Hollywoodissa ylistetään Jasper Pääkköstä: Näyttelijäkollegat luottavat suomalaistähden menestykseen – ”Tämä on vasta alkua!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywoodissa ylistetään Jasper Pääkköstä: Näyttelijäkollegat luottavat suomalaistähden menestykseen – ”Tämä on vasta alkua!”

Blackkklansman-elokuvan tähtinäyttelijät suitsuttavat Jasper Pääkkösen suoritusta elokuvassa.

Damaris Lewis, Jasper Pääkkönen, John David Washington, Laura Harrier ja Topher Grace kuvattuna Ranskassa toukokuussa 2018.

12.8.2018 12:38

Hollywoodissa ylistetään Jasper Pääkkösen suoritusta antautuneena Ku Klux Klaanin jäsenenä Spike Leen ohjaamassa Blackkklansman-elokuvassa.

Näyttelijäkilta SAG esitti jäsenilleen Blackkklansman-elokuvan torstai-iltana Los Angelesissa. Paikalla olivat myös elokuvassa näyttelevät John David Washington, Laura Harrier, Corey Hawkins ja Topher Grace, jolla on elokuvassa yhteisiä kohtauksia merkittävässä roolissa olevan Pääkkösen kanssa.

– Hän on loistava näyttelijä, Grace vakuuttaa Ilta-Sanomille näytöksen jälkeen.

Grace, joka tuli tunnetuksi 70’s Show -sarjasta, esittää KKK-organisaation johtajaa David Dukea, jolla on vahvoja poliittisia pyrkimyksiä.

– Jasper tekee roolissa huippuhyvää työtä. Hän on juuri sellainen näyttelijä, jota tarvitaan esittämään ryhmän rasistisinta jäsentä. Syynä on se, että kun Spike Lee huutaa ”Cut!”, Jasper on mitä mukavin kaveri.

Blackkklansman perustuu tositapahtumiin ja kertoo pikkukaupungin ensimmäisestä mustasta poliisista Ron Stallworthista (John David Washington). Hän päättää soluttautua Ku Klux Klaniin paljastaakseen ääriliikkeen teot ja suunnitelmat.

Stallworth värvää valkoihoisen kollegansa Flipin (Adam Driver) esittämään itseään klaanin tilaisuuksissa, joihin mustilla olisi pääsy ainoastaan vainajina.

Pääkkönen näyttelee Felix Kendricksonia, joka haaveilee järjestönsä oppien mukaan ”epäpuhtaiden rotujen” eliminoimisesta ja vitivalkoisten ylivallasta. Felixin tehtävänä on tulokkaan sisäänajo ja varmistuminen siitä, että kyseessä ei ole huijari. Amerikkalaistähdistä Pääkkösellä on eniten kohtauksia Driverin kanssa. Felix tapaa Duken järjestön tärkeässä tilaisuudessa.

– Jasper on todella hyvä tyyppi, jolla on vahva työmoraali, Grace suitsuttaa suomalaista.

– Lisäksi hän tietää paljon hiphop-musiikista, lisää pääosanesittäjä Washington, joka on Oscar-voittaja Denzel Washingtonin poika.

Laura Harrier, John David Washington, Corey Hawkins, Jasper Pääkkönen, Topher Grace ja Damaris Lewis.

Halvdan Mustan esittäminen Viikingit-sarjassa oli tätä ennen Pääkkösen suurin kansainvälinen rooli. Hollywood ei ole historiallisesti ollut armollinen suomalaisnäyttelijöille. Pääkkösen kuitenkin uskotaan yltävän huipulle, sillä hänen vastanäyttelijänsä luottavat menestyksen jatkumiseen.

– Hän on jo valloittanut Hollywoodin, eikö niin? Grace ehdottaa.

Washington, Harrier ja Hawkins nyökkäilevät vieressä.

– Mutta tämä on vasta alkua!

Blackkklansmanille myönnetiin Grand Prix -palkinto Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Elokuva on saanut loistavat arvostelut myös amerikkalaislehdistöltä.

Blackkklansman tuli maailmanlaajuiseen ensi-iltaan eilen perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?