Syöpää sairastava Janita Lukkarinen, 25, menetti hiuksensa – rajut hoidot jatkuvat: ”Aion olla kotona niin kauan kuin pärjään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Syöpää sairastava Janita Lukkarinen, 25, menetti hiuksensa – rajut hoidot jatkuvat: ”Aion olla kotona niin kauan kuin pärjään”

Julkaistu: 20.8.2018 10:18

Janita Lukkarinen kertoo Instagramissa sytostaattihoitojen jatkuvan. Hän aikoo olla kotona niin pitkään kuin voi.

Temptation Island ja Martina ja hengenpelastajat -tosi-tv-sarjoista tuttu Janita Lukkarinen, 25, kertoi heinäkuun alussa sosiaalisessa mediassa saaneensa lääkäriltä järkyttäviä uutisia. Lukkarinen kertoi sairastuneensa agressiiviseen syöpään, joka oli levinnyt useampaan paikkaan.

Lue lisää: Tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen kertoo sairastuneensa syöpään – julkaisi pysäyttävän kirjoituksen: ”Se ei ole vain yhdessä tai kahdessa paikassa”

Tv-tähdelle on sadellut sosiaalisessa mediassa valtavasti kannustusviestejä, ja Lukkarinen onkin jakanut kuulumisiaan sairaalasta aktiivisesti.

Viime viikolla Lukkarinen kertoi vointinsa romahtaneen ja hänen joutuneen sairaalaan. Nyt Lukkarinen kertoo palanneensa kotiin.

Tosi-tv-tähti poseeraa Instagramissa tuoreessa kuvassaan hyvin erinäköisenä kuin ennen. Lukkarinen kertoo menettäneensä hiuksensa, mutta suhtautuneensa asiaan tyynesti saamiensa kannustusviestien ansiosta.

– En olisi ikinä pystynyt olemaan näin vahva tämän asian edessä ilman teitä kaikkia. Mä en edes itkenyt, kun mun hiukset lähti. Mä olen vihdoin vapaa mun hiuksista ja tää fiilis on jotain niin käsittämätöntä. Vaikka mä menisin pois, mä tekisin sen tyylillä, enkä katuisi päivääkään tästä matkasta, Janita Lukkarinen kirjoittaa Instagram tilillään.

Hän kuvailee kirjoituksessaan kuinka suuri merkitys ihmisten viesteillä on ollut hänen vointinsa kannalta ja kuinka tärkeää hänelle on puhua sairaudesta avoimesti.

– Mä olen saanut niin paljon rakkautta osakseni ja saanut niin monet avaamaan silmänsä elämälle ja sille, mikä merkitsee ja vain sillä on väliä. Tää matka on ollut niin opettavainen, kaikille meille, ja joka päivä mä opin lisää ja te kuljette sen mun vierellä, mikä on jotain niin uskomatonta. Mä sain avata teidän kahleita, vapauttaa teidän tunteita ja olla teille esikuvana. Kiitos jokaisesta kiitos -sanasta. Silloin mä tiedän tehneeni oikein. Jokaisella meillä on täällä tehtävämme ja tää on mun, hän kirjoittaa.

”Rakkaus parantaa”

Lukkarinen sanoo palanneensa takaisin kotiin ollakseen lähempänä perhettään. Hän kuvailee haluavansa olla kotona niin pitkään kuin mahdollista, vaikka syöpäklinikalla onkin hänelle paikka olemassa.

– Olen kiitollinen jokaisesta päivästä ja jokaisesta hetkestä jonka saan viettää mun perheen luona ja poissa sairaalasta. Mulla on paikka auki syöpäklinikalla, mutta niin kauan kuin pärjään aion olla kotona mun rakkaiden luona, koska rakkaus parantaa.

Syöpähoidot jatkuvat ja Lukkarinen kuvailee olevansa nyt toiveikkaampi kuin ennen.

– Mä oon ollut todella vuoteen omana ja väsynyt, joka päivä menee edelleen listalta lääkkeet, mutta mun uskonkipinä on palannut takaisin, niin kuin kerroin omatarinassa eilen. Oon alkanut ottamaan tän matkan enemmän opin kannalta, tää jaottelee jyvät akanoista ja näyttää ihmisten todellisen minän, jokaisen joka on sanallakaan aiheesta puhunut.

Janita Lukkarinen on tullut tv-katsojille tutuksi lukuisista suosituista tosi-tv-ohjelmista. Hänet on nähty viime vuosina muun muassa Temptation Island, Martina ja hengenpelastajat ja Hottikset -sarjoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?