Viihde

Leijonan luola -miljardööri hengaili Helsingissä kuin kuka tahansa – kumosi heti yleisen väitteen suomalaisista

Julkaistu:

Mark Cubania Suomessa isännöinyt Aleksi Valavuori kertoo IS:lle miljardöörin Suomen-matkasta.
IS uutisoi aamupäivällä, että yhdysvaltalainen miljardööri Mark Cuban vierailee parhaillaan Suomessa. Cuban nähtiin tänään tiistaina pääpuhujana Your Business Tomorrow -tapahtumassa.

Lue lisää: Leijonan luola -miljardööri hullaantui Helsingistä – kävi Löylyssä ja fanittamassa HJK:ta

Muun muassa Leijonan luola -ohjelmasta tunnettu Cuban on jo toista päivää kestäneen vierailunsa aikana viihtynyt urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuoren seurassa. Valavuori kertoo Ilta-Sanomille kaksikon olleen ystäviä jo jonkin aikaa.

– Olemme tässä juuri dinnerillä, hyväntuulinen Valavuori paljastaa.
Valavuorta ja Cubania yhdistää muun muassa rakkaus urheiluun. Cuban omistaa NBA-joukkue Dallas Mavericksin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen jeesaillut häntä Euroopan puolelta scouttaushommissa. Sitä kautta olemme alun perin tutustuneet, Valavuori kertoo.

Valavuori kertoo miesten olleen yhteyksissä säännöllisesti tutustumisestaan lähtien.

– Onhan meillä tässä mahtava connection, muttei koskaan se edellä, että tarvitsisi saada itse jotain. Markilla on pyytäjiäkin varmasti ihan tarpeeksi, Valavuori pohtii.
Juuri kuusikymppisiään juhlinut Cuban on vieraillut Suomessa aiemmin vain kerran, vanhempiensa kanssa vuonna 1974. Valavuori kertoo, että uusintavierailu on ollut suunnitteilla jo pidemmän aikaa.

– Nyt kun sattui vielä järkevä agenda näin urheilun hyväksi, niin hän tuli käymään enemmän kuin mielellään.
Urheiluvaikuttaja kertoo Cubanin pitävän Suomesta kovasti.

– Mark on viihtynyt pirun hyvin. Hänen on todella helppo olla täällä, Valavuori tuumaa.

– Kävimme eilenkin kävelyllä kiertelemässä ympäri kaupunkia, niin hän sai olla suhteellisen rauhassa. Mark on poikkeuksellisen välitön tyyppi, sellainen ”down to earth” -kaveri. Hän arvostaa ihan perusjuttuja.
Valavuori paljastaa Cubanin tyrmänneen myös yleisen käsityksen suomalaisista.

– Puhutaan aina, että suomalaiset ovat ujoja. Mark kuitenkin kumosi väitteen saman tien. Hänen mielestään suomalaiset eivät ole ujoja, he ovat vain hyvin kohteliaita, Valavuori paljastaa.

– Mark tykkää kovasti suomalaisten tavasta lähestyä, sillä se ei ole mitenkään tunkeileva, hän jatkoi.
Eilen kaksikko nautti illallista Löylyssä. Valavuori halusi esitellä kansanedustaja Antero Vartian ja näyttelijä Jasper Pääkkösen saunakompleksin Cubanille.

– Halusin näyttää jonkun suomalaisen paikan. Söimme siellä sitten lohikeitot, Valavuori selvittää.

Tämän illan ohjelma on vielä mysteeri.

– Eiköhän me kaikenlaista tässä vielä ehditä, Valavuori nauraa lisäten, että Cuban ei ole vielä päättänyt edes lähtöpäiväänsä.

– Mitään ei olla lyöty lukkoon. Kyllä Markin varmaan kohta pitää palata Jenkkeihin, mutta ei hänellä ole mikään hoppu, hän päättää.

Cuban tunnetaan Leijonan luola -ohjelman sijoittajana ja taitava mies onkin, jos katsoo missä kaikessa hänen näppinsä ovat pelissä. Cubanin omaisuuden arveltiin olevan 3,3 miljardia taalaa vuonna 2011.

Cuban on tienannut rahansa IT-bisneksellä.

Hän myi perustamansa MicroSolutions-yrityksen vuonna 1990. Sen jälkeen hän perusti Audionetin (myöhemmin Broadcast.com) ja myi sen Yahoolle.
Tuoreimmat