Weekend Festivalin ihmisloukkuun jäi tuhansia ihmisiä – vihainen massa puski eteenpäin aalloittain: Saana joutui soittamaan hätäkeskukseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Weekend Festivalin ihmisloukkuun jäi tuhansia ihmisiä – vihainen massa puski eteenpäin aalloittain: Saana joutui soittamaan hätäkeskukseen

Paikalla ollut Saana kertoo, kuinka tilanne äityi uhkaavaksi.

17.8.2018 18:15

Hietaniemessä tänä vuonna järjestettävä Weekend Festival alkoi jälleen massiivisilla jonoilla. Festivaalin Facebook-sivulla kerrotaan, että portit saatiin auki vasta klo 16.10, vaikka porttien oli tarkoitus aueta festivaalin alkuperäisen aikataulun mukaan kello 13.

Festivaalin mukaan turvallisuussyistä johtuneet jonot ehtivät kasvaa porteilla järkyttäviksi. Ihmismassojen pakkautuminen aiheutti aiheuttaneet kävijöiden mukaan myös vaaratilanteita.

Paikan päällä jonoissa ollut Saana kertoi Ilta-Sanomille, kuinka tilanne eskaloitui.

– Tulin paikan päälle 15.10. Jengi kävi jo silloin kuumana, koska jonot eivät liikkuneet minnekään. Kukaan ei tiennyt miksi, sillä mitään tiedotusta ei ollut, Saana kertoo IS:lle.

– Noin 45 minuutin jälkeen ihmiset alkoivat huutaa ”sisään, sisään” ja rynnimään eteenpäin. Tällaisia aaltoja osui omalle kohdalleni kolme, ennen kuin pääsin sisään, hän jatkaa.

Saana kertoi kokeneensa tilanteen niin uhkaavaksi, että päätti soittaa hätäkeskukseen.

– Ajattelin, että tulee vahinkoja, jos homma karkaa käsistä. Ihmisiä oli tässä vaiheessa jo todella paljon, vaikea arvioida, mutta ihan minimissään 2000–3000.

Tuhannet ihmiset pakkautuivat porteille.­

Hätäkeskuksesta kerrottiin Saanalle, että tilanteesta oli tullut myös muita ilmoituksia. Facebookissa kerrottiin myös, että nalkkiin jääneet jonottajat kärsivät muun muassa janosta. Sannan mukaan järjestyksenvalvojat heittivät ihmisille vesipulloja – huonoin tuloksin.

– Se lopetettiin, kun vihaiset ihmiset paiskoi niillä järjestyksenvalvojia. Miehet virtsasivat hautausmaan aidan päältä hautausmaan puolelle.

Vettä tarjonneet järjestyksenvalvojat saivat pulloista.­

Saana korostaa, että kaikki jonottajat eivät kuitenkaan käyttäytyneet huonosti.

– Kyllä siinä oli aina yhtä kuumakallea kohtaan monta tilanteen rauhoittelijaa, nainen selvittää.

Viivästyminen pakotti festivaalia muokkaamaan aikatauluaan. Flash Fingerin, Laz Perkinsin, Rony Rexin ja The Second Levelin keikat Future Stagella peruttiin myöhästymisten vuoksi kokonaan. Myös artistien esiintymisaikoja myöhäistettiin, muutettiin ja lyhennettiin tilanteen vuoksi.

Jonot alkoivat liikkua hitaasti klo 16.10.­

Oletko paikalla? Kerro kokemuksesi kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?