Syöpää sairastavan Janita Lukkarisen vointi romahti: Haettiin ambulanssilla sairaalaan – ”Totuus on lyönyt päin kasvoja” - Viihde - Ilta-Sanomat

Syöpää sairastavan Janita Lukkarisen vointi romahti: Haettiin ambulanssilla sairaalaan – ”Totuus on lyönyt päin kasvoja”

Julkaistu: 11.8.2018 20:46

Lukuisista tosi-tv-ohjelmista tuttu Janita Lukkarinen kertoo, kuinka hänen voinnissaan tapahtui käänne huonompaan perjantaina ja hänet haettiin ambulanssilla sairaalaan.

Tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen, 25, paljasti heinäkuun lopussa sosiaalisessa mediassa järkyttäviä uutisia. Hän julkaisi kuvan itsestään sairaalasängyltä ja kertoi sairastuneensa aggressiiviseen syöpään, joka on levinnyt useampaan paikkaan. Hän ei ole sanonut, mikä syöpä on kyseessä.

Lukkarinen on julkaissut säännöllisesti Instagramissa kuulumisiaan sairaalasta. Yleensä Lukkarinen on esiintynyt kuvissa olosuhteisiin nähden hyväntuulisena.

Kuluneena viikkona Lukkarinen on kuitenkin elänyt hiljaiseloa, jonka syitä hän taustoittaa viimeisimmässä Instagram-julkaisussaan.

– Syy, miksi en päivitellyt hetkeen mitään on se, että olen ollut tosi väsynyt. Mun kivut piinaa joka sekunti, ja sairauden lisäksi lääkkeet väsyttää, Lukkarinen kirjoittaa viimeisimmässä Instagram-päivityksessään.

– En todellakaan tiennyt, miten voimakkaan asian kanssa olen tekemisissä, kun avasin mun sairauden teidän kaikkien kanssa. Kielsin totuuden itseltäni, mutta nyt totuus on lyönyt päin kasvoja senkin edestä.

– Jotenkin pelkäsin, että tämä sairaalassa vietetty aika olisi pois multa. Olin naiivi, mutta tunsin että multa oltiin viety jo tarpeeksi. Mä oon luopunut kaikesta.

Lukkarinen kertoo saaneensa luvan poistua kotiinsa pariksi päiväksi. Samalla hän paljastaa arvioineensa kuntonsa väärin. Kotona ollessaan hänen vointinsa huononi nopeasti.

– Mun vointi romahti eilen, ja mut haettiin ambulanssilla kotoa. Nyt olen takaisin osastolla, maanantaina saan seuraavan sytostaatin, mun hoidot tehdään tosi tiukalla aikataululla, Lukkarinen selittää.

Lukkarinen kirjoittaa julkaisussaan koskettavasti siitä, miten monella tapaa sairaus on vaikuttanut hänen elämäänsä.

– Luovuin kaikesta, kun sain tietää tästä sairaudesta. Mun elämästä, mun työpaikasta, menetin mun terveyden, mun eläimet on hoidossa, en näe mun rakkaita joka hetki.

– Nyt on ollut vaikeaa löytää niitä valoisia asioita, mutta rakkaiden tuki on edelleen se, mikä mut kantaa tämän kaiken yli. Ja vaikka menetin paljon, jos mä selviän tästä mä tiedän, että saan sen kaiken paljon suurempana takaisin, koska tämä matka on jo tähän mennessä muokannut mun arvoja ja avannut mun silmät.

Lukkarinen kertoo myös syyn siihen, miksi hänen hiustensa väri on vaihtunut pinkiksi.

– Ensi viikolla mun hiukset lähtee, ja toivon, että pääsen kunnon puolesta esittelemään peruukkeja, joita pääsin jo sovittamaan. Ennen sitä tein jotain, mitä olin kauan halunnut kokeilla ja vedin mun tukan pinkiksi, koska se alkoi jo harmaantumaan ennen putoamistaan.

Lukkarisen tekemä julkaisu on saanut hetkessä lähes 3 000 tykkäystä. Julkaisun kommenttikentässä toivotaan tosi-tv-tähdelle voimia vaikeuksien keskelle.

– Enkeleitä olkapäillesi antamaan voimia jokaiseen hetkeen, eräs kommentoija kirjoittaa.

Lukkarinen on saanut sosiaalisessa mediassa valtavan määrän tsemppausviestejä julkaisemiinsa kirjoituksiin. Ihmiset ovat kommenteissa jakaneet myös omia kokemuksiaan taistelusta syövän kanssa.

Lukkarinen on Big Brotherin lisäksi tuttu Martina ja hengenpelastajat, Temptation Island Suomi ja Hottikset -ohjelmista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?