Aviciin isä haki poikansa palkinnon – yleisön silmät kostuivat: ”En voi kuvitella hienompaa tapaa kunnioittaa yhtä suurimmista”

Julkaistu:

Aftonbladetin mukaan Klas Bergling kävi pokkaamassa poikansa Without You -kappaleella voittaman palkinnon.
Ruotsalaislehti Aftonbladetin järjestämässä Rockbjörnen 2018 -palkintogaalassa koettiin erittäin koskettava hetki, kun edesmenneen huippu-DJ:n Aviciin isä Klas Bergling saapui lavalle hakemaan palkintoa poikansa puolesta.

Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, kuoli huhtikuussa 28-vuotiaana. Hänet palkittiin keskiviikkona vuoden parhaasta ruotsalaisesta kappaleesta.

– Olen iloinen saatuani mahdollisuuden tulla tänne tänään ja sanoa kiitos tästä Timin ja Sandron mahtavasta palkinnosta ja teille kaikille, jotka äänestitte Without You’ta, Klas Bergling totesi lehden mukaan.

Palkinnon jakoi Ruotsin kulttuuri- ja demokratiaministeri Alice Bah Kuhnke. Without You -kappaleen vokalistin Sandro Cavazzan kanssa palkinnon pokannut Bergling kiitti myös poikaansa ja tämän musiikkia koskevista tribuuteista.

– Hänen faneiltaan ja kaikilta muilta, niitä on tullut kirkoilta, koululuokilta, festivaaleilta ja monilta muilta. Se on ollut lähes käsittämätöntä ja lämmittää meidän perheenjäsenten sydämiä tänä vaikeana aikana. Joten kiitos kaikille!

Lehden musiikkiasiantuntija Natasha Azarmi nosti Aviciin voiton koko Rockbjörnen-historian maagisimmaksi hetkeksi.

– Kungsträdgårdenissa ei todennäköisesti ollut kukaan kuivin silmin. En voi kuvitella hienompaa tapaa kunnioittaa yhtä suurimmista, joita meillä on ollut, hän kommentoi.
Avicii löydettiin kuolleena 20. huhtikuuta Omanissa. Yllättävä poismeno järkytti poliitikkoja, julkkiksia, muusikkoja ja faneja Ruotsissa ja ympäri maailmaa.

– Nyt hän ei jaksanut enää. Hän halusi rauhan. Tim ei ollut tehty sitä koneistoa varten, johon hän joutui, hän oli tunteellinen poika, joka rakasti fanejaan, mutta vältteli parrasvaloja, Aviciin perhe kertoi medialle lähettämässään kirjeessä.

Kuninkaallisista suru-uutinen kosketti erityisesti prinssi Carl Philipiä ja prinsessa Sofiaa, sillä Avicii esiintyi parin häissä kesällä 2015.

Avicii muistetaan muun muassa hiteistään Levels, Wake Me Up! ja Hey Brother. Mieheltä jäi yli 200 julkaisematonta kappaletta, ja ennen kuolemaansa hän työsti uutta albumia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt