Maailmankuulu twerkkaaja saapuu Suomeen – Geri Hoopsilla on miljoona seuraajaa ja melkoiset pakarat: ”Viikonlopusta tulee hauska ja hikinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Maailmankuulu twerkkaaja saapuu Suomeen – Geri Hoopsilla on miljoona seuraajaa ja melkoiset pakarat: ”Viikonlopusta tulee hauska ja hikinen”

Pakaroiden heiluttaminen ei ole koskaan ollut suositumpaa kuin nyt. Elokuun lopussa Suomen ensimmäiselle ja ainoalle twerk-koululle saapuu alan kansainvälinen supertähti.

Tia-Maria ”Tinze” Sokka (oik.) haluaa tehdä twerkkauksesta entistä suositumman lajin. Nyt hän tuo lajin kansainvälisen kuuluisuuden Geri Hoopsin Suomeen.­

9.8.2018 21:45

Twerkkaus, eli tutummin pakaratanssi, on monille tuttu kansainvälisistä hiphopmusiikkivideoista. Näyttävässä tanssityylissä heilutellaan nimensä mukaisesti pakaroita niin paljon kuin sielu sietää.

Aivan helpoimmasta päästä kyseinen tanssityyli ei ole – jokainen voi kokeilla itse. Laji on lihaksille rankka, eivätkä kaikki opi twerkkausta automaattisesti. Twerkkaus onkin kasvattanut suosiotaan aina SM-tasolle asti.

Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi myös ainoa twerk-koulu on helsinkiläinen Tinze Twerk Studio, jonka Tia-Maria ”Tinze” Sokka, 28, perusti viime syksynä. Naisella on itselläänkin mittavia titteleitä takataskussa, sillä hän on muun muassa twerkkaamisen suomenmestari vuosimallia 2015.

Tia-Maria ”Tinze” Sokka haluaa tehdä twerkkauksesta entistä suositumman lajin. Nyt hän tuo lajin kansainvälisen kuuluisuuden Geri Hoopsin Suomeen.­

Sokka on omistautunut lajille täysin. Siksi hän tuo nyt Suomeen lajin kansainvälisen kuuluisuuden, Geri Hoopsin.

Chileläinen nainen on alan kansainvälisesti tunnetuimpia ammattilaisia. Naisella on oma tv-ohjelma ja peräti miljoona seuraajaa Instagramissa.

Hoops tulee Sokan kutsumana vetämään viikonlopun mittaista workshoppia Tinze Twerk Studiolle. Hoopsin emännöimä viikonloppu järjestetään elokuun lopussa, 25–26.8.

– Olemme hioneet yhteistyötä Gerin kanssa jo jonkin aikaa. Hän halusi tulla Suomeen vierailemaan, joten järjestämme hänelle nyt kahden päivän workshopin tanssikoulullamme, Sokka kertoo.

Hoopsin taidonnäytteitä voi ihailla Instagramista, jonne hän jakaa pakaranheilutusvideoita.

Suomeen saadaan varsinainen alan pioneeri näyttämään twerkkauksen saloja.

– Geri on erittäin tunnettu, varsinkin meren toisella puolella. Hän on myös sosiaalisen median kautta tuttu lajin harrastajille, Sokka kertoo.

Sokka on alunperin tutustunut Hoopsiin sosiaalisen median kautta, jossa naiset ovat vaihtaneet kuulumisiaan lajiin liittyen.

– Geri tulee tänne ensimmäistä kertaa. Uskon, että hän ihastuu Suomeen. Olemme viestitelleet tiiviisti, ja hän on ollut todella innoissaan vierailusta, Sokka kertoo.

Viikonlopun aikana päästään kokeilemaan erilaisia tekniikoita, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin jo harrastaneillekin. Hoops emännöi neljää erilaista tuntia, joista kaksi on aloittelijoille ja kaksi jatkotason oppilaille sopivia.

– Olen varma, että viikonlopusta tulee erittäin hauska ja hikinen. Geri tarjoaa kaikille sopivassa määrin haastetta. Pitkään harrastaneetkin pääsevät kokeilemaan rajojaan ja he, jotka eivät ole ennen käyneet voivat tulla rohkeasti kokeilemaan, Sokka vakuuttaa.

Ajatus pakaroiden heiluttamisesta kaikkien edessä voi tuntua joillekin vaivaannuttavalta. Sopiiko laji todella ihan kaikille?

– Tässä ei ole mitään rajoituksia! Sokka hihkaisee.

– Kaiken ikäiset, kokoiset ja näköiset voivat osallistua sukupuolesta riippumatta. Tärkeintä on aina se, että kaikilla on hauskaa ja kaikki nauttivat. Sitä me korostamme jokaisella tanssitunnilla, Sokka sanoo.

Suosion puutteesta ei ainakaan ole kysymys, sillä Sokankin tanssistudiolla tunnit myydään loppuun jo kuukausia ennen niiden alkamista. Tähän asti Sokka on vetänyt tunteja yksin, mutta nyt studio laajentaa toimintaansa. Jatkossa tunteja opettaa Sokan lisäksi kaksi muutakin opettajaa.

– Meillä on sellainen positiivinen tilanne, että tuntimme myydään usein loppuun. Esimerkiksi ensimmäiset syksyn tunnit myytiin keväällä loppuun neljässä minuutissa. Laji on todella suosittu, Sokka kertoo.

– Geri Hoopsin workshopissa on vielä tilaa kaikille halukkaille. Kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan, Sokka vinkkaa.

Lue lisää: Onko tässä Suomen paras pyllytanssishow? Maan ykköstwerkkaajat esittelivät taitojaan

Lue lisää: Näin ne pyllyt poppaa! Marjanne, Peppi ja Dineo opettavat twerkkauksen perusteet – katso kuuma video

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?