Britanniassa odotetaan kuumeisesti kuninkaallisia vauvauutisia – tuiki tavallinen kampaus voi kieliä herttuatar Meghanin raskaudesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Britanniassa odotetaan kuumeisesti kuninkaallisia vauvauutisia – tuiki tavallinen kampaus voi kieliä herttuatar Meghanin raskaudesta

Sekä herttuatar Meghan että prinssi Harry ovat julkisesti vihjanneet, että he haluavat saada lapsia.

Herttuatar Meghan edusti tyylikkäänä heinäkuussa.­

20.8.2018 21:16

Britanniassa odotetaan jo kuumeisesti merkkejä siitä, milloin tuore aviopari herttuatar Meghan ja prinssi Harry saisivat perheenlisäystä. Kuninkaallinen pari vihittiin juhlallisin menoin toukokuussa.

Sekä herttuatar että hänen miehensä ovat molemmat julkisesti vihjanneet, että he haluavat saada lapsia.

Herttuatar kuvattiin ihan vastikään siemailemassa kuohuviiniä, joten ilouutisia tuskin on vielä luvassa. Brittilehti The Sun vihjaa, että erästä yksityiskohtaa herttuattaressa kannattaa kuitenkin jatkossa pitää erityisesti silmällä.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kuvattiin kesäkuussa Lontoossa.­

Herttuatar Meghanin äiti on afroamerikkalainen ja hänen isänsä valkoihoinen. Herttuatar on tunnustanut, että hänen luonnonkiharat hiuksensa on suoristettu kampaamohoidoilla.

– Minun äitini on tummaihoinen ja isäni hollantilais-irlantilainen, joten hiukseni ovat luonnostaan hyvin kiharat.

Hotelli Plazan etikettikursseja järjestävä Myka Meier suositteleekin vauvauutisia kiihkeästi odottavien kiinnittämään erityistä huomiota herttuattaren hiuksiin.

– Emme tiedä varmuudella, millä hoidoilla herttuatar suoristaa hiuksensa nyt. Hän käyttää todennäköisesti jonkinlaista keratiinisuoristusmenetelmää.

– Kun hän tulee raskaaksi, ei hän voi enää käyttää samoja tuotteita, Meier sanoo.

Tyypillisesti Meghanin luonnonkiharat hiukset on suoristettu.­

Meier puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä. Hän itse käytti myös aiemmin vastaavia hiustensuoristusmenetelmiä, mutta joutui luopumaan hiustuotteista tultuaan raskaaksi.

Meier paljastaa, että yksi raskauden paljastava merkki voisikin olla se, jos herttuatar pitää hiuksiaan tavallista enemmän ponihännällä sidottuna. Etikettiguru sanoo, että todennäköisesti herttuattarella tullaan näkemään esimerkiksi juuri nutturakampauksia nykyisen kiiltävän ja silotellun lookin sijaan.

Brasilialaisen keratiinisuoristuksen kerrataan maksavan Britanniassa tyypillisesti 100–350 puntaa.

 

Patient.info-verkkosivuston lääkäri Sarah Jarvis kertoi brittilehdelle, että useat äidit murehtivat sitä, ovatko erilaiset kauneushoidot tai lääkkeet turvallisia raskauden aikana.

– Hiushoitoja ei tietenkään oteta sisäisesti, kuten esimerkiksi tabletteja, mutta pieniä määriä ainesosia voi imeytyä päänahan läpi tai niitä saatetaan hengittää höyryinä.

Lääkäri kertoo, ettei keratiinisuoristushoidoista ole vielä tarpeeksi tutkimustietoa, joten odottavia äitejä kehotetaan varovaisuuteen. Erityisesti varovaisuutta suositellaan formaldehydiä sisältävien keratiinihoitojen kohdalla, sillä suurina määrinä tämän on epäilty aiheuttavan syntymävikoja.

Herttuatar Meghan osallistui prinssi Harryn lapsuudenkaverin häihin tyylikkäänä elokuussa.­

Stylisti Jay Birmingham Hair kommentoi lehdelle, että odottavien äitien on tärkeää olla varovaisia tämän kaltaisten hiustensuoristusmenetelemien ja muiden kemikaaleihin perustuvien hoitojen kohdalla.

– Suurin osa suoristus- ja rentoutushoidosta ovat turvallisia myös raskauden aikana, mutta osa keratiinihoidosta sisältää formaldehydi-nimistä kemikaalia. Pitkäaikainen altistuminen kemikaalille voi olla vaarallista.

– Suosittelisin välttämään tätä koko raskauden ajan ja hoitamaan hiuksia sen sijaan hoitavilla tuotteilla ja hiusnaamioilla.

Britanniassa odotetaan kuumeisesti vauvauutisia, sillä prinssi Harryn ja Meghanin uskotaan perustavan perheen mahdollisimman pian.­

Brittihovilla on selkeä näkemyksensä siitä, miten lapsen odotusaika ja syntymä tulee hoitaa. Aiemmin uutisoitiin, että raskaana olevaa herttuatarta koskevat erilaiset säädökset ja suositukset.

Herttuattaren käytöstä seuraamalla saattakin hyvin saada vihiä siitä, joko perheenlisäystä olisi tulossa. Esimerkiksi raskaana olevan kuninkaallisen ulkomaanmatkoja ei katsota hovissa hyvällä.

Jos Meghan ja Harry päättävät perustaa perheen, heidän tulee ilmoittaa asiasta ensimmäisenä kuningatar Elisabetille. Tiukka käytäntö kuuluu kuninkaalliseen protokollaan. Herttuatar ei siis saa levittää ilosanomaa kellekään, ennen kuin kuningatar on asiasta tietoinen.

Lue myös: 6 tiukkaa sääntöä, joita herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn on noudatettava, mikäli he mielivät perheenlisäystä

Prinssi Harry ja hänen säteilevä puolisonsa herttuatar Meghan vierailivat Irlannissa Dublinissa heinäkuussa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?