Viihde

Suomalainen huippuviulisti aloitti soittamisen 3-vuotiaana – mieli kaipaa ulkomaille: ”Löysin itseni Los Angelesista videon kuvauksista”

Julkaistu:

tainola show
Viulisti Elisa Järvelällä on vakuuttavat taustajoukot takanaan: mukana on mm. Michael Jacksonin veljentytär.
Pohjanmaalta kotoisin oleva viulisti Elisa Järvelä päätti muuttaa kymmenen vuotta sitten Helsinkiin, eikä ole katunut.

– Löysin loistavat tukijat, Autumn Jacksonin ja hänen miehensä Narinder Singhin, 32-vuotias Elisa sanoo.

Kun viulusti Elisa Järvelä puhuu Autumnista ja Narinderista, hänen silmänsä loistavat.

Suomessa ja Amerikassa asuvan pariskunnan tuki on ollut Elisalle aivan ainutlaatuista. Autumn Jacksonilla on mielenkiintoinen tausta; hän on Michael Jacksonin veljen Jermainen tytär. Pariskunta on perustanut Sisu Entertainment -manageritoimiston ja sitä kautta Elisaa pyritään viemään maailmalle.

– He löysivät minut yhteisten ystävien kautta vuosi sitten. Ryhdyimme sen jälkeen suunnittelemaan yhteistyötä ja yhtäkkiä löysinkin itseni Los Angelesista videon kuvauksista, Elisa Järvelä muistelee ISTV:n Tainola Show’ssa.

Elisa nauhoitti legendaarisen Guns N’ Roses -yhyeen Welcome to the Jungle -kappaleen West Coast Customs -studioilla Los Angelesissa. Miksaajaksi tuli GEMINI, joka on miksannut kappaleita muun muassa Justin Bieberille, 50 Centille ja Dr. Dre:lle.

Elisa myöntää avoimesti toivovansa, että saisi videon avulla ovet auki Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Videota on näytetty jo paljon ja tänään lauantaina on Apollossa sen ensiesitys Suomessa. Toivon videon todellakin auttavan minua maailmalla eteenpäin, monipuolista musiikkia esittävä Elisa sanoo.

Määrätietoinen ja menestyshaluinen Elisa ryhtyi soittamaan viulua jo kolmevuotiaana. Hän uskoo soiton tulleen jo äidinmaidosta, sillä hänen äitinsä on viulunsoiton opettaja.

Sibelius Akatemian käynyt Elisa on vuosien varrella soittanut monissa kokoonpanoissa ja esiintynyt tunnettujen artistien taustabändeissä. Hän on kiertänyt myös ulkomailla ja tehnyt aina kuten sydän on sanonut.

Kerran nuorena naisena hän päätti lähteä Marbellaan soittamaan.

– En tuntenut siellä ketään. Olin klubiviulistina, mutta oli lopulta niin raskasta soittaa öisin, että päätin tulla kotiin, hän muistelee.


Elisa myöntää kaikkien kokemusten opettaneen ja hän ymmärtää nyt vihdoinkin löytäneensä niin sanotusti oman juttunsa.

– Vielä kymmenen vuotta sitten en olisi ollut näin valmis. Nyt olen löytänyt paikkani, monia projekteja suunnitteleva Elisa miettii.

Elisa nauraa vielä, että usein on kysytty, tuleeko hänestä uusi Linda Lampenius ja aikooko hän soittaa Lindan tapaan kyykyssä.

– Esiintyminen on aina kokonaisvaltainen juttu. Jos musiikki tempaisee mukaansa, niin ei silloin mieti lavaliikehdintää, hän pyörittelee diplomaattisesti.

Vaikka Elisan mieli halajaa ulkomaille, on hänelle kotimaassa yksi tärkeä tehtävä. Viulisti haluaa tuottaa hyvää mieltä muun muassa palvelutaloissa asuville ihmisille.

– Ottaa oikein sydämestä, kun pääsen soittamaan näille ihmisille. Kun näkee, miten paljon eri kappaleet heille merkitsevät, se tuottaa minullekin hyvän mielen. Tällaiset keikat ovat yhtä tärkeitä kuin suurten salien konsertit, hän päättää.

  • Katso yllä Elisa Järvelän musiikkivideo.