Eevi Teittinen, 29, avautuu blogissaan lapsettomuuden pelostaan – paljastaa fitnessurheilun seuraukset: ”Äärimmäisen vaikea ja hauras asia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eevi Teittinen, 29, avautuu blogissaan lapsettomuuden pelostaan – paljastaa fitnessurheilun seuraukset: ”Äärimmäisen vaikea ja hauras asia”

Entinen fitnessurheilija kertoo blogissaan miettineensä viime aikoina lapsettomuutta.

18.8.2018 22:37

Tv-persoona ja entinen fitnessurheilija Eevi Teittinen, 29, kertoo blogissaan miettineensä viime aikoina tärkeää aihetta: lapsettomuutta.

Teittinen pohtii tunteikkaassa kirjoituksessaan lapsettomuuden yleisyyttä. Teittinen kertoo pelkäävänsä itsekin asiaa, sillä hän on nähnyt useiden pariskuntien kamppailevan asian kanssa.

– Fitnesskisaamisen jälkeen olen usein pohtinut sitä, voinko tulla raskaaksi? Ennen sitä en osannut edes kyseenalaistaa asiaa. Myös ikä saa miettimään asioita syvemmin ja olen miettinyt oman perheen saamista erityisen paljon viime aikoina. Minusta tämä on äärimmäisen vaikea ja hauras asia. Raskaaksi tuleminen ei ole itsestäänselvyys kaikille, Teittinen sanoo.

Eevi Teittinen ja Teemu Packalén asuvat Turussa.­

Teittisen ja vapaaottelija Teemu Packalénin romanssi tuli julkisuuteen reilu vuosi sitten keväällä, ja pari on pitänyt yhtä siitä asti. Ennen Packalénin tapaamista Teittinnen oli miltei vuoden sinkkuna. Sitä ennen hän oli kihloissa rap-artisti Uniikin kanssa.

– Olen alkanut hieman pelkäämään ehkä juuri siitä syystä, että lapsettomuus tuntuu olevan aika yleistä. Tuntuu että monet haluaisivat mutta esteitä löytyy enemmän kuin ratkaisuja. En itse sulkisi pois adoptoimista, mutta silti ensisijaisesti toivoisin kykeneväni itse tulemaan raskaaksi, Teittinen paljastaa.

Kova kilpaura on vaikuttanut Teittisen vartaloon. Hän voitti bikini fitnessin suomenmestaruuden vuonna 2015 ensimmäisissä SM-kisoissaan.

Eevi Teittinen poseerasi kisakunnossa vuonna 2015.­

Teittinen paljastaa blogissaan, että vaikka tilanne on nykyään normalisoitunut, niin pahimmillaan hänen hormonitoimintansa meni täysin sekaisin.

– Omana vinkkinä voin vain sanoa, että kannattaa kuunnella omaa kehoa. Kuukautiset ovat hyvä asia ja minun kohdallani ne olivat katkolla ensimmäisenä vuotena 3 kuukautta, toisena 6 kuukautta. Se “kuului asiaan”, koska rasvaprosentti oli niin alhainen. Kehoni oli täysin palautunut kisaamisesta ja dieetistä kahden vuoden jälkeen, jolloin hormonitoiminta normalisoitui ja palautui säännölliseksi, Teittinen sanoo.

Teittinen kertoo, ettei hän aio enää kilpailla fitneksessä, vaan keskittyy nyt toisenlaisiin arvoihin elämässään. Toistaiseksi perheessä pyöritetään kuitenkin puolison urheilu-uraa, ja Teittinen kertookin olevansa nyt vuorostaan ”taustajoukoissa” tukemassa miesystäväänsä.

Nykyään Teittisen arvot ovat hänen omien sanojensa mukaan erilaiset kuin kilpaurheiluaikoina.­

Teittinen on kertonut aiemminkin lapsihaaveista blogissaan. Reilu vuosi sitten hän mainitsi asiasta samalla, kun hän haikeana kertoi myyneensä ex-kihlattunsa kanssa heidän talonsa.

– Olin haaveillut asuvani siellä jonain päivänä omien lapsieni kanssa ja alkuun tämän muutoksen hyväksyminen olikin vaikeaa, Teittinen kertoi tällöin.

Lue lisää: Eevi Teittinen myy unelma-asunnon, jonka osti Uniikin kanssa – muistelee suhdetta haikeana: ”Haaveilin asuvani siellä lasteni kanssa”

Teittinen ja Packalén kilpailevat uudella Fort Boyard Suomi -kaudella, joka nähdään tv:ssä vielä tänä vuonna. Heidän joukkueessaan kilpailee kolmantena ex-Miss Suomi Heidi Sohlberg.

Minkälaisia ajatuksia lapsettomuus herättää sinussa? Kommentoi alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?