Keväällä eronnut Herra Ylppö puhuu avoimesti surustaan – julkaisi koskettavan kirjoituksen: ”Täysin musertavaa tämä yksinäisyys” - Viihde - Ilta-Sanomat

Keväällä eronnut Herra Ylppö puhuu avoimesti surustaan – julkaisi koskettavan kirjoituksen: ”Täysin musertavaa tämä yksinäisyys”

Maj Karma -yhtyeen keulahahmo julkaisi liikuttavan kirjoituksen kaipauksestaan sosiaalisen median tilillään.

11.8.2018 18:31

Maj Karma -yhtyeen nokkamies Herra Ylppö kirjoittaa julkisella Facebook-tilillään tuntemuksiaan yksinäisyydestä.

Me Naiset -lehti kertoo, kuinka Herra Ylppö eli Frank Mäntymäki, 45, erosi entisestä puolisostaan Petrasta keväällä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Herra Ylpön entinen puoliso Petra haki avioeroa yksin vappuaattona 30. huhtikuuta.

Nyt laulaja kertoo avoimesti sosiaalisen median tilillään, kuinka hän kaipaa perhettään.

– Täysin musertavaa tämä yksinäisyys ja pohjaton kaipuu takaisin kotiin, joka yhtäkkiä vaan vietiin pois, Herra Ylppö kirjoitti julkisella Facebook-tilillään aiemmin viikolla.

Julkaisun kommenteissa hän avaa tuntemuksiaan yksityiskohtaisemmin, ja kertoo, kuinka hänen perheensä on ollut aina hänen elämänsä tärkein asia.

– Perhe on ollut mun elämäni tärkein asia. Ylivoimaisesti. Ja kun tietää, ettei ole mitään pahaa kenellekään tehnyt. Silti se vaan otetaan pois. Ei pysty ymmärtämään. Joka päivä tekee mieli luovuttaa. Tosin joka päivä ei pääse edes sängystä ylös.

– Ei tahdo kestää. Olen vain itkenyt koko päivän. Asun yksin, ja kaipaan perhettäni joka sekunti, laulaja kirjoittaa.

Julkaisuun on tullut runsaasti kommentteja, joissa toivotaan laulajalle voimia ja jaksamista. Laulaja julkaisikin Facebook-tilillään eilen viestin, jossa hän kiittää kaikkia kommentoijia saamastaan tuesta.

– Kiitos kaikille, jotka tsemppasitte.

Herra Ylppö on puhunut myös aiemmin siitä, kuinka raju rock-elämä on vaikuttanut hänen perhearkeensa.

Laulajan sooloprojekti Herra Ylppö & Ihmiset -yhtye julkaisi vuosina 2008–2014 yhteensä neljä studioalbumia ja yhden kokoelma-albumin, ja bändin menestys oli nousujohteisen vakaata. Ylpön henkilökohtainen elämä alkoi kuitenkin karata kovalle laukalle 2010-luvun vaihteessa.

– Ihmisten kanssa kiertäessä oli aika rajuakin rock ’n roll -elämää, jolloin oli lähellä, ettei multa mennyt perhe ja kaikki. Tein melkein kaikki pahat asiat, mitä rock-elämään liittyy, Ylppö kommentoi vuonna 2016 Ilta-Sanomille.

Ylppö sanoo, että lähipiiri kärsi hänen käytöksestään.

– Olin vain täysin etäinen ja välinpitämätön. Olin ahdistunut jätkä omassa kuoressani, enkä jaksanut välittää, mitä ympärillä tapahtui. Ja käytin liikaa alkoholia, useita päiviä viikossa.

– Ei se (alkoholin käyttö) kai näkynyt kellekään niin selvästi, että joku olisi sanonut, että tuossa on selkeä alkoholisti. Mutta se oli sitä, että perjantai ja lauantai oltiin keikoilla, sunnuntaina hieman tasoiteltiin ja sitten viimeistään joskus keskiviikkona oli aina jotkut bileet jossain. Kultalevyartisteja kutsutaan nimittäin aika helposti kaikenlaisiin juhliin, Ylppö tuumasi.

Miten selvitit sisäisen solmusi?

– Kyllä siinä ammattiapua tarvittiin. Oli pakko mennä puhumaan, kun oli niin paha olo, laulaja kertoi tuolloin.

Tämä johti suureen muutokseen artistin elämässä.

Lue myös: Herra Ylppö avoimena – raju rock-elämä oli viedä perheen: ”Tein melkein kaikki pahat asiat”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?