltää koskaan olleensa missään seksuaalisissa tekemisissä Bennettin kanssa, kertoo esimerkiksi Hollywood Reporter.

– Olen syvästi järkyttynyt ja loukkaantunut luettuani uutiset, jotka ovat kauttaaltaan epätosia, Argento kirjoittaa lausunnossa, jonka julkaisi Twitterissä toimittaja Yashar Ali.

Argento myöntää kuitenkin maksaneensa Bennettille hänen mainitsemaansa summan. Rahasummaa vastaan Bennett lupasi olla enää lähestymättä Argentoa ja hänen aviomiestään, julkkiskokki-kirjailija Anthony Bourdainia. Bourdain teki itsemurhan 8. kesäkuuta 2018.

– Olin häneen yhteydessä useita vuosia ainoastaan ystävänä. Ystävyys kohtasi loppunsa, kun tultuani ulos Weinstein-tapauksen yhteydessä Bennett – joka tuolloin oli taloudellisissa vaikeuksissa ja joka oli aiemmin kohdistanut lakitoimia omaa perhettään vastaan, vaatien heiltä miljoonien edestä vahingonkorvauksia – äkkiarvaamatta pyysi minulta yletöntä summaa rahaa, Argento kirjoittaa.

Asia Argenton aviomies oli Anthony Bourdain (1956–2018).

Argenton mukaan Bennett tiesi, että Bourdain oli vauras ja tällä oli varjeltavanaan nuhteeton julkinen imago. Bourdain ehdotti, että hänen varannoistaan maksettaisiin Bennettille kaikessa hiljaisuudessa hänen pyytämänsä summa sillä ehdolla, että hän jättäisi Argenton ja Bourdainin rauhaan.

Argenton mukaan Bennett yritti kiristää häntä tekaistulla häirintätarinalla juuri silloin kun Weinstein-jupakka oli tapetilla. Lopulta Bourdain teki aloitteen siitä, että Bennettille voitaisiin maksaa rahaa, jos tilanne saataisiin siten aisoihin, Argento väittää.

Jimmy Bennett ja Asia Argento näyttelivät yhdessä elokuvassa Petollinen on ihmissydän (2004).

Argentoa vastaa kohdistettu häirintäsyytös on tuonut Me too -keskusteluun uuden lisämausteen: kuinka suhtautua naisiin kohdistuviin ahdisteluväitteisiin?

Esimerkiksi toinen Me too -kampanjan voimahahmo, näyttelijä Rose McGowan, ilmaisi Twitterissä sydämensä särkyneen Argenton tapauksen johdosta.

– Opin tuntemaan Asia Argenton kymmenen kuukautta sitten. Meitä yhdistää jaettu tuska, jonka aiheuttaa se, että olimme Harvey Weinstein uhreja. Sydämeni on särkynyt. Jatkan työtäni uhrien hyväksi kaikkialla, McGowan twiittasi.

Argenton on määrä osallistua Italian X-Factor-ohjelman seuraavaan kauteen. Ohjelman tuotantoyhtiö ja sitä lähettävä kanava ovat Varietyn mukaan ilmoittaneet, että jos Argenton syyllisyys ”varmistuu”, hänen sopimuksensa irtisanottaisiin.

Artikkelia korjattu 22.8.2018 kello 06.44. Yhdessä kuvatekstissä Anthony Bourdainin kuolinvuosi oli merkitty väärin. Bourdain kuoli vuonna 2018, ei vuonna 2008.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?