Viihde

Kimi Räikkönen kertoo uutuuskirjassa, mihin 10 vuoden liitto Jenni Dahlmanin kanssa kaatui – ”Jäänköhän tästä ja tästä kiinni”

Julkaistu:

kimi-kirja
Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen -kirja käsittelee hyvin pintapuolisesti F1-kuskin parisuhteita.
Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa (Siltala) päästään tutustumaan hiljaisena ja julkisuutta karttelevana tunnetun F1-kuski Kimi Räikkösen elämään.

F1-kuski pohtii kirjassa uransa ja elämänsä käännekohtia, entistä avioliittoaan unohtamatta. Kirjassa käydään läpi hyvin lyhyesti Kimi Räikkösen ja Jenni Dahlmanin kymmenen vuotta kestänyt avioliitto.

Räikkönen myöntää kirjassa, ettei aina ollut unelmien aviomies liiton aikana.

– Se avioliitto oli enemmän tai vähemmän hurlumheitä minun osalta, Kimi Räikkönen pohtii kirjassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

21-vuotias Kimi ja 19-vuotias Jenni tapasivat toisensa syksyllä 2001 Miss Skandinavia -kilpailussa. Pikkuhiljaa nuoret tutustuivat toisiinsa ja rupesivat viettämään entistä enemmän aikaa yhdessä.

Ensimmäistä kertaa Jennin ja Kimin suhde tuli julkisuuteen, kun Kimi matkusti Espanjaan testaamaan McLarenin autoa. Jenni kulki Kimin vierellä ja kymmenet valokuvaajat saivat ikuistettua heidät.

Puoli vuotta myöhemmin huhtikuussa 2002 Jenni oli juontamassa Fitness-kisaa Messukeskuksessa ja messuväen huomio kiinnittyi hänen vasemmassa nimettömässään kimmeltävään sormukseen. Räikkönen oli kihlannut rakkaansa näyttävällä timanttisormuksella.

Häitä juhlittiin Vanajanlinnassa kaksi vuotta myöhemmin.


”Enää en kuseta enkä petä”

Parin elämää seurattiin tuolloin tiiviisti mediassa. Räikkönen pohtii kirjassa, että avioliitto, ura ja sen tuoma julkisuus olivat haastava yhdistelmä. Hän myöntää, että on ollut nuoruudessaan kova juhlimaan ja kosteat illanvietot päätyivät usein otsikoihin.

– Edellisessä suhteessa oli koko ajan pelko, että jäänköhän tästä ja tästä kiinni. Että koska tulee Seiska, mitä siellä Seiskassa nyt on. Valehtelet ja yrität viikon päästä muistaa, mitenhän tämä juttu piti tällä kertaa selittää, Räikkönen kuvailee Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa.

Kirjassa kerrotaan, että parin avioliitto oli henkisesti ohi jo paljon ennen varsinaista avioerohakemusta. Eroa edeltävinä vuosina Räikkösen oli kirjan mukaan keskittynyt hummailuun ja hauskanpitoon, eikä koti tuntunut enää kodilta.

Vähitellen Kimin ja Jennin avio-onni rakoili. Erilleen he muuttivat alkuvuodesta 2013. Avioero astui voimaan lokakuussa 2014.

– En koskaan ajatellut, että siihen olisi voinut tulla lapsia, koska ei suhdetta voi sillä tavalla korjata. Ei ollut mitään pohjaa, jolle lapset olisivat voineet tulla, lapsirakkaana tunnettu F1-tähti kertoo kirjassa.

Kirjassa Räikkönen keskittyy menneiden muistelemisen sijaan enemmän nykyhetkeen ja avioliittoon Minttu Räikkösen kanssa. F1-kuskin elämä mullistui kertaheitolla, kun hän tapasi Mintun.

– Sanoin Mintulle, että jos tässä ruvetaan olemaan, niin enää en kuseta enkä petä. Mä en halua koskaan uudelleen sitä helvettiä enkä niitä pelkotiloja, joita valehtelusta tulee, Räikkönen kertoo kirjassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt