Jethron Yolo-vene upposi – osti 350 000 euron luksuspaatin Hjallikselta vasta kesän alussa: ”On se lohduton näky, voi v***u!”

Vene löytyi uponneena venesatamasta Turusta.

Jethron viikko käynnistyi epäonnisissa merkeissä.

13.8.2018 20:27

Kiinteistöbisneksen Suomi-legenda Jethro Rostedt, 42, vaipui maanantaina epäuskoon, kun hän sai kuulla Turun venesatamassa levänneen veneensä painuneen pinnan alle.

– On se lohduton näky, voi v***u, laiturilla sureva ”Jeti” parkaisee.

Se, miksi vene upposi, on miehelle täysi mysteeri. Onnettomuuden jälkeen Jethrolle paljastui, että vastaava vene oli uponnut jokunen viikko sitten Belgiassa. Paikalle on kutsuttu alan ammattilaisia selvittämään uppoamisen syytä.

– Tämä on sen verran iso vene, ettei tässä ole mitään tulppaa, minkä voi unohtaa auki, mies murjaisee.

Jethron vene koki karmean kohtalon venesatamassa Turussa.

Jethro osti veneen Harry ”Hjallis” Harkimolta toukokuussa. Miehen mukaan kyseinen venhe maksaa uutena noin 350 000 euroa.

– Pahalta tuntuu. Sinne meni monen vuoden välityspalkkiot.

Jethro ei uskalla arvuutella, voiko venettä enää saada käyttökelpoiseksi.

– Mun mekaanikon taidot ei siihen riitä, että se kuntoon tulisi, hän nauraa.

– Mutta siitä olen onnellinen, että tämä sattui nyt. Mun oli tarkoitus lähteä Tallinnaan ensi viikonloppuna ja siinä olisi voinut käydä niin, että olisin tullut Tallinnan satamaan sukellusveneellä. Ei saisi kylvää mustaa huumoria, mutta kun vaihtoehdot on itkeä tai nauraa niin mää mieluummin nauran.

Jethro Rostedt Kultainen Venla -gaalassa Helsingissä 15. tammikuuta 2016.

Vene nostetaan ylös tiistaina, sillä vakuutusyhtiö kielsi asianosaisia hätiköimästä homman kanssa. He haluavat ensin teettää perusteellisen tarkastuksen.

– Se pumpataan ylös. Siihen tuodaan proomu ja sieltä se toivon mukaan pulpahtaa ylös. En tiedä, en ole koskaan ennen ollut prosessissa, mutta näin sen voisi kuvitella tapahtuvan.

Kaikesta huolimatta Jeti osaa positiivisena kaverina nähdä pilven kultareunuksen ja heittää siitä myös huulta.

– Hauskaa on se, että tämän veneen nimi on Yolo, eli you only live once (elät vain kerran). Bad f**king karma! mies huudahtaa nauraen.

Jethro ehti viedä Yolon vesille tänä kesänä vain kymmenisen kertaa.

– Yolo eli vain hetken, mutta onnellisen hetken. Hänen mottonaan oli: Mieluummin päivä leijonana kuin vuosi lampaana, mies veistelee.

Jethro kertoi tapahtuneesta myös Instagramissa, jossa hän julkaisi kuvan veden alle painuneesta aluksestaan. Kuvan yhteyteen hän raapusti dramaattisen tekstin: ”Niin äkkiä lähdit sä luotani pois. R.I.P. rakas Yolo.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?