Tänään tv:ssä ensimmäinen suomalainen eroottinen K18-elokuva – teini-ikäinen pääosanesittäjä Marianne löytyi Miss Suomi -kilpailusta

Marianne Mardina tunnettu Marianne Träskman oli eroottisen elokuvan kuvausten alkaessa vielä alaikäinen. Sensuela nähdään tänään Yle Teemalla.

17.8.2018 14:05

Marianne Träskman esiintyi nimellä Marianne Mardi eroottisessa Sensuela-elokuvassa. Sen on ohjannut Teuvo Tulio vuonna 1968, mutta se valmistui vasta vuonna 1973. Sensuela oli ensimmäinen suomalainen elokuva, jolle Valtion elokuvatarkastamo määräsi ikärajaksi 18 vuotta

Tulio oli nähnyt tumman kaunottaren vuoden 1967 Miss Suomi -kilpailussa. Marianne oli myös parissa pienessä roolissa Jörn Donnerin elokuvissa ja Carl Mestertonin ruotsinkielisissä tv-ohjelmissa.

Sensuela jäi Tulion viimeiseksi elokuvaksi.

Melodramaattisessa elokuvassa Träskman on saamelaistyttö Laila, joka rakastuu saksalaiseen sotilaaseen Hansiin. Lailan alastonkohtaukset kohauttivat tuolloin.

Kuvausten alkaessa Marianne oli 17–18-vuotias.

Marianne Träskman esiintyi Sensuelassa nimellä Marianne Mardi.

Teuvo Tulio kävi kysymässä Träskmanin vanhemmilta, voiko tyttö tulla elokuvaan.

– Sen jälkeen kävin hänen toimistossaan, jossa sanottiin, että tämä on tällä selvää. Koekuvausta ei ollut, Träskman kertoi IS:lle viime vuonna.

Alastomuus ei ollut ongelma nuorelle näyttelijälle.

– Ei minulla ollut mitään niitä vastaan, en kokenut itseäni mitenkään rohkeaksi. En ajatellut koko asiaa. Mitään traumaa ei jäänyt.

Träskman arveli, ettei alastonkohtauksista moni edes tiennyt, sillä elokuvan näkivät vain harvat. Muiden ajatuksia hän ei tosin pelännytkään.

– En ole koskaan ajatellut, mitä muut ajattelevat.

Träskman paljasti, ettei hän ollut itse kaikissa alastonkohtauksissa. Sen hän hoksasi nähtyään elokuvan myöhemmin Elokuvasäätiössä ja Tennispalatsissa kutsuvierasnäytännössä.

– Esimerkiksi yhdessä kohtauksessa näkyvä reisi on vanhan naisen. Olisiko se ollut Regina Linnanheimon, joka oli elokuvan tuottajana?

Marianne Träskmanin näyttelijän työt eivät jatkuneet. Kuvauspäivät loppuivat 1968, mutta Tuliolla meni vuosia elokuvan valmiiksi saamiseksi.

– Olisin halunnut näytellä, mutta tein sopimuksen, etten esiinny missään ennen kuin Sensuela tulee ulos.

Marianne Träskman työskentelee nykyisin taloushallinnon ammattilaisena.

Sensuela perjantaina 17.8.2018 kello 22.00 Yle Teema Fem -kanavalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?