Näin Martina Aitolehti kävi Sofia Belórfin kimppuun – välikohtaus festareilla sai raivon valtaan: ”Kyllä mä oon varmaa kovaa repiny”

Pahoinpitelyn jälkeen Martina Aitolehti otti yhteen myös järjestyksenvalvojien kanssa. – Heittelin enemmän niitä järjestysmiehiä, ku ketään muita, Aitolehti sanoi poliisikuulusteluissa.

Sofia Belórf-Nousiainen (vas.) ja Martina Aitolehti.

9.8.2018 13:28

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi julkkiskaunotar Martina Aitolehden 40 päiväsakkoon fitnesstähti Sofia Belórf-Nousiaisen pahoinpitelystä, joka tapahtui Helsingissä järjestetyssä Blockfest-tapahtumassa viime vuoden heinäkuun alussa.

Aitolehti sai tuomionsa noin 15 minuutin oikeuskäsittelyn jälkeen tänään torstaina. Kumpikaan osapuoli ei ollut oikeudessa läsnä, vaan oikeus antoi ratkaisunsa kertyneen esitutkinta-aineiston perusteella, mikä tuli samalla julkiseksi. Siitä käy hyvin ilmi, miten tapahtumat etenivät pahoinpitelypäivänä.

Musiikkitapahtumassa esiintyi Suomessa ensi kertaa esiintynyt The Weeknd, jota Belórf-Nousiaisen oli tarkoitus kuunnella alueen vip-tiloissa. Hänelle ja seurueelle oli varattu oma pöytä.

– Välittömästi, kun istuin omaan pöytääni, Aitolehti alkoi tuijottamaan minua vihaisen näköisenä, Belórf-Nousiainen sanoi poliisikuulusteluissa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Martina Aitolehden pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon.

Aitolehti kuumeni nopeasti. Hän sanoi kolmesti vip-alueen työntekijöille, että he poistaisivat Belórf-Nousiaisen alueelta pois.

– Kun Sofia ei suostunut lähtemään, niin kävin itse hänelle sanomassa, että "painu vittuun", Aitolehti sanoi poliisikuulusteluissa.

– Mun mielestä Sofia ei sanonu tilanteessa mitään, en oo ainakaan varma. Tuijotti vaan suu auki. Olin tilanteessa tosi vihainen, joka on voinut vaikuttaa muistikuviin, Aitolehti jatkoi.

Kertomansa mukaan Aitolehti oli siitä vihainen, että Belórf-Nousiainen olisi yrittänyt iskeä hänen miestään.

– Hän on iskenyt mun miestä todella härskisti, Aitolehti perusteli poliisille kuumentumistaan.

Lopulta Aitolehti kävi Belórf-Nousiaiseen käsiksi.

– Hän ei suostunut lähtemään, joten nappasin häntä tukasta kiinni ja painoin alaspäin.

– Kyllä mä oon varmaa kovaa repiny. Olin tilanteessa tosi vihainen, et kyllä oon siinä voimaa käyttäny, kukapa vihaisena hiljaa repisi, Aitolehti sanoi.

–Välittömästi, kun istuin omaan pöytääni, Aitolehti alkoi tuijottamaan minua vihaisen näköisenä, Sofia Belórf-Nousiainen sanoi poliisikuulusteluissa.

Belórf-Nousiainen yritti suojella itseään. Myös hänen ex-miehensä Niko Nousiainen yritti tulla väliin.

– Aitolehti tarttui minua hiuksista kiinni ja repi hiuksiani varmaan minuutin verran. Istuin sohvalla ja yritin suojella päätäni, eikä Niko heti saanut Aitolehteä irti hiuksistani, Belórf-Nousiainen sanoi poliisille.

Tilanteeseen tuli väliin myös järjestyksenvalvojia, mutta Aitolehti rimpuili tilanteessa voimakkaasti.

– Hän rimpuili järjestyksenvalvojia kohtaan, koska ei hyväksynyt poistamista tai että hänestä otetaan kiinni, Niko Nousiainen sanoi poliisille.

Aitolehden käsi osui rytäkässä vahingossa myös Niko Nousiaista päähän.

– Siinä vaiheessa se oli enemmänkin mun ja järkkäreiden välinen show, kun halunnut, et ne koskee muhun, Aitolehti kertoi.

– Lyönti on voinut tulla vahingossa rimpuiluni yhteydessä, joten en ole sitä huomannut. Onhan mulla voimaa ihan helvetisti, en mä sitä kiistä, mutta en muista lyöneeni. Heittelin enemmän niitä järjestysmiehiä, ku ketään muita, Aitolehti sanoi.

Lopulta Belórf-Nousiainen poistui paikalta, ja Aitolehti jäi viettämään iltaa noin 20 ystävänsä kanssa.

Niko Nousiaisella ja järjestyksenvalvojilla ei ollut Aitolehteä kohtaan vaatimuksia, joten tämän tarkemmin asiaa heidän osaltaan ei tutkittu. Sen sijaan Belórf-Nousiainen vaati Aitolehdelle poliisikuulusteluissa rangaistusta pahoinpitelystä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aitolehden pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1320 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan rikosuhrimaksu, joka on 80 euroa. Belórf-Nousiainen ei vaatinut Aitolehdeltä oikeudessa mitään rahallisia korvauksia.

Sofia Belórf-Nousiaista ei syytetty mistään rikoksesta. Hän oli jutussa ainoastaan asianomistajana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?